Cautam traducatori din engleza, pentru carte crestina. Experienta constituie un avantaj. Trimite CV la ct@kerigma.ro   

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Păstori și învățători. Chemarea și lucrarea slujitorilor lui Cristos

Derek Prime

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 48 puncte.
48,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 48 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Lucrarea păstorilor nu este doar o simplă slujbă, ci o vocație!

Responsabilitățile păstorilor sunt unice. Printre acestea se numără sarcina de a-și hrăni nu doar propria viață de credință, ci și pe aceea a sufletelor care le-au fost încredințate. Ce chemare deosebită este aceasta!

Derek Prime ne oferă îndrumare în ceea ce privește aspectele spirituale și practice ale lucrării de păstor. Acesta își concentrează studiile amănunțite asupra unor subiecte precum rugăciunea, obiceiurile necesare pentru devoțiunea personală, predicarea, studiul și alte responsabilități specifice slujbei de păstor. Rezultatul muncii depuse este cuprins în acest instrument, esențial pentru toți cei aflați în slujirea pastorală.

Derek Prime a fost păstor timp de 30 de ani în Edinburgh și a ocupat funcția de președinte al organizației Fellowship of Independent Evangelical Churches. În prezent este scriitor și predicator itinerant. Printre multele cărți scrise se numără și cele din seria Sarah și Paul: Practical Prayer, Unspoken lessons about the unseen God, James și Let’s Study 2 Corinthians.

CUPRINS

INTRODUCERE

Criza de identitate experimentată de mulți păstori - învățători. Cinci convingeri fundamentale.

1. CONCEPTUL DE CHEMARE ȘI CONȚINUTUL ACESTEIA

Definirea termenilor. Natura irezistibilă a chemării. Chemarea personală în contextul chemării adresate de Dumnezeu tuturor credincioșilor. Exemple din Vechiul Testament. Exemplul apostolilor. Dezvoltarea simțământului chemării. Cel mai bun tip de pregătire. Chemarea lucrătorului duhovnicesc. Dovezile perpetue ale unei chemări la slujire.

2. VIAȚA ȘI CARACTERUL

Prioritatea unui model. Modelul esențial. Un răspuns adecvat oferit modelului cristic. Domeniile practice în care trebuie oferit un model. Vorbirea. Comportamentul. Dragostea. Credința. Curăția. Domeniile creșterii.

3. SCOPURILE ȘI PRIORITĂȚILE

Hrănește turma. Proclamă în întregime planul lui Dumnezeu. Înfățișează-i pe toți desăvârșiți în Cristos. Pregătește poporul lui Dumnezeu pentru lucrarea de slujire.  Echipează poporul lui Dumnezeu pentru a fi pescari de oameni. Veghează atât asupra ta cât și asupra turmei până la încheierea lucrării. Simțămintele noastre naturale de inadecvare.

 4. RUGĂCIUNEA

Rugăciunea și relația personală cu Dumnezeu. O prioritate incontestabilă pentru păstori și învățători. Rugăciunea de mijlocire ca parte a grijii noastre pastorale. Rugăciunea și pregătirea pentru a da învățătură și a predica. Rugăciunea în contextul vizitării și consilierii. Rugăciunea ca regulă în toate discuțiile. Rugăciunea publică. Avem nevoie de rugăciunile celorlalți.

 5. VIAȚA DEVOȚIONALĂ

Viața noastră tainică și personală. Dragostea pentru Dumnezeu trebuie să fie prioritatea vieților noastre. Evitarea stilului de profesionist. Dumnezeu cere calitate, nu cantitate. Patru aspecte ale vieții noastre devoționale. 1. Închinare. 2. Rugăciune și cugetare. 3. Citirea Bibliei. 4. Citirea cărților de inspirație creștină.

 6. STUDIUL

Studiul și slujirea eficientă. Învățătura dată altora și ascultarea noastră de Dumnezeu. Găsirea celui mai bun loc pentru studiu. Nimic nu înlocuiește disciplina. Un punct nevralgic: găsirea timpului pentru citire și studiere în sens general. Planificarea săptămânală a acțiunilor pastorale. Cărțile. Păstrarea roadelor studiului. Îndrumări biblice.

 7. PREDICAREA

Climatul actual al ideilor despre predicare. Distincția dintre a da învățătură și a predica. Contextul general al predicării noastre. Pregătirea pentru predicare. Predicarea evanghelistică. Predicarea adresată copiilor. Notițe sau manuscris întreg? Fii tu însuți! Adevărul pe care nu trebuie să-l uităm niciodată. Pericolele care pândesc predicarea. Cel mai înalt privilegiu.

 8. GRIJA PASTORALĂ

Păstorirea înseamnă grijă pastorală. Contextul grijii pastorale. Toți credincioșii au nevoie de grijă pastorală – chiar și noi. Principii fundamentale ale grijii pastorale. Exercitarea grijii pastorale. Cuvinte cheie ale grijii pastorale. Recunoașterea limitelor personale. Sursa supremă de încredere.

 9. GRIJA PASTORALĂ – ASPECTELE PRACTICE

Vizitarea oamenilor la domiciliu. Vizitarea cu scop evanghelistic. Vizitarea la spital. Importanța scrisorilor. Organizarea acțiunilor pastorale. Un program personal. Delegarea responsabilităților pentru exercitarea grijii pastorale.

 10. CONDUCEREA ÎNCHINĂRII

Aspecte preliminare practice. Punctualitate, comportament și voce. Câteva componente ale închinării publice. Chemarea la închinare. Imnuri, psalmi și cântări duhovnicești. Citirea publică a Scripturii. Anunțuri sau precizări. Rugăciunea publică.

 11. RESPONSABILITATEA DE A CONDUCE

Conducerea – deopotrivă un dar și o chemare. Practicarea conducerii. Domenii ale conducerii. Relațiile dintre conducători.

 12. DELEGAREA

Lecții vechi, dar durabile. Consecințele triste ale lipsei de delegare. Reticența de a delega. Beneficiile delegării. Domenii ale delegării. Principii ale delegării încununate de succes.

 13. FAMILIA ȘI TIMPUL DE ODIHNA

Identificarea punctelor de presiune. Posibile presiuni exercitate asupra soției păstorului. Protejarea căsniciei. Timpul de odihnă și de recreare.

 14. PERICOLE DIMINUATE DE PRIVILEGII

Responsabilități felurite. Probleme sociale și morale complexe. Păstrarea și consolidarea comuniunii creștine. Concepții eronate despre chemarea unui păstor. Opoziția și lupta spirituală. Încercările. Trândăvia. Descurajarea. Vulnerabilitatea în fața criticii. Supra-implicarea în aplanarea necazurilor oamenilor, stresul și epuizarea. O dorință ocazională de a merge altundeva. Mândria și pericolele care o însoțesc. Rănirea bisericii. Privilegii și răsplătiri.

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 26244
Autor Derek Prime
Editura Faclia
Nr. pagini 298
Dimensiuni 15,2 x 22,8 cm
Anul publicarii 2019
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia Nu
Coperta flexibila
Legare brosare
Limba Romana
ISBN 978-606-044-001-7

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.