Bine ai venit!

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Secretul mesianic în Evanghelia după Marcu. Rezolvarea unei enigme biblice

Ioan Brie

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 45 puncte.
45,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 45 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Coordonata principală a Evangheliei lui Marcu este hristologia. Preocuparea esenţială a lui Marcu este să ofere răspunsul corect la întrebarea „cine este Isus?” Încă din primele cuvinte ale evangheliei sale, Marcu anunţă că Isus este Hristos, Fiul lui Dumnezeu (Marcu 1:1). Pe parcursul evangheliei, Marcu urmăreşte cu consecvenţă să aprofundeze sensul mesianismului lui Isus şi al filiaţiei Lui divine. Unul dintre elementele majore specific marcane, cu ajutorul căruia Marcu pune în evidenţă identitatea şi destinul lui Isus, este motivul secretului mesianic.
Lucrarea de față identifică şi aprofundează motivul secretului mesianic marcan, stabilind sensul acestuia, funcţia teologică pe care o are în cadrul teologiei narative marcane, precum şi modul în care el contribuie la conturarea hristologiei celei de-a doua evanghelii.

Prin intermediul motivului secretului mesianic, ucenicul din şcoala lui Marcu este iniţiat în taina lui Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu şi Fiul Omului, şi în taina propriului său destin de ucenic. Esenţa secretului mesianic marcan este dată de suprapunerea hristologiei şi a uceniciei, în contextul teologiei crucii.

Despre autor:

Ioan Brie este pastorul Bisericii Penticostale „Emanuel” din Sibiu, cadru didactic la Institutul Teologic Penticostal din București și, din anul 2014, Rectorul acestei instituții. În cei peste douăzeci de ani de activitate pastorală și academică, Ioan Brie s-a remarcat ca excelent comunicator biblic în bisericile penticostale din țară și străinătate și ca autor a numeroase articole pastorale, catehetice și academice, publicate în reviste bisericești și în jurnale teologice.

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 27626
Autor Ioan Brie
Editura Pleroma
Nr. pagini 360
Dimensiuni 16,5 x 24 cm
Anul publicarii 2018
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia I
Coperta flexibila
Legare brosare
Limba Romana
ISBN 978-60694230-4-2

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.