Bine ai venit!

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Razboiul invizibil. Ce trebuie sa stie fiecare credincios despre Satan, demoni si razboiul spiritul

Chip Ingram

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 28 puncte.
28,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 28 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Ce trebuie sa stie fiecare credincios despre satan, demoni si razboiul spiritual. Biblia afirma clar: daca esti crestin, te afli in razboi. Abordarea obisnuita adopta una din doua pozitii extreme: sublinierea exagerata a puterii lui Satan sau ignorarea existentei dusmanului personal. Razboiul invizibil ofera o abordare echilibrata, biblica, a acestui subiect.

Ce faci daca zgomote ciudate sau o apasare formidabila te trezesc in timpul noptii? Ce faci daca, in timp ce se predica, un om violent iese pe culoar si incepe sa improaste cuvinte inimaginabil de murdare la adresa predicatorului, a bisericii, a evangheliei si a lui Dumnezeu Insusi? Acestea sunt doar cateva din manifestarile extreme ale unui razboi inversunat care se desfasoara in spatiul invizibil. Majoritatea dintre noi nu vom intalni astfel de manifestari evidente, dar razboiul spiritual subtil, insa nemilos, care ne afecteaza gandirea si comportamentul, este chiar mai periculos. Care trebuie sa fie atitudinea noastra?

Biblia afirma clar: daca esti crestin, te afli in razboi. Abordarea noastra adopta de obicei una din doua pozitii extreme: sublinierea exagerata a puterii lui Satan sau ignorarea existentei dusmanului personal. "Razboiul invizibil" ofera o abordare echilibrata, biblica, a acestui subiect.

Pornind de la invataturile lui Pavel din Efeseni, capitolul 6, "Razboiul invizibil" prezinta lucrurile pe care trebuie sa le stim despre Satan, demoni si razboiul spiritual. Vom invata cum:

> Sa ne pregatim pentru lupta spirituala
> Sa cultivam o credinta invincibila
> Sa fim liberi de influenta demonica

"Nu ai timp pentru raspunsuri banale si vagi la probleme urgente si dificile", spune Chip Ingram. "Razboiul invizibil" ne va ajuta sa ne intelegem bine pozitia pe care o avem in Cristos, sa imbracam armura spirituala a lui Dumnezeu si sa rezistam atacurilor dusmanului.

Introducere

In 1990 Dumnezeu m-a lasat sa inteleg intr-un mod cat se poate de clar ca timpul petrecut in Texas ca pastor la biserica Country Bible Church se apropia de sfarsit. Am slujit cu multa dedicare in aceasta zona rurala vreme de opt ani. Aici am invatat sa fiu pastor. Aici mi-am dezvoltat si mi-am consolidat temeliile vietii crestine crescand spiritual in acest orasel, dar Dumnezeu a dorit sa trec la o noua etapa in lucrarea mea. Calauzirea Lui, distincta in ceea ce ma privea pe mine si familia mea, a fost insotita la fiecare pas de avertismentul: "Chip, fii atent! Intri pe un taram in care se desfasoara un razboi spiritual necrutator si trebuie sa te pregatesti."

In timp ce participam la un interviu pentru un nou post in California, mai multe persoane ne-au transmis acest mesaj sub diverse forme. Comitetul bisericii, membrii cu pozitii cheie in biserica si lucratorii laici ne-au primit din toata inima, dar de la inceput ne-au avertizat cu privire la conflictele spirituale pe care s-ar putea sa le experimentam. Sincer sa fiu, la inceput i-am crezut paranoici. Eram pastor de mai multi ani si adesea ma aflam in mijlocul conflictelor spirituale. Am calatorit in multe tari in care am fost confruntat in mod direct cu realitatea razboiului spiritual. In plus, Dumnezeu m-a pregatit intr-un mod excelent la seminar: puteam face o exegeza a textului din Efeseni, capitolul 6, de nota 10. Sau cel putin asa credeam.

Am inceput insa sa constientizez ca Insusi Dumnezeu imi transmitea acest mesaj in momentul in care mentorul meu din Texas, unul dintre prietenii mei cei mai apropiati mi-a solicitat o intalnire. El postea si se ruga adesea pentru mine, avand un deosebit discernamant. Imi amintesc cat de solemn si grav a fost la acea intalnire. "Chip, intri intr-o noua etapa a lucrarii tale si Domnul m-a facut sa inteleg ca ai nevoie de o pregatire adecvata pentru un nou nivel al razboiului spiritual. Cred ca Dumnezeu doreste sa te foloseasca in moduri extraordinare, dar vei intalni o opozitie spirituala mult mai acerba decat inainte. Trebuie sa te pregatesti pentru lupta."

