Bine ai venit!         

 
 
 

Comentariile Tyndale la Noul Testament. MATEI

R.T. France

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 49 puncte.
49,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 49 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Comentariile Tyndale la Noul Testament constituie de multa vreme un material extrem de valoros pentru studiul biblic. Avandu-i ca autori pe unii dintre cei mai distinsi teologi evanghelici, aceste 20 de volume ofera explicatii clare, relevante si demne de incredere pentru fiecare dintre cartile Noului Testament.

Volumele Tyndale au menirea sa-i ajute pe cititori sa inteleaga mesajul Bibliei. Introducerea fiecarui volum ofera o descriere concisa, dar exhaustiva a cartii studiate, oferind informatii cu privire la autor, data scrierii si contextul istoric. Comentariul examineaza textul sectiune cu sectiune, prezentand temele principale ale cartii. De asemenea, sunt comentate versete luate individual si sunt abordate probleme de interpretare a textului. Scopul urmarit de autori este acela de a descoperi adevarata semnificatie a mesajului Bibliei si de a face acest mesaj clar pentru cititorii de astazi.

R. T. France a fost decanul Facultatii de Teologie Anglicana a Universitatii Oxford intre anii 1989-1995 si a slujit ca preot a sapte biserici anglicane. Dintre numeroasele sale carti mentionam 'Matthew: Evangelist and Teacher' [Matei: evanghelist si invatatori] si volumele de comentarii la Evanghelia dupa Marcu, atat in seria Doubleday Bible Commentary, cat si in seria New International Greek Testament Commentary. France este de asemenea coeditorul volumului 'New Bible Commentary: 21st Century Edition' [Noul comentariu biblic: Editia secolului XXI].

Prefata generala

Primele comentarii biblice de la Tyndale aveau ca scop acordarea unui ajutor general cititorului obisnuit al Bibliei. Ele se concentrau pe intelegerea textului, fara a intra in amanunte scolastice. De aceea se urmarea evitarea a doua extreme: sa nu fie "nici prea tehnice - si astfel, inutilizabile; dar nici prea scurte - si astfel nesatisfacatoare". Drept urmare, majoritatea utilizatorilor acestor comentarii biblice au opinat ca s-a reusit intr-o buna masura atingerea scopului propus.
Dar, vremurile se schimba. Si asa se face ca un ciclu de comentarii care si-a dovedit eficienta o perioada atat de lunga s-ar putea sa nu mai fie astazi la fel de relevant ca la inceputurile sale. S-au adaugat elemente noi si informatii pretioase. Dezbaterile asupra unor chestiuni controversate s-au amplificat. Modul si metodele de a citi Biblia s-au schimbat. In plus, cei mai multi utilizatori ai comentariilor biblice din seria Tyndale apelau la Authorised Version (Versiunea Autorizata a Bibliei), iar comentariile erau concepute ca atare, situatie care acum s-a schimbat.
Decizia de a revizui si actualiza intreaga serie de Comentarii Tyndale nu a fost usor de luat si nici realizata cu usurinta; insa, in cele din urma, s-a considerat ca aceasta este o necesitate pentru situatia actuala. Exista nevoi si provocari noi, iar acestea vor putea fi intampinate corespunzator cu ajutorul unor scrieri noi sau printr-o actualizare completa a cartilor vechi. Evident, scopul seriei initiale ramane neschimbat. Noile comentarii nu sunt nici prea minuscule, dar nici exagerat de lungi. Ele sunt mai degraba exegetice decat homiletice. Desi nu dezbat toate chestiunile controversate, totusi niciunul nu este scris fara a se tine seama de anumite probleme care atrag atentia cercetatorilor Noului Testament. Elementele considerate ca ar merita sa li se acorde neaparat o anumita atentie sunt luate in discutie fie in Introduce, fie in notele sau observatiile suplimentare.
Insa, principala abordare a acestor comentarii nu este una de ordin critic. Aceste carti sunt scrise pentru a-l ajuta pe cititorul obisnuit sa inteleaga mai bine Biblia. Ele nu presupun cunostinte de limba greaca, fiindca toate cuvintele in greaca discutate in comentariu sunt transliterate; insa, autorii au lucrat cu textul grecesc original in fata. Pe de alta parte, desi autorii au libertatea de a-si alege una sau alta din versiunile biblice moderne, totusi, li se cere sa aiba in minte varietatea traducerilor aflate in uz curent.
Noua serie a Comentariilor Tyndale face progrese, bucurandu-se de apreciere asa cum s-a intamplat cu seria anterioara, cu speranta ca Dumnezeu Isi va revarsa harul si binecuvantarea peste aceste carti pentru a-l ajuta pe cititorul obisnuit sa poata intelege cat mai profund si mai clar sensul Noului Testament.

-- LEON MORRIS

"Pur si simplu nu exista nicio serie de comentarii de marime medie care sa echivaleze excelenta comentariilor Tyndale."

-- Donald A. Hagner, Fuller Theological Seminary

"Consistenta si calitatea acestei serii de comentarii sunt remarcabile."

-- Christianity Today

Cuprins

Prefata generala
Multumiri
Abrevieri

Introducere
I. Matei printre Evanghelii
II. Cateva caracteristici ale Evangheliei dupa Matei
III. Originea Evangheliei dupa Matei
IV. Principalele accente teologice ale Evangheliei dupa Matei
V. Structura Evangheliei dupa Matei

Analiza Comentariu

In aceasta serie de comentarii Tyndale la Noul Testament, vor mai aparea:

Marcu (volumul 2)
Luca (volumul 3)
Ioan (volumul 4)
Faptele Apostolilor (volumul 5)
Romani (volumul 6)
1 Corinteni (volumul 7)
2 Corinteni (volumul 8)
Galateni (volumul 9)
Efeseni (volumul 10)
Filipeni (volumul 11)
Coloseni si Filimon (volumul 12)
1 si 2 Tesaloniceni (volumul 13)
Epistolele pastorale (volumul 14)
Evrei (volumul 15)
Iacov (volumul 16)
1 Petru (volumul 17)
2 Petru si Iuda (volumul 18)
Scrisorile lui Ioan (volumul 19)
Apocalipsa (volumul 20)
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 21806
Autor R.T. France
Editura N/A
Nr. pagini 503
Dimensiuni 14,5 x 20,5 cm
Anul publicarii N/A
Seria N/A
Volum N/A
Colectie N/A
Editia N/A
Coperta N/A
Legare N/A
Limba N/A
ISBN N/A

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.