Bine ai venit!         

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Cartea profetului Amos

Henri Rossier

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 17 puncte.
17,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 17 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Introducere

Amos a profeţit sub domniile lui Ozia (sau Azaria) şi a lui Ieroboam II, cele mai lungi domnii - cu o singură excepţie - care s-au înregistrat în analele lui Iuda şi ale lui Israel. Dar o domnie prelungită nu demonstrează neapărat aprobarea lui Dumnezeu: domnia lui Manase, cea mai lungă domnie dintre toate, a fost o succesiune de nelegiuiri. Domnia lui Ozia a fost total diferită de cea a lui Ieroboam. Acesta din urmă, chiar dacă a făcut lucruri mari în ochii oamenilor, a făcut „ce este rău în ochii Domnului", şi totuşi Dumnezeu S-a folosit de el pentru a-l salva pe Israel, pentru că „Domnul nu zisese că va şterge de sub ceruri numele lui Israel" (2 împăraţi 14.27). De la Ieroboam până la deportarea celor zece seminţii, ruina acestei case regale a ajuns completă.
Ozia, împăratul lui Iuda, în contrast cu Ieroboam, contemporanul său, „a făcut ce era drept în ochii Domnului" (2 împăraţi 15.3), până în ziua când a fost lovit de lepră, ca urmare a faptului că, în mândria sa, a uzurpat funcţiile preoţilor în templu. Succesorii săi, Iotam, Ezechia şi Iosia, au umblat în căile Domnului, iar credincioşia acestor câţiva împăraţi, adevăraţi fii ai lui David, a amânat judecata care plana deja asupra lui Iuda.
Domnia lui Ozia şi cea a lui Ieroboam au coincis timp de paisprezece ani, şi am putea trage concluzia că profeţia lui Amos, asemenea celei a lui Osea, a avut o lungă durată. În realitate, ea a fost rostită în timpul unei perioade foarte scurte din aceste domnii, anume „cu doi ani înaintea cutremurului".


Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 26770
Autor Henri Rossier
Editura GBV Romania
Nr. pagini 76
Dimensiuni 13 x 20 cm
Anul publicarii 2019
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia I
Coperta flexibila
Legare brosare
Limba Romana
ISBN 978-606-8441-62-7

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.