Bine ai venit!

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 
Nou

Ultimii martori

Svetlana Aleksievici

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 25 puncte.
25,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 25 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Dintre toate scrierile Svetlanei Aleksievici, Ultimii martori este cea mai sfâşietoare. Căci ce poate fi mai cumplit decât copilăria în timp de război, mai tragic decât inocenţa supusă violenţei şi anihilării?

Personajele acestei cărţi, băieţi şi fete, aveau, în perioada celui de-al Doilea Război Mondial – conflictul poate cel mai inuman din istorie –, între trei şi doisprezece ani, dar rănile căpătate atunci le sângerează până în ziua de azi. Şi totuşi, în pofida suferinţelor descrise, textul dobândeşte o extraordinară forţă evocatoare pentru că reuşeşte să reconstituie poezia inerentă vârstei copilăriei.

Tulburător prin încărcătura sa de adevăr şi răvăşitor sufleteşte, Ultimii martori ne schimbă perspectiva asupra istoriei, a războiului, a copilăriei şi a vieţii.

Am căutat genul literar cel mai potrivit cu viziunea mea asupra lumii, care să reflecte modul în care urechea mea aude, iar ochii mei văd viaţa. […] Am încercat mai multe şi în final am ales unul în care vocile omeneşti vorbesc ele însele. […] Eu nu înregistrez însă pur şi simplu istoria seacă a evenimentelor şi a faptelor, ci scriu o istorie a sentimentelor umane. -- Svetlana Aleksievici

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 27273
Autor Svetlana Aleksievici
Editura Litera
Nr. pagini 358
Dimensiuni 11 x 16,5 cm
Anul publicarii 2019
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Carte pentru toți
Editia I
Coperta flexibila
Legare brosare
Limba Romana
ISBN 978-606-33-3581-5

Comentarii

Comentarii (1)

RecomandComentariu de Un cititor
Evaluare
Avem ocazia sa surprindem niste marturii care prin natura suferintei descrise de acesti copii nevinovati te face sa compari vremurile dificile pe care le traim in prezent cu acele timpuri mult mai grele. Pe de alta parte se remarca felul cum viata a fortat maturizarea prematura a unor copii care s-au trezit adulti peste noapte prin responsabilitatile care apasau din greu peste umerii lor. De comparat cu generatiile actuale de copii Homo videns (permiteti-mi sa folosesc expresia lui Giovanni Sartori) care sunt laudati de parintii lor pentru maestria cu care isi folosesc degetele in miscarea unor imagini de pe un ecran care incape in buzunar. (Postat pe 28.12.2021)

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.