Bine ai venit!         

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Molimele care au schimbat istoria. Pandemiile, de la moartea neagră la COVID-19 și după

John Froude

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 49 puncte.
49,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 49 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Știința și istoria ne pot oferi o perspectivă asupra a două întrebări de o importanță capitală: „De ce mai avem pandemii?“ și „Cum le putem supraviețui?“

Pandemiile au fost cu noi de când Homo sapiens a apărut pe Pământ acum aproape 300 000 de ani. 40% din genele noastre sunt făcute din ADN viral. Cu toate acestea, rămânem vulnerabili. Astăzi ne confruntăm cu o nouă pandemie: cea provocată de SARS-CoV-2, coronavirusul care a apărut în China și care, în decurs de patru luni, s-a răspândit în toate țările lumii.

Datorită progreselor în biologia moleculară și noilor instrumente de cercetare, ne aflăm, de asemenea, în mijlocul unei epoci de aur a înțelegerii când vine vorba de cei mai mici dușmani ai noștri. Tehnologia ADN-ului rescrie istoria, rezolvă disputele care au persistat de zeci de ani și ne oferă perspective cruciale care ne pot proteja viitorul.

Dr. John Froude, specialist în boli infecțioase, a lucrat pe patru continente mai mult de 50 de ani, tratând pacienții de boli apărute cu secole în urmă și care nu ne-au părăsit niciodată (cum ar fi malaria și holera) și luptând cu noile amenințări (cum ar fi SIDA și COVID-19) pe măsură ce acestea apar. În Molimele care au schimbat istoria, el oferă o relatare captivantă, oportună și utilă a pandemiilor care ne-au determinat evoluția și ne-au modelat istoria.

Această carte descrie 11 boli infecțioase care au osândit omenirea, plus pandemia pe care o trăim, COVID-19. Dintre cele 12 există o relatare despre gripa spaniolă, care a izbucnit cu puțin peste un secol în urmă, numită Mama Tuturor Pandemiilor. Pe parcursul acestei sute de ani, cunoștințele noastre despre virusuri, bacterii, protiste, epidemiologie, imunitate, evoluție, genetică și medicină au crescut într-un ritm fenomenal. De asemenea, știm prea bine că o molimă este mult mai mult decât o descriere clinică dintr-un manual de boli infecțioase. O molimă vine cu consecințe sociologice, financiare, naționale și politice.

Scopul cărții de față este acela de a face lumină asupra a ceea ce ne lovește: Care este relația noastră biologică precisă cu microbii? De ce există molime? Cum sunt și cum trebuie reevaluate pe măsură ce dobândim noi cunoștințe? În cele din urmă, deși acum înțelegem mai bine decât oricând molimele, continuăm să contribuim la virulența și persistența lor prin călăreții apocaliptici și grajdul lor mare plin de ponei. În satul global care a devenit lumea, cum vom preveni, trata și controla molimele viitorului?

Căci acestea nu vor conteni să apară.

JOHN FROUDE s-a născut în Sussex, pe coasta de sud a Angliei, și a studiat la Școala Medicală a Spitalului Guy al Universității din Londra. A lucrat în Anglia, Nigeria, Uganda, Zimbabwe, Arabia Saudită și Oman, înainte de a se stabili în New York, în timpul epidemiei de SIDA. A lucrat la Universitatea din New York zece ani. În prezent, el petrece șase luni pe an în Woodstock și New York, unde practică medicina studiind bolile infecțioase, și șase luni pe an în Worthing, Sussex, unde scrie.

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 28116
Autor John Froude
Editura Litera
Nr. pagini 256
Dimensiuni 13,7 x 20 cm
Anul publicarii 2022
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia I
Coperta flexibila, cu flapsuri
Legare brosare
Limba Romana
ISBN 978-606-33-8680-0

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.