Bine ai venit!

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Domnind peste imprejurarile vietii. Un studiu devotional despre valoare, putere, scop si psihoterapie feminina

Ligia Seman

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 36 puncte.
36,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 36 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Ligia Seman a inscris in literatura crestina de dupa caderea Cortinei de Fier trei romane de succes, Funiile dragostei, Handicapul constiintei si Tragedie si Triumf. Cititorii au primit cu uimire romanele, care analizau subtil, zone ascunse ale sufletului uman, actiuni si evenimente graitoare despre viata unor crestini asezati de Domnul intr-o societate, adesea ostila lor. Iata ca ne aflam in fata unei alte surprize, prin care Ligia Seman se adreseaza, atat de viu, cititoarelor care iubesc Cuvantul Scris pentru imparatia Slavei lui Hristos: cartea Domnind peste imprejurarile vietii. De data aceasta, autoarea ne asaza in fata unui studiu metodic organizat in 11 capitole, fiecare continand invatatura celor cinci zile lucratoare ale unei saptamani. Beneficiind de un talent nedisimulat, exprimarea autoarei este inviorata de limbajul artistic, care se pliaza pe sensibilitatea receptivitatii feminine. Un studiu biblic cu adresabilitate feminina, conceput de o femeie, pe baza Cuvantului Scris si din perspectiva spatiului geografic in care traiesc cititoarele, se impune in cotidian si este atat necesar cat si binevenit. Impletirea povestirilor, care devin exemple concrete de invatatura, cu pasajele biblice explicative, creeaza o ambianta pulsand de sensibilitate de credinta in Dumnezeu si de convingerea acestei trairi. Importanta acestui studiu biblic pentru femei este cu atat mai mare cu cat el demonstreaza ca fiecare femeie are un rol bine determinat de Dumnezeu in familia ei, in viata Bisericii si in societate.

—Profesor Drd. Speranta-Doina Catana, scriitoare, Timisoara

Cand citesti aceasta carte ai impresia ca ai patruns intr-un cabinet de consultatie, preventie si terapie pentru suflet. Psihoterapeut de exceptie, Ligia Seman, pune ecograful lui Dumnezeu pe tot ce cuprinde universul feminin, scopul pentru care am fost create, misiunea, viziunea, lucrarea si caracterul crestin. Marturiile femeilor contemporane stau cu cinste alaturi de marile exemple din Biblie incurajandu-ne ca trairile si aspiratiile noastre sunt eterne. Autoarea nu se limiteaza la a pune diagnosticul amanuntit, ci ne da si solutiile lui Dumnezeu pentru fiecare problema in parte. Lectura si studiul fiecarui capitol este o provocare la autoanaliza si un pas mai departe pe calea vindecarii."

—Angela Tiprigan, Timisoara, implicata in lucrarea cu femeile la nivel local si national

Lucrarea Ligiei Seman, Domnind peste imprejurarile vietii, ravneste spre complexitatea si suisul plin de povarnisuri al femeii de-a lungul vremii. Autoarea impleteste cu mult simt pedagogic si practic, cu unduiri estetice un hamac literar, care te desprinde de pamant ca sa poti privi cerul. Invitatia adresata cititoarelor este asezata intr-un plic viabil, visator si vindecator. Este o nevoie imperativa de vindecare a societatii noastre bolnave, iar Ligia Seman ne aminteste mereu ca femeia are un rol determinant si frumos.

—Lidia Dan, Cluj-Napoca, scriitoare, autoare a 9 volume cuprinzand eseuri, poezii, proza

Ligia Seman reuseste sa ne surprinda, din nou, prin scrierea cartii de fata si o face asa cum stie ea mai bine: cu sensibilitate si delicatete sufleteasca. Da! Suntem o valoare, dragele mele, avem pret in ochii lui Dumnezeu! El are cu fiecare dintre noi un plan aparte, vrea sa lasam in urma noastra ceva frumos, comori vizibile in viata celor cu care venim in contact. In Hristos avem victoria deplina si voia Lui este sa avem VIATA si viata din BELSUG ! Acesta este indemnul dat de Ligia in aceasta carte.

—Cristina Giurgiu, redactor sef Radio Vocea Evangheliei, Sibiu

Profunzimea mesajelor romanelor scrise de Ligia Seman este reluata si accentuata in aceasta carte de studiu devotional pentru femei. Provocarea prin raportarea la Cuvantul lui Dumnezeu, transparenta experientei personale a autoarei si exemplele experientelor reale cu femei reale, este personala si concreta. Studiind aceasta carte, relevanta prin specificul ei romanesc, vom afla mai multe despre chemarea si viziunea lui Dumnezeu pentru fiecare femeie. Scopul Lui ramane implinirea si fericirea femeii indiferent de circumstantele vietii. Ramane alegerea personala a fiecaruia, daca raspunde la aceasta provocare, colaborand cu Dumnezeu pentru atingerea scopului avut cu noi.

—Mariana Botoroaga, Kapfenberg, Austria, redactorul revistei romanilor crestini din diaspora europeana, Foaie pentru suflet

Cu talentul ei innascut pus la dispozitia lui Dumnezeu, Ligia arata cele mai intime si puternice trairi ale femeii din Romania. Ea da solutiile Cuvantului in rezolvarea problemelor aparute in inima femeii, in familie si societate. Este prima carte de studiu scrisa de inima unei femei romance catre inima femeilor din Romania.

