Bine ai venit!

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Cristos în fiecare psalm. Cum să ne rugăm și să cântâm Psalmii din perspectivă creștină. Comentariu cristocentric la fiecare Psalm

Christopher Ash

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 50 puncte.
50,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 50 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Deși îmi plac psalmii, dragostea mea pentru ei este marcată de frustrare văzând răspândirea utilizării lor fără a ține cont de Cristos; sau a lecturilor pentru care Cristos e un fel de „adaos” arbitrar pus la sfârșit ca să dea un iz „creștin”. Prin această carte aș vrea să vă conving că psalmii sunt plini de Cristos, că Cristos nu trebuie să fie „adăugat” la ei pentru a-i face „creștini”, ci Cristos iese în evidență din țesătura de bază a psalmilor înșiși. Apoi, doresc să vă pregătesc să-i înțelegeți din perspectivă creștină, să vă rugați și să-i cântați folosindu-vă de ei în Cristos.

În Cartea Întâi, așez fundamentul biblico-teologic. Această secțiune este destinată prezentării sarcinii, a problemelor, a metodei și a unora dintre marile teme. Partea I (Cum să ne rugăm folosind psalmii în Cristos?) este esența argumentului; este vital să citim și să înțelegem acest lucru, care constituie cheia a tot ce urmează. Partea a IV-a (Cum să predăm psalmii?) oferă instrucțiuni cu caracter practic pentru predicatori și învățători biblici. Capitolele din Partea a II-a (Dificultățile cu care ne întâlnim în psalmi) și Partea a III-a (Integrarea psalmilor în istoria biblică) pot fi citite în orice ordine și se poate recurge la ele în măsura în care sunt de folos.

În Cartea a Doua încerc să arăt cum se aplică teoria din Cartea Întâi la fiecare Psalm în parte. Cu alte cuvinte, aici veți găsi un scurt comentariu cristocentric la fiecare Psalm. În mod specific, urmăresc două scopuri. Primul, să „aliniez” psalmul pentru o lectură creștină convingătoare, pentru a vedea modul în care acest psalm particular își găsește împlinirea în Cristos, cu tot specificul lui și în același timp ținând cont de contextul întregii Psaltiri și a întregului canon biblic. Al doilea scop este acela de-a indica trăsăturile principale ale celui mai potrivit și valid răspuns la care ne cheamă fiecare psalm în parte, adică ce înseamnă pentru noi să ne rugăm pe baza lui și să-l cântăm ca Biserică a lui Cristos în ziua de azi. (Compilație din Prefața autorului)

DESPRE AUTOR:

Christopher Ash este predicator, profesor și scriitor prețuit la nivel internațional. După ce a lucrat în telecomunicații și ca profesor de matematică, Christopher a studiat teologia la Oxford, unde a primit premiul Denyer & Johnson. A fost hirotonit și a slujit ca pastor-asistent la biserica Saint Andrew the Great din Cambridge, Anglia. În 2004, el și soția sa, Carolyn, s-au mutat la Londra unde Christopher a slujit ca director al centrului de studii biblice Proclamation Trust's Cornhill până în 2015. A scris 21 de cărți, dintre care în limba română au apărut: Unde a fost Dumnezeu când s-au întâmplat toate acestea? (2019) și Ieșit din furtună: Lupta cu Dumnezeu în cartea Iov (2019) și a contribuit la numeroase publicații teologice. În prezent este scriitor la Tyndale House din Cambridge unde lucrează la un comentariu în trei volume la Cartea Psalmilor. Atât viața, cât și slujirea lui sunt marcate de spiritualitatea psalmilor. Are patru copii și opt nepoți.

**** Cititorii nu ar trebui să presupună că modul lui Christopher Ash de abordare a Psaltirii este nou sau radical. După cum au arătat alții, dorința de-a înțelege psalmii în întregul lor context biblic, cristologic este la fel de veche ca însuși creștinismul. Pe tot parcursul istoriei creștine, predicatorii s-au reîntors la strădania de a fi credincioși teologiei biblice a psalmilor. Scriind în secolul al 19-lea, Andrew Bonar, un slujitor al Bisericii Libere din Scoția, a rezumat cu acuratețe această înțelegere: „Psalmiștii au fost pregătiți de Dumnezeu, prin împrejurări personale și publice, pentru a exprima în mod adecvat gândul Celui [al lui Cristos] care i-a folosit.” (Din Prefața seriei)

**** Isus Cristos este Esența psalmilor! Isus Cristos este Cântărețul și Subiectul psalmilor, iar adevărata semnificație a lor se găsește numai în El. Și doar acei oameni care sunt în Cristos pot să cânte și să se roage cu psalmii într-un mod care onorează însemnătatea lor originală. În această carte, vă prezint un mod de a citi psalmii în Cristos care are o lungă istorie creștină, dar care va implica o schimbare de paradigmă pentru unii cititori. Vreau să vă conving că aceasta va onora sensul original al psalmilor și locul lor în întreaga istorie biblică. Mai mult, doresc să vă stimulez apetitul cu privire la faptul că acest mod de a vă ruga și cânta psalmii este nu doar adevărat, ci și eficient în modelarea rugăciunilor și a laudelor noastre.

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 28058
Autor Christopher Ash
Editura Psalmii cântați
Nr. pagini 436
Dimensiuni 16,5 x 23,5 cm
Anul publicarii 2022
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia I
Coperta flexibila
Legare brosare
Limba Romana
ISBN 978-606-95469-2-5

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.