Cautam traducatori din engleza, pentru carte crestina. Experienta constituie un avantaj. Trimite CV la ct@kerigma.ro   

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Consiliere la masa din bucătărie. Un ghid practic și biblic pentru femeile care ajută alte femei

Muriel L. Cook, Shelly Cook Volkhardt

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 25 puncte.
25,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 25 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Câmpul tău de misiune ar putea să înceapă la masa din bucătărie.
Poate că eşti o femeie care doreşte să ajute alte femei să-şi rezolve problemele, însă nu eşti sigură cum să le abordezi sau ce să le spui.
Consiliere la masa din bucătărie este resursa pe care ai căutat-o. Vei învăţa nu doar ce întrebări să pui şi ce pasaje din Scriptură să foloseşti, dar vei afla şi:

  • Cum să te ocupi de propriile tale nevoi, aşa încât să poţi ajuta în mod eficient alte persoane
  • Cum să duri oameni la Isus fără să iei asupra ta responsabilitatea poverilor lor
  • Cum să discerni dacă alte persoane doresc cu adevărat să se schimbe şi să crească, sau doresc doar să se plângă
  • Cum să echilibrezi lucrarea de consiliere cu celelalte priorităţi pe care le ai în viaţă
  • Cum să oferi o speranţă biblică autentică altor femei care trec prin suferinţe inexplicabile


Alătură-te autoarelor Muriel Cook şi Shelly Cook Volkhardt în timp ce ne împărtăşesc lecţiile valoroase pe care le-au învăţat de-a lungul vieţii în calitate de consiliere, adresându-se dintr-o perspectivă spirituală nevoilor femeilor care suferă. Consiliere la masa din bucătărie te va pregăti pentru lucrarea împlinitoare şi vitală de încurajare a altor femei să-L cunoască pe Cristos şi să se încreadă în El în experienţele dificile ale vieţii.

Muriel Cook este consilieră biblică de peste 50 de ani şi a predat seminarii de consiliere timp de peste 36 de ani. Muriel şi solul ei Norman au slujit ca misionari în Taiwan timp de 16 ani înainte de a se muta la Multnomah Bible College. Shelly Cook Volkhardt, fiica mai mare a lui Muriel este misionară, scriitoare, învăţătoare biblică şi vorbitoare la conferinţe internaţionale.

Recomandări

„Îi asculţi durerile inimii, îţi paşii, te rogi, dar nu ştii ce să faci în continuare. Această carte clară, care te îndrumă pas cu pas în a-i ajuta pe alţii, se ocupă de realităţi dureroase. Ea nu promite soluţii nerealiste rapide, dar în schimb îţi arată calea spre libertatea de a umbla în căile lui Dumnezeu."

— PAMELA REEVE, profesoară, autoare a Faith is... şi Parables of the Vineyard

„Ţii în mână o comoară de înţelepciune, îndrumare şi cunoştinţe biblice. Cook şi Volkhardt au conceput cu grijă un ghid de nepreţuit pentru fiecare femeie care a dorit vreodată să-L vadă pe Dumnezeu aducând în viaţa altora nădejde şi vindecare. In timp ce vei citi paginile acestea, fii pregătită să te apropii de adevăratul Consilier minunat şi să vezi cum îţi transformă şi inima ta."

— ROBIN JONES GUNN, autoare a romanelor Sisterchichs şi a seriei Christy Miller

Consiliere la masa din bucătărie oferă principii şi instrumente esenţiale într-un format uşor de citit. Cititorii vor fi ajutaţi să încorporeze şi să folosească aceste sfaturi biblice în viaţa lor de zi cu zi."

— JOSEPH C. ALDRICH, preşedinte emerit, Multnomah Biblie College and Seminary; autor al Lifestyle Evagelism

„Toţi credincioşii cred în capacitatea lui Dumnezeu de a transforma vieţi, însă mulţi dintre noi suntem stângaci atunci când suntem chemaţi să transmitem sufletelor care au zbateri lăuntrice adevărul pe care-l credem cu ardoare. Cu sfaturi bazate pe anii de slujire biblică, Muriel Cook şi fiica ei ne-au oferit un ghid de încredere care constituie un material de referinţă ce trebuie să se găsească pe raftul bibliotecii fiecărei persoane ce doreşte să-i ajute pe alţii."

