Bine ai venit!

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Augustin, un amator...

Marius David Cruceru

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Anunta-ma cand produsul reintra in stoc.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 48 puncte.
48,00 Lei

Disponibilitate: Indisponibil

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 48 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Studiu asupra terminologiei filozofico-teologice de influenta greceasca in tratatele teologice tarzii ale lui Augustin

Augustin, un amator?... Imi place Augustin pentru ca este amatorul desavarsit. Amator in prin sens al cuvantului: iubitor pasionat, iubitor al tuturor lucrurilor bune. Nu doar al acelora care l-au fascinat si pe care nu le-a putut perfectiona niciodata, cele care il atrag in domenii in care ar putea deveni incompetent, ci este pasionat de acelea care il vor conduce pe drumul desavarsirii spirituale: filozofia, filologia, retorica, muzica, psihologia, sociologia. Augustin, dintr-o perspectiva restransa, este un ignorant, scrie de toate, cu indrazneala, dar nu cu tupeu. Simuleaza nestiinta , "nu prea a citit Platon", nu este un poliglot, asa cum am fi putut crede. Se aventureaza, improvizand, acolo unde poate fi "prins" usor de specialist.

Augustin este un amator de retorica, amator de filozofie, un amator de Cicero, un amator de teologie greaca, amatorismul sau insa va suporta metamorfoze de-a lungul intregii vieti, mai ales dupa convertirea la crestinism, va deveni un amator de Dumnezeu: Hoc esse philosophari: amare Deum. "Aceasta este adevarata filozofie: sa Il iubesti pe Dumnezeu." Aceasta este si adevarata teologie augustiniana.

Dr. Marius David Cruceru, pastor baptist, a studiat limbajul tehnic teologic augustinia sub indrumarea prof. dr. Lucia Wald si preda in cadrul Universitatii Emanuel din Oradea "Literatura Patristica, Retorica clasica si Exegeza in Limba Greaca a Noului Testament".

"Consider ca lucrarea domnului Marius David Cruceru reprezinta o contributie valoroasa nu numai pentru rezolvarea problemei limbajului teologic augustinian de influenta greceasca, tema centrala a cartii, dar si, data fiind larga perspectiva din care este ea tratata, o intregire a cunostintelor noastre referitoare la personalitatea complexa a scriitorului latin, inovator nu numai in probleme de filozofie teologica, dar si de terminologie si semantica latina."

-- Prof. dr. Lucia Wald

"Rolul esential al lui Augustin in crearea limbajului teologic al Occidentului este studiat dintr-un unghi de vedere are are drept trasaturi specifice: urmarirea modului in care acesta se raporteaza la terminologia si sistemul conceptual al Parintilor greci, selectarea unor anumiti termeni si a unor opere cu valoare de reprezentativitate maxima in context si, mai ales, evitarea din principiu a oricarei "eisegeze", a impunerii unor diferentieri, sistematizari si semnificatii ulterioare asupra unei opere care e straina de ele. "Sa-l lasam pe Augustin sa spuna ce are de spus" poate fi considerat scopul autorului."

-- Prof. dr. Francisca Baltaceanu

"Importanta temei alese, adecvarea metodelor de studiu la specificul materialului cercetat, siguranta cu care autorul manevreaza inventarul conceptual lingvistico filologic, filosofic si teologic, acuitatea si corectitudinea analizelor, amploarea neobitnuita a documentarii efectuate, acuratetea formularilor si justetea concluzzilor finale, sunt cateva din elementele si caracteristicile lucrarii domnului Cruceru."

Prof. dr. Eugen Munteanu
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 21396
Autor Marius David Cruceru
Editura N/A
Nr. pagini 346
Dimensiuni 16,5 x 24 cm
Anul publicarii N/A
Seria N/A
Volum N/A
Colectie N/A
Editia N/A
Coperta N/A
Legare N/A
Limba N/A
ISBN N/A

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.