Cautam traducatori din engleza, pentru carte crestina. Experienta constituie un avantaj. Trimite CV la ct@kerigma.ro   

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Terapia iubirii conjugale. Cum sa infruntam problemele din casatorie

Valerio Albisetti

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Anunta-ma cand produsul reintra in stoc.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 19 puncte.
19,00 Lei

Disponibilitate: Indisponibil

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 19 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Cartea "Terapia iubirii conjugale" face parte din colectia "A trai ca protagonisti". Valerio Albisetti, psiholog cu o experienta de douazeci de ani in psihoterapia cuplului, prin intermediul acestei carti, doreste sa ofere un parcurs bine definit pentru identificarea si rezolvarea problemelor din relatiile conjugale.

Casatoria este un pas care se face in doi din ziua in care cuplul, printr-un "da" reciproc, isi pecetluieste uniunea pentru toata viata si traieste un sacrament sfant de iubire. Dar ce se intampla atunci cand in casatorie intervine rutina, obisnuinta, indiferenta, tradarea? Foarte multe cupluri se afla in aceasta situatie. Pentru a depasi asemenea blocaje conjugale, si pentru insanatosirea si consolidarea relatiei de cuplu, V. Albisetti a elaborat o metoda de psihoterapie prin care sotii sunt indemnati sa se angajeze intr-un proces de autoanaliza, de cunoastere, de acceptare si de reinnoire a relatiei. De asemenea, comunicarea, recunoasterea propriilor responsabilitati, acceptarea si iertarea reciproca sunt mentionate ca atitudini esentiale pentru reusita acestui proces complex de vindecare a relatiei.

Practicitatea cartii este data si de faptul ca sunt analizate si explicate situatiile de dificultate cele mai frecvente dintr-o casatorie la care se propun solutii utilizate de autorul insusi in sedintele de terapie conjugala. Metoda lui V. Albisetti include si o serie de chestionare care cer sotilor timp pentru ei insisi si sinceritate, ajutandu-i pe acestia sa ajunga la cunoasterea reala a punctelor cheie ce au determinat aparitia unui conflict, a numeroaselor liste de nemultumiri, apoi la eliminarea resentimentelor si revitalizarea iubirii care a unit la inceput cuplul.

In aceasta carte, Albisetti incearca sa expuna nelamuririle, dubiile, anxietatile care restrang libertatea de comunicare si de imbunatatire a relatiei. Autorul indeamna la o comunicare "spontana" deoarece, conform experientei sale de psiholog "casniciile cele mai reusite sunt acelea in care sotii se exprima spontan, liber". Si daca unora le este greu sau nu stiu cum sa procedeze, prin folosirea metodei lui Albisetti, vor gasi o modalitate de a se deschide, un mijloc care va ajuta sotii sa paseasca in doi, cu incredere, din nou, pe drumul iertarii si al iubirii.

CUPRINS

1. Ce se asteapta de la casatorie
2. Drumul catre schimbare, catre angajament
3. Comunicarea dintre parteneri
4. Suferinta in casatorie
5. Cum sa gestionam relatia de cuplu
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 22844
Autor Valerio Albisetti
Editura N/A
Nr. pagini 176
Dimensiuni 13 x 20 cm
Anul publicarii N/A
Seria N/A
Volum N/A
Colectie N/A
Editia N/A
Coperta N/A
Legare N/A
Limba N/A
ISBN N/A

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.