—Maria Marcoi, Hunedoara, implicata in lucrarea cu femeile la nivel local si national.

Este viata—cu toate luptele ei... Dar si poezie—cu toata frumusetea din ea. E ajutor potrivit si statornicie, implinindu-si menirea in casa ei. E capabila de mari sacrificii. Si e fericita cand ii fericeste pe altii... Daca te intrebi: De ce a trebuit sa ma nasc femeie?!, vei afla raspunsul, in toate variantele posibile, in aceasta carte scrisa cu gandul la tine. Multumiri Ligiei Seman care, inzestrata de Creator cu simt deosebit pentru nuante si detalii, ni se adreseaza noua tuturor.

—Daniela Manea, realizatoarea emisiunii Numele meu este femeie, Radio Vocea Evangheliei, Bucuresti

Cuprins

Multumiri

Capitolul 1. Saptamana intai de studiu
Creata femeie
Am pret in ochii lui Dumnezeu

Capitolul 2. Saptamana a doua de studiu
Creata cu nevoia de protectie
Lui Dumnezeu ii pasa de mine

Capitolul 3. Saptamana a treia de studiu
Creata cu nevoia de iubire
Dumnezeul Dragostei ma implineste

Capitolul 4. Saptamana a patra de studiu
Creata sa daruiesc iubirea
Alegand iubirea, chiar daca

Capitolul 5. Saptamana a cincea de studiu
Nimic bun nu locuieste in mine?!
Biruind prin legea Duhului de viata

Capitolul 6. Saptamana a sasea de studiu
Lupta intre firea pamanteasca si Duhul
Alegand ascultarea de Dumnezeu

Capitolul 7. Saptamana a saptea de studiu
Inima de piatra - inima de carne
Beneficiile legamantului cu Dumnezeu

Capitolul 8. Saptamana a opta de studiu
Singura sansa - zdrobirea
Necesitatea zdrobirii si castigurile ei

Capitolul 9. Saptamana a noua de studiu
Creata cu un scop unic: sotie si viziune
Viziunea lui Dumnezeu pentru viata

Capitolul 10. Saptamana a zecea de studiu
Mama si viziune
Viziunea lui Dumnezeu pentru copiii mei

Capitolul 11. Saptamana a unsprezecea de studiu
Biserica si familia in viziunea lui Dumnezeu
Rolul femeii in familia lui Dumnezeu (Biserica)
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 21102
Autor Ligia Seman
Editura Nu
Nr. pagini 350
Dimensiuni 14,5 x 20,5 cm
Anul publicarii Nu
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia Nu
Coperta Nu
Legare Nu
Limba Nu
ISBN Nu

Comentarii

Comentarii (7)

Comentariu de Livia
Evaluare
@corina bututoi imi spui te rog cum ai procedat in studiul cu femeile? Ai avut doar tu cartea, te-ai pregatit la fiecare capitol si le-ai prezentat apoi lor, sau fiecare a avut-o si cand va intalneati doar discutati ceea ce ati citit? Multumesc! (Postat pe 28.06.2011)
Comentariu de DANA - CANADA
Evaluare
PT. CAMELIA EU LE-AM CITIT SI CELELATE 3 CARTI ALE LUI LIGIA SINT SUPER TI LE RECOMAND DIN TOT SUFLETUL SA LE CITESTI (Postat pe 15.02.2009)
Comentariu de cristina
Evaluare
este o carte deosebita ca si celelalte carti ale autoarei merita citite de cel putin 2 ori pentru ca au foarte multe invataturi bune..deci v-o recomand cu caldura sa o cititi (Postat pe 23.11.2008)
Comentariu de corina bututoi..hunedoara
Evaluare
Este o carte foarte buna si se poate face si curs de studiu pt femei ,deoarece este mult mai practica si o poti intelege pedeplin! Eu ,personal am studiat-o ca si un curs cu mai maulte femei si sincer mi-a placut ...multe din incurajarile altor femei..este superba ca si alte carti alle autoarei ..sunt destul de bune..toate!o lectura placuta intradevar! (Postat pe 16.07.2007)
Comentariu de Camelia - Erata
Evaluare
As mai vrea sa vad si alte pareri ale persoanelor care au citit si celelalte carti ale Ligiei Seman. Eu cred ca foarte buna in ceea ce face si Dumnezeu a inzestrat-o cu un dar minunat! (Postat pe 19.06.2007)
Comentariu de Camelia - Bucuresti
Evaluare
As mai vrea sa vad si alte pareri a persoanelor care a citit si celelalte carti ale Ligiei Seman. Eu cred ca e foarte buna in ceea ce face, si Dumnezeu a inzestrat-o cu un dar minunat! (Postat pe 19.06.2007)
Comentariu de Camelia - Bucuresti
Evaluare
Dragele mele, va recomand aceasta carte cu toata dragostea!!!In ea va veti regasi...a fost special conceputa pentru a veni in ajutorul femeilor, mai ales atunci cand nu gasesc raspunsuri la intrebarile lor. Citind-o veti intelege de ce ne-a creat Dumnezeu, si cu ce scop...Este o carte mareata, inaltatoare.Cititi-o si nu veti regreta! (Postat pe 19.06.2007)

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.