Cautam traducatori din engleza, pentru carte crestina. Experienta constituie un avantaj. Trimite CV la ct@kerigma.ro   

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Dictionar de imagini si simboluri biblice

Editori generali: Leland Ryken, James C. Wilhoit si Tremper

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 137 puncte.
137,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 137 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

O explorare enciclopedica a imaginilor, a simbolurilor, a motivelor, a metaforelor, a figurilor de stil si a tiparelor literare din Biblie

"Dictionarul de imagini si simboluri biblice" a fost conceput ca o carte de referinta care sa-i ajute pe cititorii, pe cercetatorii si pe invatatorii Bibliei in explorarea lumii fascinante si variate a imaginilor, a metaforelor si a arhetipurilor din Biblie. Impresia era ca dictionarele si enciclopediile biblice obisnuite ofereau prea putin suport in acest domeniu. Acelora care isi insemnasera in Bibliile lor referinte la imagini, la motive si la alte caracteristici literare, lipsa unei asemenea lucrari de referinta li se parea o crima -- sau o oportunitate editoriala!

De aici s-a nascut viziunea publicarii unui dictionar care sa cuprinda articole despre trasaturile de caracter, subiectele de intriga, scenele tipice, procedeele retorice, speciile literare si cartile Bibliei. Unele articole abordeaza unele arii tematice largi (cum ar fi "Animale" sau "Imagini juridice"), iar altele isi restrang centrul de interes (cum ar fi "Lira" sau "Mustar, samanta de ~"). Multe articole inedite disting, in mod clar, acest dictionar de alte dictionare biblice (precum "Fantana, intalnire la ~" sau "Inselarea oracolului"). Si chiar si acolo unde articolele intitulate "Zid" sau "Turn" produc in cititorul care isi foloseste foarte mult emisfera dreapta o aversiune fata de detaliile arheologice, accentul este pus categoric pe dimensiunile evocatoare ale acestor subiecte.

Acest dictionar, cu toate ca are un numar de aproximativ 850 de articole, nu este exhaustiv. Constatarea aceasta dovedeste cat de vasta si de diversa este multimea imaginilor biblice si cat de limitate sunt timpul si energia redactorilor si, la fel, ale editurii. Este intotdeauna provocatoare crearea unei lucrari de referinta intr-un domeniu in care niciun predecesor nu a instituit un "canon" al intrarilor. La fel, poate fi o adevarata aventura pentru redactorii care intalnesc pe parcursul lucrarii mereu alte perspective si unghiuri de vedere -- punandu-le si la dispozitia altora. Insa dupa sapte ani de planificari si munca -- si o munca mult mai de durata decat s-a estimat initial --, a sosit timpul sa ne oprim, sa lasam lucrurile asa cum sunt si sa publicam. Ne consolam cu gandul marinimos ca viitorii revizori vor avea ce sa invete de la noi si vor cladi pe acest fundament. Si credem ca cititorii nostri, atunci cand vor lucra cu acest dictionar, vor vedea ca se pot aventura singuri si pot sa exploreze alte fatete ale imagisticii biblice.

Principalii beneficiari ai acestui dictionar nu sunt dintre eruditi, ci dintre nespecialisti. Am incer
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 22719
Autor Editori generali: Leland Ryken, James C. Wilhoit si Tremper
Editura N/A
Nr. pagini 1215
Dimensiuni 18 x 26 cm
Anul publicarii N/A
Seria N/A
Volum N/A
Colectie N/A
Editia N/A
Coperta N/A
Legare N/A
Limba N/A
ISBN N/A

Comentarii

Comentarii (1)

Comentariu de ovi maduta
Evaluare
Îl am în limba engleză și e super tare. (Postat pe 01.10.2011)

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.