Cautam traducatori din engleza, pentru carte crestina. Experienta constituie un avantaj. Trimite CV la ct@kerigma.ro   

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

C. S. Lewis: O viata

Alister McGrath

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Anunta-ma cand produsul reintra in stoc.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 50 puncte.
50,00 Lei

Disponibilitate: Indisponibil

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 50 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Geniu
Excentric
Profet fara voie

Un portret vibrant al lui C.S. Lewis - autorul celebrelor Cronici din Narnia, universitar stralucit si celebru aparator al credintei crestine.

Cine este C.S. Lewis? Pentru multi, probabil pentru cei mai multi, Lewis este creatorul lumii fantastice a Narniei, autorul catorva dintre cele mai cunoscute si discutate carti pentru copii, din secolul XX, care continua sa atraga cititori entuziasti. La cincizeci de ani de la moartea sa, Lewis ramane unul dintre cei mai influenti autori populari din vremea noastra. Lewis si-a scris propriile carti de succes, jucand totodata un rol hotarator in nasterea capodoperei lui Tolkien, chiar nominalizandu-l pe prietenul sau la Premiul Nobel pentru Literatura, in anul 1961, pe baza operei sale de proportii epopeice.
Dar C. S. Lewis inseamna mult mai mult. Asa cum remarca odata prietenul sau de o viata, Owen Barfield, au existat, in realitate, trei C. S. Lewis. Pe langa Lewis autorul cartilor de succes, exista o a doua persona, mai putin cunoscuta: Lewis scriitorul si apologetul crestin preocupat sa comunice si sa impartaseasca conceptia sa bogata despre forta intelectuala si imaginativa a credintei crestine - o credinta pe care a descoperit-o la mijlocul vietii si pe care a gasit-o a fi fascinanta, atat din punct de vedere spiritual, cat si rational... Insa o a treia dimensiune a lui Lewis, poate cea mai putin cunoscuta de catre majoritatea admiratorilor si criticilor sai: eminentul profesor si critic literar oxfordian, care obisnuia sa umple amfiteatrele universitatii cu prelegerile sale libere pe tema literaturii engleze, si care a ajuns sa fie primul titular al Catedrei de Literatura Medievala si Renascentista din Cadrul Universitatii Cambridge.
Cartea de fata isi propune sa relateze povestea formarii si revelarii gandirii lui Lewis, concentrandu-se asupra scrierilor sale. Aceasta biografie este prin urmare structurata in functie de lumea reala si imaginara in care a locuit Lewis - in primul rand Oxford, Cambridge si Narnia.
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 23995
Autor Alister McGrath
Editura Nu
Nr. pagini 338
Dimensiuni 16 x 23 cm
Anul publicarii Nu
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia Nu
Coperta Nu
Legare Nu
Limba Nu
ISBN Nu

Comentarii

Comentarii (1)

O carte fascinantaComentariu de Briena
Evaluare
La fel ca personajul din centrul ei, cartea este captivanta. Fiind o mare admiratoare a lui CS Lewis, a fost fascinant sa citesc despre viata cotidiana a marelui profesor, despre costurile implicite ale unei cariere de succes si modul inedit in care i se descopera Sensul vietii. (Postat pe 13.01.2019)

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.