Cuvintele lui s-au dovedit a fi profetice. Cei doisprezece ani pe care i-am petrecut in Santa Cruz, California, au fost cu adevarat cursuri pentru avansati in domeniul razboiului spiritual. Am aflat curand ca aici existau mai multe librarii satanice decat in orasul Boulder, din statul Colorado, centru renumit pentru activitatile oculte. M-am confruntat aici cu cele mai de temut experiente din viata mea spirituala. Am locuit intr-un mediu in care practicile oculte, credintele New Age si sectele erau atat de raspandite incat in cafenele, pe langa reclamele diverselor produse, gaseai sfaturi despre "desfacerea vrajilor", despre "cum sa intri in contact cu spiritul tau calauzitor" sau anunturi: "vrajitorii se intalnesc in fiecare luni la ora 19:00."

In acesti doisprezece ani m-am confruntat cu tactici stranii si subtile ale razboiului spiritual. Intelegerea mea asupra pasajelor biblice cheie in aceasta privinta a fost jalnic de necorespunzatoare in cazul problemelor pe care le-am avut de infruntat. Prins in mijlocul bataliei spirituale, in timp ce ma pregateam, am descoperit in materialele pe care le consultam doua pozitii extreme. Se pot gasi cu usurinta informatii biblice de calitate despre razboiul spiritual cu referire la sensul cuvintelor folosite, timpului verbelor sau metaforei armurii soldatului roman, din epistola lui Pavel. Mai greu pot fi gasite insa materiale despre aplicatii practice. Ele sunt ca si inexistente. Nu am stiut cum sa folosesc adevarurile lui Dumnezeu in mijlocul experientelor inspaimantatoare si de multe ori bizare prin care am trecut.

Pe de alta parte, am gasit o multime de alte materiale cu un caracter accentuat experimental referitoare la subiect. Aceste materiale contineau conversatii cu demoni, manifestari extreme ale lumii spirituale si raspunsuri despre care nu am gasit decat foarte putine referinte in Biblie sau chiar deloc. De fapt, unele materiale prezentau razboiul spiritual intr-o maniera in care deznodamantul nu s-ar cunoaste deja. In timp ce un grup de scriitori ignora aproape in totalitate aspectele practice ale razboiului spiritual, celalalt grup prezenta lupta lasand impresia ca Satan va avea castig de cauza in cele din urma.

Cartea reprezinta efortul meu de a construi un pod peste aceste pozitii extreme adunate din materialele despre razboiul spiritual. Cu toate ca este un studiu al capitolului 6 din Efeseni, cititorul va descoperi faptul ca aplicatia acestui pasaj este departe de a fi teoretica. Atunci cand lucrezi intr-o societate in care vrajitorii sunt foarte zelosi in incantatiile lor indreptate impotriva ta si cand pun un cap de cal pe stalpul de vizavi de biserica ta, aratandu-ti astfel ca vor sa te blesteme, nu ai timp pentru raspunsuri banale si vagi la probleme urgente si dificile.

Realitatea este insa ca opozitia satanica, este in cea mai mare parte, extraordinar de subtila si fara manifestari spectaculoase sau dramatice. Din acest motiv, cartea va dezbate intr-un mod mai intes planurile zilnice ale celui rau abordandu-le dintr-o perspectiva biblica, directa si relevanta.

Structura cartii permite studierea facila a subiectului. Experienta imi spune ca credinciosii au fragmente de informatii despre razboiul spiritual, dar le este greu sa puna aceste informatii fragmentate cap la cap si sa le aplice. In consecinta, cartea este impartita in patru sectiuni:

> Razboiul spiritual nivelul 1 - Ce trebuie sa stie fiecare credincios
> Razboiul spiritual nivelul 2 - Cum sa ne pregatim pentru lupta spirituala
> Razboiul spiritual nivelul 3 - Cum sa luptam cu dusmanul si sa invingem
> Razboiul spiritual nivelul 4 - Eliberarea de influenta demonica

La inceputul fiecarei sectiuni veti gasi textul biblic de studiat, o analiza generala, o prezentare a subiectelor abordate, o structura a sectiunii si referinte biblice pentru consultarea subiectului respectiv. Astfel cititorul poate sa vada de la inceput ce va contine fiecare sectiune si va avea si textele referitoare la razboiul spiritual, texte pe care le va putea folosi in viitor. Predicatorii, invatatorii si studentii de seminare vor gasi acest material util. Unii cititori vor prefera sa treaca direct la citirea capitolelor, dar speranta mea este ca prezentarea schematica si continutul cartii sa slujeasca la aplicarea sistematica a adevarului Cuvantului lui Dumnezeu despre acest subiect cu efecte benefice asupra vietilor lor. Am avut privilegiul de a prezenta invatatura din aceasta carte in multe parti din tara si am vazut ce poate face Dumnezeu atunci cand intelegem care este pozitia noastra in Cristos, cand ne imbracam cu toata armura lui Dumnezeu si cand stim care este sensul expresiei: "orice gand il facem rob ascultarii de Hristos" (1 Corinteni, 10:5).

