Bine ai venit!

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Bucuria de a fi femeie ...si ceea ce poate face barbatul

Ingrid Trobisch

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 15 puncte.
15,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 15 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Ingrid Trobisch s-a nascut in 1926 in Tanganyika (Tanzania de astazi), Africa. A absolvit Institutul Biblic Luteran, iar apoi si-a luat masteratul la Sorbona, Universitatea Paris. A lucrat un timp intr-o parohie luterana (1947-1948), apoi ca misionara in Sudan (1949-1951). Dupa casatoria cu Walter Trobisch, in 1952, au plecat impreuna ca misionari in Camerun (1953-1963). Au predat impreuna cursuri despre casatorie in tarile Lumii a Treia (1963-1969), iar din 1969 au desfasurat o intensa munca de consiliere maritala si au fost invitati ca vorbitori la numeroase conferinte internationale.

Scopul cartii: acceptarea feminitatii ca un dar pretios de la Dumnezeu; intelegerea mecanismelor biologice specifice femeii; cunoasterea diferitelor etape din viata unei femei si adaptarea la ele, cu bucurie.

Cartea lui Ingrid Trobisch, asa cum spune sotul ei in Cuvint inainte, prezinta "un tablou sinoptic al celor mai importante laturi si experiente din viata unei femei casatorite: implinirea sexuala, fertilitatea, perioada de graviditate, nasterea, alaptarea si ingrijirea copilului mic si, in fine, menopauza si maturitatea". Autoarea discuta diversele domenii ale experientei unei femei ca un tot unitar, in care diversele aspecte se intrepatrund si se influenteaza reciproc. In viziunea ei, punctul de plecare il reprezinta acceptarea de sine, acceptarea frumusetii de a fi femeie, acceptarea propriului corp. Sint discutate apoi principalele experiente de ordin fizic traite de o femeie: (1) placerea sotiei in actul sexual; (2) trairea in armonie cu ciclul fertilitatii; (3) perioada minunata a asteptarii unui copil; (4) nasterea - o experienta a cuplului; (5) arta materna a alaptarii; (6) menopauza - o sansa pentru un nou inceput.

Categoriile de cititori carora li se adreseaza carte: femei de orice virsta si conditie sociala; barbati casatoriti, care doresc sa isi inteleaga mai bine sotiile; tineri, fete si baieti, care se pregatesc pentru casatorie; consilieri maritali, pastori si lucratori crestini.

Caracteristici ale cartii: stil placut, accesibil, tradind o neprefacuta bucurie "de a fi femeie" din partea autoarei; o lectura instructiva, care clarifica multe aspecte medicale ale diverselor etape din viata unei femei; o discutie extinsa a problemelor care pot aparea in timpul actului sexual precum si posibile solutionari; o prezentare competenta a principalelor metode de contraceptie, cu argumente pro si contra, din perspectiva medicala si crestina; numeroase figuri, diagrame si tabele, care exemplifica sau clarifica materialul prezentat; o editie noua, mai eleganta, pe hirtie de import si cu o mai buna aranjare in pagina a textului.

CUPRINS

Cuvant inainte
O nota personala catre ciiitor
Multumiri

1. Acceptarea de sine - iata cheia
2. Placerea traita de sotie in actul sexual
3. Trairea in armonie cu ciclul menstrual si cu fertilitatea
4. Perioada minunata in care astepti un copil
5. O experienta a cuplului - nasterea
6. O arta materna - alaptarea la san
7. Sansa unui nou inceput - menopauza
8. Un ultim cuvant

Apendice A
Apendice B
Apendice C
Bibliografie
Note
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 20140
Autor Ingrid Trobisch
Editura Nu
Nr. pagini 160
Dimensiuni 10,5 x 17,5 cm
Anul publicarii Nu
Seria Nu
Volum N/A
Colectie Nu
Editia Nu
Coperta Nu
Legare Nu
Limba Nu
ISBN Nu

Comentarii

Comentarii (11)

Evaluare CarteComentariu de Florentina
Evaluare
Este o carte pentru toate vârstele. Chiar si pentru soți o recomand pentru o mai buna intelegere a corpului sotiilor lor si simtamintelor femeii.
Am citit-o prima data, inainte de casatorie, a doua oară dupa căsătorie la aproximativ doi ani, iar mai apoi inainte de al doilea copil ( pura coincidenta). Sunt bine venite oricand momentele de reimprospatare a memoriei si mai ales poti fi de binecuvantare pentru adolescente si pentru femeile adulte din jurul tau sau familia ta.
Am recomandat-o si o voi face in continuare. Am facut si cadou din aceasta carte!!!
Recomand lectura ei alaturi de un ceai! (Postat pe 07.08.2020)
FrumoasăComentariu de Maria
Evaluare
Ce carte frumoasă! Toate femeile ar trebui să o descopere și să o citească. E plină de sfaturi bine argumentate și de secrete pentru a avea o viață împlinită în căsnicie. De neratat! Mă bucur că am descoperit-o! O voi recomanda și prietenelor mele, cu siguranță. (Postat pe 23.04.2019)
Comentariu de Andreea
Evaluare
e o carte foarte frumoasa plina de informatii pe care multe din fete nu le stiu si nu le accepta asa cum sunt ele...o recomand pentru consolidarea personalitatii fiecarei fete sau femei...:) (Postat pe 30.05.2010)
Comentariu de GABITZU
Evaluare
Am auzit si am apucat de a citi duar cateva pagini din aceasta carte si cu siguranta este ceva de care o femeie ar trebui sa o aiba aceast carte are si niste raspunsuri de care noi femeile am vrea cu nerabdare sa le stim si sa le invatam o carte super (Postat pe 08.08.2009)
Comentariu de Alexandra
Evaluare
Este o carte extraordinara. Am terminat-o de curand. Sunt multe lucruri de invatat. In timp ce o citeam am avut foarte multe emotii gandindu-ma cum e sa fii mama .Va recomand cu caòdura aceasta carte. Este ca un manual pt mine (Postat pe 02.03.2009)
Comentariu de Rodica
Evaluare
Am auzit atitea despre aceasta carte,incit nu am rabdare sa o comand.Merci pt sfaturile voastre (Postat pe 13.11.2008)
Comentariu de ana
Evaluare
am citit multe carti cautand unele lucruri pe care doream sa le stiu; pana cand un frate de-al meu mi-a facut cadou aceasta carte, din care da, am putut invata multe, si o pastrez si recitii cand va fi va fi cazul sa ajung si prin etapele acelea de dupa casatorie; dar e bine de stiut ce ne astrapta... (Postat pe 21.10.2008)
Comentariu de Victoria.
Evaluare
Ca lucrator medial am invatat multe citind aceasta carte,chear daca in imperfectiunea noatra invatam sa iubim sa fim iubite sa realizam si sa fim realizate sa implinim si sa ne simtimimplinite... recomandabil tuturor care vor sa simteasca intradevar valooare cuvintului femee..Doamneiti multumesc ca m-am nascut sa fiu Femee... (Postat pe 24.06.2008)
Comentariu de kmi,
Evaluare
am citit-o si pot spune k vei gasi si altele mult mai "ample" (este si aceasta destul de interesanta) (Postat pe 22.05.2008)
Comentariu de ilona
Evaluare
Daca nici femeia nu-si cunoaste propriul corp, atunci ce ar putea sti un barbat despre acesta?Orice fata trebuie sa-si insuseasca notiunile fundamentale din aceasta carte! (Postat pe 27.02.2008)

De la 1 la 10 din totalul de 11

pe pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.