Bine ai venit!

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Transformați prin har. Perspectiva lui Pavel asupra sfințirii, în Romani 6-8

J. Ayodeji Adewuya

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 30 puncte.
30,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 30 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Studiul de față afirmă că singurul fir care străbate capitolele 6‒8 din Epistola către romani este sfințirea, explicată în termenii unei vieți transformate prin harul lui Dumnezeu. Potrivit autorului, înțelegerea corectă a capitolului 7 din Romani este posibilă numai în urma așezării acestuia în contextul unei vieți libere față de păcat (Romani 6), precum și al unei vieți de libertate, prin Duhul Sfânt (Romani 8).

Perspectiva lui Pavel asupra sfințirii, descrisă în Romani 6‒8, este fundamentată pe relația cu Dumnezeu, care implică punere deoparte, dedicare și puritate etică. Sunt chemați la sfințenie nu doar creștinii din Roma, ci și credincioșii din zilele noastre. Prin stilul lor de viață diferit, creștinii dau mărturie în societate despre Dumnezeu și despre sfințenia Sa. Această concluzie se întemeiază pe analiza atentă a celor mai relevante pasaje din corpusul paulin. Studiul de față reconstituie imaginea înțelegerii lui Pavel despre sfințire, pornind de la mesajul pasajului din Romani 6‒8. Pentru Pavel, sfințenia nu trebuie să fie redusă la niște presupuneri teologice, ci este o calitate ce trebuie demonstrată în viețile celor ce se numesc creștini.

Ayodeji J. Adewuya este pastor și Profesor de Noul Testament în cadrul Seminarului Teologic Penticostal din Cleveland, Tennessee. Și-a obținut doctoratul la Universitatea din Manchester și a fost, până în anul 2001, misionar în Filipine. Între lucrările publicate de autor se numără Holiness and Community in 2 Corinthians 6:14‒7:1: Paulʼs View of Communal Holiness in the Corinthian Correspondence (2001); Holiness in the Letters of Paul: The Necessary Response to the Gospel (2016, în curs de publicare, în limba română, la Editura Plērōma), precum și un comentariu biblic la cărțile 1 și 2 Corinteni, apărut la editura SPCK (2009).

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 28302
Autor J. Ayodeji Adewuya
Editura Pleroma
Nr. pagini Nu
Dimensiuni Nu
Anul publicarii 2017
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia I
Coperta flexibila
Legare brosare
Limba Romana
ISBN Nu

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.