Bine ai venit!

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

ROMANI. Credința mântuitoare. Expunere asupra capitolului 10

D. Martyn Lloyd-Jones

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 70 puncte.
70,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 70 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

CREDINȚA MÂNTUITOARE
Expunere asupra capitolului 10

De ce nu cred Evanghelia oamenii religioși?
Cum poate fi crezută cu adevărat?
Ce se întâmplă cu cei care nici măcar nu știu că
Evanghelia există?
Cine ar trebui să le-o prezinte?

Acest volum de predici inspirate din Romani 10 oferă răspunsuri la toate aceste întrebări presante. Dr. Martyn Lloyd-Jones a considerat că decizia poporului lui Dumnezeu de a respinge mesajul Evangheliei reprezintă „cea mai mare tragedie din toată istoria omenirii, dar că, pe de altă parte, este cea mai mare binecuvântare ca, Neamurile, care nu erau un popor și care trăiau în ignoranță, să intre în Împărăția lui Dumnezeu și în rândurile Bisericii creștine.” „Dacă nu reușim să aplicăm toată acestă învățătură la noi înșine și la situația noastră actuală”, declara Dr. Lloyd-Jones, „atunci vom cădea în însăși eroarea în care căzuseră evreii ... Principiile privitoare la toată această chestiune a mântuirii, a credinței și a necredinței, explicate aici de către apostol, se repetă constant în întreaga istorie a bisericii și a rasei umane ... Atitudinea lui Dumnezeu față de bărbați și femei este întotdeauna aceeași.”
Opoziția față de Evanghelie, considera el, este întotdeauna rezultatul sprijinirii pe tradiție, al revenirii la fapte omenești și la refuzul de a accepta mântuirea ca pe un dar gratuit al harului lui Dumnezeu. Prin urmare, el a reafirmat adevărul glorios al justificării numai prin credință, contrastând-o cu orice încredere în dreptatea umană sau în meritul uman, și a definit locul predicatorului ca vestitor al harului lui Dumnezeu. Lecțiile ce trebuie învățate din experiența evreilor, aprecia Pavel, includeau nevoia de umilință și de deschidere în fața întregii învățături scripturale. În ultimă instanță, speranța noastră se bazează pe planul imuabil al lui Dumnezeu. Tatăl nostru ceresc nu depinde de vreun popor, nici chiar de poporul Său. Orice s-ar întâmpla, planul lui Dumnezeu în istorie se va împlini. Dumnezeu va fi glorificat într-un popor mântuit prin credința în Evanghelia harului Său.

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 27057
Autor D. Martyn Lloyd-Jones
Editura Faclia
Nr. pagini 500
Dimensiuni 15,2 x 22,8 cm
Anul publicarii 2020
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia I
Coperta flexibila
Legare brosare
Limba Romana
ISBN 978-606-044-027-7

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.