Bine ai venit!         

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Barbatul Imparatiei. Destinul fiecarui barbat, visul fiecarei femei

Tony Evans

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 37 puncte.
37,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 37 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Te-ai saturat sa te tarasti de la serviciu acasa, de acasa la biserica si apoi din nou la serviciu doar ca sa te afli in miscare?
Dumnezeu te-a creat pentru ceva mult mai maret, mult mai fascinant, mult mai barbatesc.
Dumnezeu vrea sa schimbi lumea – sau cel putin o parte din ea.
Mai mult, El vrea sa ai parte de aventura vietii tale! El ti-a dat un domeniu pe care sa-l stapanesti, oameni pe care sa-i protejezi, misiuni de indeplinit! Si El ti-a promis ca-ti va da tot ceea ce vei avea nevoie pentru a reusi.
Urmeaza sfaturile lui Tony Evans in timp ce te conduce spre adevarata masculinitate. Vei vedea de ce ii place ca este barbat – si vei vedea ca cei care te iubesc iti vor multumi pentru ca ai citit cartea aceasta. Dusmanul nu vrea sa stii lucrul acesta, insa tu nu esti barbatul care crezi ca esti. Esti mult mai mult decat atat!

Incepand de acum, poti fi un barbat al imparatiei!

"«Barbatul imparatiei» este un manual pentru viata. Tony Evans a schitat planul de joc pe care trebuie sa-l urmam daca dorim, ca barbati, sa traim o viata victorioasa. El descrie nu doar ceea ce trebuie sa facem, dar, mai important, ne arata cum sa facem ceea ce trebuie sa facem. Cartea aceasta este o lectura obligatorie pentru orice barbat care doreste sa traiasca conform planului lui Dumnezeu pentru conducerea familiei de catre barbat!"

-- Tony Dungy, antrenor care a castigat campionatul de fotbal american si autor al mai multor carti devenite bestsellere

Aprecieri pentru cartea "Barbatul Imparatiei"

"Barbatul imparatiei" este un manual pentru viata. Tony Evans a schitat planul de joc pe care trebuie sa-l urmam daca dorim, ca barbati, sa traim o viata victorioasa. El descrie nu doar ceea ce trebuie sa facem, dar, mai important, ne arata cum sa facem ceea ce trebuie sa facem. Cartea aceasta este o lectura obligatorie pentru orice barbat care doreste sa traiasca conform planului lui Dumnezeu in care familia este condusa de catre barbat!

— TONY DUNGY, analist al emisiunii NBC Football Night in America

Imi plac foarte mult schemele de joc si Tony are capacitatea de a concepe un plan de joc pentru aceia dintre noi care dorim sa fim barbati ai imparatiei. De-a lungul anilor, pe masura ce am ajuns sa ne cunoastem unul pe altul, mi-a devenit clar ca Tony are o inima pentru Domnul si un dar de a comunica principiile lui Dumnezeu.

— JOE GIBBS, patron, Joe Gibbs Racing

Cu totii tanjim sa ne implinim destinul; dar unii dintre noi ne petrecem toata viata incercand sa ne descoperim destinul si ce trebuie sa facem ca sa-l implinim. A fost o vreme cand am crezut ca singurul meu destin era sa castig Campionatul. Dar, dupa ce am citit cartea Barbatul imparatiei, am inteles ca, daca urmam planul lui Dumnezeu, El are pregatite multe lucruri minunate pentru noi si maretia sta in asteptarea lor. "Barbatul imparatiei" te va ajuta sa te concentrezi pe destinul tau si pe modul cum poti sa-l implinesti.

— LESLIE FRAZIER, antrenor principal al echipei Minnesota Vikings

Fiecare femeie isi doreste un barbat al imparatiei. Poate ca ea nu va gasi cuvintele exacte ca sa descrie ceea ce-si doreste, insa il va recunoaste atunci cand il va vedea – sentimentul evident al scopului, o reputatie integra, disponibilitatea de a fi un lider puternic si in acelasi timp o persoana atenta si care se ingrijeste de altii – iata ce-si doreste ea. Si acesta este motivul pentru care fiecare femeie necasatorita ar trebui sa citeasca cartea aceasta: ca sa-l poata identifica pe barbatul caruia merita sa i se dedice, in timp ce se fereste de tovarasii lui falsi. De asemenea, fiecare femeie casatorita ar trebui sa citeasca cartea aceasta si sa o dea barbatului ei. Barbatul pe care-l va descoperi pe paginile acestea este barbatul ce reprezinta visul fiecarei femei. Asadar, citeste… si continua sa citesti pana cand nu doar ca-ti vei clarifica ceea ce-ti doresti, dar iti vei clarifica si ceea ce ai nevoie de la barbatul tau.

