Bine ai venit!         

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Tehnopolis. Capituralea culturii în fața tehnologiei

Neil Postman

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 37 puncte.
37,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 37 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

„Vă invit, călduros, s-o citiți. Asta pentru că, așa cum autorul ei declara (undeva-cândva, la mii de kilometri depărtare și cu câteva decenii în urmă), citirea unei cărți reprezintă cea mai grozavă metodă de învățare de la distanță.
Eu am citit-o și-am învățat, de la distanță, câteva folositoare și grozave întrebări care mă țin cu mintea trează chiar și-atunci când ea se vrea amorțită de tot felul de somnifere. De exemplu, frământări despre definiția progresului prin „avans tehnologic” (1); pe urmă, interogații despre „avansul tehnologic” și (dez)avantajele lui (2); apoi, chestiuni despre toxicitatea adusă de tehnologie în sfera culturii și a limbajului (3); mai departe, gânduri despre evoluția culturii umane în raport cu uneltele (4); și, în final, temerea că „Marea Conversație”, văzută ca sinonim al „ascensiunii omenirii”, va fi moderată, planetar, de tehnoreligie (5).” (Florentin Țuca)

 „Înainte să cauți să te distragi de la distracție prin distracție, înainte să încerci să scapi de colosul implacabil al tehnologiei apelând, seară de seară, la remediul Netflix-and-Chill, înainte ca doctorul să ajungă să-ți prescrie o listă de melodii de pe Spotify pentru reglarea emoțiilor, înainte ca lumea să devină inumană și înainte ca tu să fii șocat de aceste lucruri – a existat un om care le-a văzut pe toate acestea, le-a evaluat, le-a analizat și le-a respins prompt, cu un ultim avertisment pe cât de revelator, pe atât de apocaliptic: devenim ceea ce privim.” (Read Schuchardt)

Prezentare autor:

Neil Postman (8 martie 1931–5 octombrie 2003) a fost un remarcabil exponent al criticii sociale americane și teoretician al educației și comunicării, care a atras numeroși adepți din întreaga lume prin ideile și stilul său accesibil. Profesor influent și venerat, a predat timp de peste patruzeci de ani la New York University, unde a înființat faimosul program de studii în ecologie media. Înzestrat cu un spirit neobișnuit de cuprinzător, a scris peste douăzeci de cărți, inclusiv lucrări fundamentale despre impactul tehnologiei asupra culturii

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 30035
Autor Neil Postman
Editura Contra Mundum
Nr. pagini 240
Dimensiuni 14 x 20 cm
Anul publicarii 2023
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia I
Coperta flexibila
Legare brosare
Limba Romana
ISBN Nu

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.