Capitolele din fiecare sectiune vor urma modelul traditional al prezentarii invataturii crestine, prin folosirea unor ilustratii si prin sugerarea unor aplicatii practice. Dorinta mea este sa pun la dispozitia trupului lui Cristos un material personal, direct, corect din punct de vedere biblic, interesant si, mai presus de orice, util din punct de vedere spiritual. De asemenea, sper ca structura cartii sa-i ajute pe cei care predica, care ii invata pe altii sau care consiliaza, mai ales daca se vor afla in comunitati in care exista nevoia stringenta a unui material practic, sistematic, scris cu claritate.

Rugaciunea mea este ca Dumnezeu sa foloseasca materialul de fata pentru a va ajuta sa cunoasteti adevarul care va va face liberi "pentru ca Cel ce este in voi, este mai mare decat cel ce este in lume" (1 Ioan, 4:4).

Chip Ingram este presedintele organizatiei Walk Thru the Bible si pastor responsabil cu invatatura la Living on the Edge, postul de radio international al organizatiei. Pasiunea lui Chip este sa lucreze impreuna cu bisericile locale din toata lumea pentru formarea de ucenici. Absolvent al seminarului Dallas Theological Seminary, el este autorul a sase carti, dintre care: "I Am with You Always"; "Love, Sex and Lasting Relationship"; "God: As He Longs for You to See Him". De asemenea, este coautor al cartii "Sex 180". Chip este si pastorul responsabil cu invatatura la Bridge Church Atlanta. El si sotia lui, Teresa, au patru copii adulti si trei nepoti.

Cuprins

Multumiri
Introducere

Sectiunea 1 -- Razboiul spiritual -- nivelul 1
1. De ce trebuie sa luptam
2. Viata noastra din spatele cortinei
3. Avem un dusman personal
4. Pozitia noastra strategica

Sectiunea 2 -- Razboiul siritual -- nivelul 2
5. "Codul rosu" personal
6. Depistarea informatiilor false
7. Sincronizeaza-te cu Dumnezeu
8. Bombardati de indoieli

Sectiunea 3 -- Razboiul spiritual -- nivelul 3
9. Cand suntem atacati
10. Sa cultivam credinta invincibila
11. Batalia pentru mintea noastra
12. Stapaniti arta folosirii armelor

Sectiunea 4 -- Razboiul spiritual -- nivelul 4
13. Ingredientul lipsa din viata noastra
14. Cand inamicul reuseste sa patrunda
15. Cum sa gasim libertatea

Incheiere
Note
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 21613
Autor Chip Ingram
Editura Noua Speranta
Nr. pagini 235
Dimensiuni 14,5 x 20 cm
Anul publicarii Nu
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia Nu
Coperta Nu
Legare Nu
Limba Nu
ISBN Nu

Comentarii

Comentarii (4)

Recomand Comentariu de Sergiu
Evaluare
O carte echilibrată ce nu cade în extreme. Este vorba despre experiența personală a autorului cu puterea întunericului. (Postat pe 23.07.2022)
Armatura lui Dumnezeu in practicaComentariu de Liliana
Evaluare
O tema putin abordata, dar foarte bine prezentata in aceasta carte: la niveluri diferite. Poate fi inteleasa mult mai bine de cei care au avut asemenea experiente. Biruitorii sunt cei care sunt imbracati in ARMATURA LUI DUMNEZEU si care lupta dupa reguli, in ofensiva sau defensiva. Sa fim implinitori ai Cuvantului! (Postat pe 08.11.2017)
Comentariu de Gabriela Ierusha
Evaluare
O carte ca aceasta cred ca este foarte necesara azi romanilor. Ar trebui reeditata. (Postat pe 23.04.2012)
Comentariu de Damaris Vezentan
Evaluare
Este o carte pe care o recomand. Este un razboi invizibil si fiecare crestin trebuie sa fie imbracat cu "armura lui Dumnezeu". Multumita de aceasta carte. (Postat pe 27.03.2009)

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.