— PRISCILLA SHIRER, autoare si invatatoare biblica

Daca vrei sa experimentezi tot ceea ce a pregatit Dumnezeu pentru tine, "Barbatul imparatiei" este o lectura obligatorie. In ea, dr. Tony Evans ne ofera unelte utile si relevante pe care le poti folosi pentru a ajunge intr-un loc in care vei avea influenta si impact. Cartea aceasta te va ajuta sa te transformi dintr-un barbat bun intr-unul extraordinar!

— TONY ROMO, jucator, Dallas Cowboys

In NFL avem o vorba: "Nu-mi spune ce poti face, arata-mi inregistrarea video." Ideea este ca inregistrarea video ne spune tot ceea ce trebuie sa stim. Cand ne intrebam ce este de fapt un barbat al imparatiei, cartea dr. Tony Evans iti va spune tot ceea ce trebuie sa stii. Evident, el insusi este un barbat al imparatiei care a avut un impact pozitiv asupra unui numar foarte mare de barbati. In ultimii doi ani si jumatate am fost binecuvantat de Dumnezeu sa fiu sub autoritatea dr. Evans ca pastor al meu si sa-l cunosc mai bine ca ucenizator al meu. Cartea aceasta trebuie citita de orice barbat care s-a saturat sa traiasca sub potentialul sau si doreste sa aiba parte de adevarata maretie pe care a intentionat-o Dumnezeu pentru el.

— JON KITNA, jucator, Dallas Cowboys

CUPRINS

Multumiri
Importanta unui barbat al imparatiei

PARTEA I: FORMAREA UNUI BARBAT AL IMPARATIEI
1. Nevoia de barbati ai imparatiei
2. Conceptul de barbat al imparatiei
3. Chemarea unui barbat la maretie
4. Puterea unui barbat adevarat
5. Aliniaza-te pentru impact
6. Adevarata semnificatie a conducerii

PARTEA A II-A: TEMELIA UNUI BARBAT AL IMPARATIEI
7. Racnetul stapanirii
8. Imputernicit ca sa stapanesti
9. Cum sa-ti accesezi autoritatea
10. Atingand cerul, schimband pamantul
11. Secrete pentru a-ti revendica teritoriul

PARTEA A II-A: VIATA UNUI BARBAT AL IMPARATIEI (PSALMUL 128)
12. Barbatul imparatiei si viata sa personala
13. Barbatul imparatiei si viata sa de familie
14. Barbatul imparatiei si viata sa de biserica
15. Barbatul imparatiei si viata sa de comunitate

Concluzie Rezumatul planului de actiune al barbatului imparatiei
Anexa: Alternativa Urbana
Note

