Cautam traducatori din engleza, pentru carte crestina. Experienta constituie un avantaj. Trimite CV la ct@kerigma.ro   

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Cântări de odinioară

Dorin Scheul

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 45 puncte.
45,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 45 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Către cititori

Parcurgerea paginilor culegerii „Cântări de odinioară”, alcătuită de profesorul Dorin Şcheul, m-a surprins într-un mod plăcut atât în ceea ce priveşte demersul în sine cât şi modalităţile de realizare. Cititorul lucrării este impresionat de seriozitatea şi pasiunea cu care autorul a cercetat şi prezintă impresionantul segment religios al folclorului muzical creştin. Dedicarea unui mare volum de muncă şi competenţă a prilejuit domnului Dorin Şcheul reuşita identificării, în trecut şi prezent, a principalelor modalităţile de manifestare ale acestuia.

Colecţia „Cântări de odinioară” este amplă, cu peste 300 de cântări creştine, în marea lor majoritate practicate atât în cultele religioase neoprotestante, cât şi în cele ortodox, protestant şi catolic. Bine structurată şi bogată în informaţii, culegerea domnului Dorin Şcheul este dublată de un important demers ştiinţific şi poate fi considerată o contribuţie deosebită în cunoaşterea şi valorificarea muzicii religioase de factură populară.

Astfel de cântări nu au fost reprezentative numai în practica muzicală a secolului trecut, ci ele se cântă şi în zilele noastre. Fiind vorba de o culegere literar-muzicală este necesară menţiunea că aceste cântări aparţin unei zone neexplorate ce a fost lăsată, intenţionat, zeci de ani în uitare.

„Cântări de odinioară” este lucrarea ce se adresează tuturor iubitorilor acestui gen muzical religios şi este necesară mai ales tinerilor studenţi cu preocupări în cunoaşterea şi valorificarea documentelor muzicale din trecut.

Pentru a fi accesibilă unui număr cât mai mare de iubitori ai genului, autorul, într-o mică introducere, arată sursele, tematica şi insistă pe ideea că astfel de cântări „depăşesc spaţiul strict al utilizării lor în cadrul slujbelor religioase însoţindpe credincioşii înflăcăraţi de dragostea de Dumnezeu în viaţa de zi cu zi, pe câmp, acasă, la întruniri speciale de rugăciune şi în diverse alte ipostaze”.

Recomandăm acest tezaur inedit de cântări religioase spre a fi folosit nu numai ca o importantă componentă în educarea tinerilor, ci şi pentru păstrarea în actualitate a cântărilor practicate cu mulţi ani în urmă de înaintaşi.

Iaşi, 13 februarie 2018

Conf. univ. dr. pr. Florin Bucescu, profesor de muzică religioasă la Universitatea de muzică „George Enescu” din Iaşi


* * *

Cantarile contin notatie muzicala.

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 26159
Autor Dorin Scheul
Editura Nu
Nr. pagini 353
Dimensiuni 16,5 x 23,5 cm
Anul publicarii 2018
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia Nu
Coperta flexibila
Legare brosare
Limba Romana
ISBN 9786066253512

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.