Bine ai venit!         

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Dicționar de teologi creștini

Ioan Tamaș

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 49 puncte.
49,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 49 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Prezentul Dicţionar de teologi creştini este oferit îndeosebi studenţilor teologi. El poate fi considerat şi un „Curs de istorie a teologiei”, scris din perspectiva vieţii şi operei protagoniştilor ei.
Este o lucrare care încearcă să furnizeze principalele informaţii referitoare la viaţa, opera şi importanţa a numeroşi teologi, de la începuturile creştinismului până în zilele noastre.
Ce este un teolog? In sens strict, este persoana care cercetează, aprofundează şi prezintă în mod ştiinţific Revelaţia divină. In sens larg, este persoana care tratează despre Dumnezeu şi lucrurile sfinte. In prezentul Dicţionar sunt incluşi atât teologii din prima categorie sau teologii de profesie, marii creatori de sisteme teologice, cât şi o mare parte dintre cei care, în decursul istoriei Bisericii, s-au remarcat în activitatea didactică din marile şcoli şi facultăţi teologice sau în activitatea de propovăduire a adevărurilor creştine (predicatori, scriitori etc.). In schimb, nu sunt cuprinşi acei gânditori (filosofi, scriitori) care s-au interesat de problemele religioase, dar nu din punct de vedere al religiei creştine.
Aşa cum sugerează şi titlul, prezentul Dicţionar are un caracter ecumenic, adică îi cuprinde şi pe cei mai însemnaţi teologi ortodocşi din mileniul al II-lea, precum şi pe marii teologi protestanţi.
Nu am câtuşi de puţin pretenţia de a fi făcut o lucrare originală şi cu atât mai puţin perfectă, ci una perfectibilă.
Adresez călduroase mulţumiri Editurii „Sapientia” din cadrul Institutului Teologic Romano-Catolic din Iaşi şi competentului ei director, Preot conf. dr. Ştefan Lupu, pentru publicarea acestui Dicţionar.

-- Ioan TAMAŞ

IOAN TAMAŞ (n. 23.03.1941, Răchiteni-Iaşi), a fost hirotonit în anul 1965. După mai mulţi ani de activitate pastorală, mai întâi ca vicar parohial la Valea Seacă şi Săbăoani (1965-1973) şi, apoi ca paroh la Pildeşti (1973-1979), în 1979 a fost numit profesor de teologie pastorală la Institutul Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” din Iaşi, după care, între anii 1981-1986, a urmat studii de specializare în dreptul canonic la Universitatea Pontificală „Urbaniana” şi „Lateran” din Roma, unde a obţinut titlul de doctor în drept canonic. Intre anii 1986-2005 a activat ca profesor de drept canonic la Institutul Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” din Iaşi. La Editura Sapientia a mai publicat Mic dicţionar creştin catolic, Iaşi 2001, şi Mic dicţionar teologic, Iaşi 2008.

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 27276
Autor Ioan Tamaș
Editura Sapientia
Nr. pagini 416
Dimensiuni 16,7 x 24 cm
Anul publicarii 2011
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia I
Coperta flexibila
Legare brosare
Limba Romana
ISBN 978-606-578-022-4

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.