Cautam traducatori din engleza, pentru carte crestina. Experienta constituie un avantaj. Trimite CV la ct@kerigma.ro   

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Rivalii lui Dumnezeu. De ce permite Dumnezeu mai multe religii in lume? Invataturi din Biblie si din viata Bisericii Primare

Gerald R. McDermott

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 30 puncte.
30,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 30 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

DE CE EXISTA SI ALTE RELIGII?

Care este, in suveranitatea lui Dumnezeu, rolul existentei mai multor religii in lume? Oare a fost intelept ca Dumnezeul biblic sa permita existenta altor religii in lume? Folosesc acestea la ceva anume? Gerald R. McDermott studiaza doctrina Vechiului si a Noului Testament si analizeaza cercetarile unora dintre cei mai importanti teologi ai Bisericii primare, propunand astfel un raspuns la aceasta intrebare pe cat de incitanta, pe atat de complicata. La sfarsitul lucrarii, McDermott prezinta informatii pretioase privitoare la conflictul existent intre religiile lumii si ofera astfel un raspuns pertinent, dintr-o perspectiva crestina.

"In 'Rivalii lui Dumnezeu', Gerry McDermott continua cercetarea fascinanta asupra teologiei religiilor in stilul sau caracteristic: eruditie fara parada a culturii, un curaj echilibrat de intelepciune, ramanand astfel loial traditiei, dar extinzand tot mai mult limitele cercetarii. Iata o carte importanta care va schimba paradigmele discutiilor teologice."

-- JOHN G. STACKHOUSE JR., Sangwoo Youtong Chee, profesor de teologie si cultura la Regent College, Vancouver, Canada

"Prin 'Rivalii lui Dumnezeu', Gerald McDermott aduce o contributie substantiala la teologia crestina a religiilor. Referirile sale la modul in care este folosita in patristica expresia 'domnii si stapaniri' din Noul Testament reprezinta o recuperare exemplara a traditiei noastre, care dezbate in acelasi timp un subiect contemporan. Rezultatul este o propunere pentru o apologie a primatului lui Cristos, facuta cu dragoste si sensibilitate. Recomand cu caldura aceasta carte tuturor studentilor, precum si tuturor celor interesati de acest domeniu."

-- GEORGE SUMNER, rector la Wycliffe College, Toronto, Canada

"Cartea 'Rivalii lui Dumnezeu' aduce la viata diferite religii, prezentand totodata lucrarea providentei divine, asa cum este aceasta analizata si dezbatuta in Biblie sau in Biserica primara. Intr-un mod absolut fascinant, McDermott explica pe intelesul tuturor importanta faptului ca existenta altor dumnezei trebuie luata in serios; suntem angrenati intr-o continua actiune divina care se desfasoara in mijlocul nostru, astfel incat trebuie sa fim foarte atenti sa nu le reducem la concepte neclare sau la cuvinte goale. Fie ca imbratisam sau nu concluziile lui Dermott privitoare la religiile de astazi, trebuie sa ii fim recunoscatori pentru ca ne-a reamintit care este miza si importanta acestor lucruri."

-- FRANCIS X. CLOONEY, S.J., Parkman Professor of Divinity, Harvard Divinity School

"McDermott scrie despre un subiect extrem de important, pe care noi l-am evitat de multe ori cu atata usurinta, si anume, de ce a ingaduit Dumnezeu existenta mai multor religii? 'Rivalii lui Dumnezeu' este prima lucrare majora scrisa pe aceasta tema, esentiala pentru toti cei interesati de relatia dintre credinta crestina si celelalte credinte. Bazandu-se pe o cercetare atenta a Scripturilor, precum si pe anumite surse patristice, McDermott a scris o carte intriganta, conceputa nu numai pentru specialisti, ci in egala masura pentru toti cei interesati sa cunoasca mai multe despre rolul religiei in lume, totul fiind abordat dintr-o perspectiva crestina."

-- VELI-MATTI KARKKAINEN, profesor de teologie sistematica la Fuller Theological Seminary si conferentiar pe teme de ecumenism la Universitatea din Helsinki

GERALD R. McDERMOTT (Ph.D., University of Iowa) este profesor de religie la Roanoke College in Salem, Virginia. A scris urmatoarele carti: "Can Evangelicals Learn from World Religions?", "One Holy and Happy Society: The Public Theology of Jonathan Edwards" si "Jonathan Edwards Confronts the Gods: Christian Theology", "Enlightenment Religion and Non-Christian Faiths".

CUPRINS

Multumiri
Introducere

1. Problematica particularitatii
De ce a venit Dumnezeul adevarat numai la un anumit popor si in anumite vremuri?
2. Nici macar in Israel n-am vazut o credinta asa de mare.
O surprinzatoare cunoastere a lui Dumnezeu de catre oamenii Bibliei din afara Israelului si a Bisericii
3. Domnul Ostirilor
Vechiul Testament si existenta reala a altor dumnezei
4. Domnii si Stapaniri
Parerea Noului Testament despre alte puteri supranaturale reale in afara de Dumnezeu
5. Seminte ale Cuvantului
lustin Martirul despre semintele Cuvantului in alte religii
6. O pedagogie divina
Irineu explica modul in care foloseste Dumnezeu celelalte religii
1. Un dar divin dat grecilor
Clement din Alexandria si legamantul Neamurilor
8. Destine si alegeri diferite
Origen. Avertisment cu privire la alte religii
9. Ce sunt religiile si de ce exista ele?
Descalcind nodurile

Anexa
Dumnezeu si pronumele masculin
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 21943
Autor Gerald R. McDermott
Editura Nu
Nr. pagini 197
Dimensiuni 15,5 x 23 cm
Anul publicarii Nu
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia Nu
Coperta Nu
Legare Nu
Limba Nu
ISBN Nu

Comentarii

Comentarii (1)

Comentariu de Daniel Boldeanu
Evaluare
Cam greuta pentru mine, unele parti sunt neclare, ma asteptam la altceva.Titlul cartii trebuia mai bine urmarit. (Postat pe 03.02.2010)

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.