IMPORTANTA UNUI BARBAT AL IMPARATIEI

Imi plac filmele cu Indiana Jones. Cui nu-i plac? Indiana Jones era un barbat adevarat. Acest arheolog isi petrece nenumarate ore, zile, saptamani, luni si uneori chiar ani cautand artefacte valoroase. Desigur, ca sa ajunga la ele trebuie sa infrunte obstacole periculoase. Indy trebuie sa depaseasca greutati si sa infrunte opozitie si pericole. Dar intotdeauna le depaseste. Si, in final, intotdeauna isi gaseste comoara.
Cam aceeasi linie o urmeaza si filmele din seria Comoara Nationala, cu Nicolas Cage. Benjamin Franklin Gates, personajul interpretat de Cage, traieste cautand indicii care sa-l conduca la comoara pe care o cauta. Si el se confrunta cu pericole, opozitie, lipsuri si uneori chiar nenorociri. Insa toate eforturile se justifica atunci cand, la fel ca Indiana, reuseste sa puna mana pe comoara.
Isus vorbeste despre o comoara. Si El o numeste imparatia lui Dumnezeu. El spune ca aceasta imparatie este una extrem de valoroasa pentru dobandirea careia ar trebui sa depasim orice piedica. In termeni escatologici, imparatia se refera la domnia mileniala a lui Cristos, atunci cand El Se va intoarce ca sa stapaneasca pe pamant de la Ierusalim in domnia Sa de o mie de ani. Insa aici si acum imparatia a fost instaurata pentru noi prin principiile, legamintele, responsabilitatile, privilegiile, drepturile, regulile, etica si autoritatea ei.
"Imparatia cerurilor se mai aseamana cu o comoara ascunsa intr-o tarina…" (Mat. 13:44).
Pentru o comoara merita sa lupti. Pentru o comoara nepretuita, precum aceasta, merita sa renunti la tot ceea ce ai. Insa nu trebuie sa ma crezi pe mine, cand iti spun lucrul acesta. L-a spus Insusi Isus.
Motivul pentru care asa de multi barbati de azi traiesc fara a cauta aceasta comoara este ca n-au inteles taina imparatiei si se multumesc cu lucruri fara valoare, gadgeturi, cluburi de golf, jocuri video, cariere, masini si concedii.
Lucrurile acestea nu sunt rele, in afara de cazul cand te impiedica sa cauti imparatia.
In afara de cazul cand ele devin scopul tau.
Fiul meu Jonatan este un tip bine facut. In NFL, este considerat unul dintre cei mai buni jucatori. Insa n-a fost intotdeauna asa de bine cotat. Imi amintesc ca odata a venit alergand la biroul meu de la biserica si m-a rugat sa merg la sala de sport ca sa-l vad cum arunca mingea la cos. Se pregatise luni de zile pentru aceasta.
Cand am ajuns acolo, Jonatan a luat mingea, a driblat si a aruncat mingea la cos. L-am felicitat scurt, apoi m-am intors spre antrenor si i-am cerut sa ridice cosul acolo unde ii era locul. Nerabdator sa obtina rezultate mai bune, Jonatan coborase cosul.
I-am spus: "Ridica cosul, Jonatan, si apoi incearca din nou."
L-a ridicat. Dar n-a mai reusit sa arunce mingea in cos. Insa a continuat sa incerce – si, in timp, a reusit.
Barbatilor, Dumnezeu are un standard, are o tinta. Aceasta tinta este imparatia Lui. Insa asa de multi dintre noi am scazut standardul, doar ca apoi sa ne felicitam pentru ca am reusit sa aruncam mingea in cos. Faptul ca am scazut standardul ii afecteaza pe asa de multi oameni, nu-l afecteaza doar pe barbatul de pe teren. Un standard scazut ne afecteaza pe toti. Vedem lucrul acesta in tara noastra, in cultura noastra, in economiile lumii. Nu e nevoie decat sa aruncam o privire rapida spre familiile, bisericile si comunitatile noastre, precum si spre lumea noastra ca sa vedem ca barbatii – nu toti, dar multi – si-au ratat scopul de a trai ca barbati ai imparatiei.
Impactul unui standard scazut ii lasa unei persoane cicatrici, indiferent din ce rasa sau comunitate face parte aceasta si indiferent ce venituri are. S-ar putea ca urmarile sa fie diferite in functie de locatie, insa ele sunt pur si simplu devastatoare. Promiscuitatea, depresia, iresponsabilitatea cronica, destramarea familiei, folosirea gresita a finantelor, divortul, violenta, dependenta de substante, mancatul excesiv, desfranarea, falimentul, stima de sine redusa si lipsa de scop ne chinuie societatea, fiind urmarea directa a abuzului sau a neglijarii masculinitatii biblice.
Degradarea societatilor, atat a celor din apropierea noastra, cat si a celor din intreaga lume a atins cote fara egal, in timp ce goarna care-i cheama pe barbati sa sustina masculinitatea biblica n-a sunat niciodata mai tare. Lumea noastra a luat-o pe cararea nociva a unui comportament autodistructiv.
Situatia trebuie sa se schimbe. Insa schimbarea aceasta nu se va produce pana cand barbatii nu vor ridica standardul acolo unde l-a pus Dumnezeu la inceput.
Cartea aceasta discuta despre ridicarea standardului si definirea masculinitatii asa cum a intentionat-o Dumnezeu. Vorbeste despre descoperirea a ceea ce inseamna sa fii un barbat dedicat imparatiei.
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 24987
Autor Tony Evans
Editura Imago Dei
Nr. pagini 248
Dimensiuni 14,5 x 20,5 cm
Anul publicarii 2017
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia I
Coperta flexibila
Legare brosare
Limba Romana
ISBN Nu

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.