— JEANNE HENDRICKS, vorbitoare; autoare a A Mother's Legacy


Cuprins

Introducere...........................................7

Partea I: Linii directoare pentru consiliera la masa din bucătărie
1. „Am nevoie de ajutor! Pot vorbi cu tine?"...........13
2. „Sunt intr-adevăr calificată să fiu o consilieră la masa din bucătărie?" ........17
3. Inţelegerea imaginii de ansamblu....................27
4. Sursa celor mai multe probleme......................39
5. Când durerea pare inexplicabilă.....................53
6. Păstrarea priorităţilor.............................69
7. Inaintarea spre maturitate spirituală ..............79

Partea a ll-a: Ajutor pentru probleme concrete
8. Mânie...............................................95
9. Soţi dominatori....................................105
10. Depresie şi epuizare...............................115
11. Membri dificili din familie........................127
12. Teamă..............................................133
13. Jelire ............................................139
14. Căsătorită şi ispitită ............................147
15. Căsătorită cu un necredincios......................159
16. Părinţi foarte autoritari..........................167
17. Pornografie........................................173
18. Abuz sexual şi viol ...............................183
19. Celibat..............................................193
20. Intărituri spirituale................................199
21. Sinucidere...........................................207
22. Valoare..............................................215

Pentru consilierele la masa de bucătărie în formare: întrebări pentru studiu şi discuţii..........225
Pentru lideri: Instruirea altor femei pentru a deveni consiliere la masa din bucătărie................229
Indexul referinţelor din Scriptură clasificate pe subiecte.......................................237
Note..................................................245
Despre autoare........................................247
Mulţumiri ............................................248

Introducere
de Shelly Cook Volkhardt

Mama mea, Muriel Cook, este cea mai minunată femeie pe care o cunosc. O pot vedea cu ochii minţii stând la colţul străzii noastre, cu prăjituri de orez în ambele mâini, pe vremea când ea şi tata erau misionari în Taiwan. In fiecare săptămână, după-amiaza, se întâlnea cu colega sa chinezoaică pentru a-şi vizita vecinele. Băteau la fiecare uşă din apropierea casei noastre, împărtăşindu-L pe Cristos oricui le invita în casă. Mama preda reguli de etichetă concurentelor taiwaneze la concursurile de frumuseţe la o şcoală locală, găzduia nenumăraţi invitaţi şi conducea studii biblice. Eu şi sora mea, Milei, o vedeam gătindu-se pentru a merge la ceai la doamna Chiang Kai-Shek, soţia preşedintelui, şi pregătind evenimente în care ea şi tati înălţau numele lui Isus în engleză şi chineză.
Mereu şi mereu, am văzut-o pe mama făcând faţă oricărei situaţii, indiferent că mergea cu rolele printre mulţimea de invitaţi la o petrecere a chinezilor, omora un şarpe veninos uriaş în faţa porţii noastre sau îngenunchea în rugăciune lângă patul ei. Mi-au rămas întipărite în memorie serile în care părinţii mei stăteau cu cărţile de imnuri în mână, la lumina lămpii, şi-mi cântau mie şi surorii mele înainte de culcare. Incă o mai aud pe mama punându-se în acord cu tatăl meu, când ne învăţau marile doctrine ale Bisericii fără ca noi să ne dăm seama de aceasta. Ea a stat şi l-a vegheat pe tata atunci când era inconştient şi atârna între viaţă şi moarte din cauza encefalitei japoneze de tip B. Am văzut-o încrezându-se în Dumnezeu în acele zile şi chiar depunând mărturie despre bunătatea Lui înaintea oamenilor care veneau s-o mângâie.
Mama s-a confruntat cu încercări şi provocări enorme şi a învăţat cine este Dumnezeu. Nu mi-am dat seama decât într-o mică măsură că principiile pe care ni le preda prin cuvinte şi exemplul personal vor avea un impact atât de puternic asupra altora.
Chiar dacă mama nu este consilier profesionist, zilele ei continuă să fie pline de consiliere. Studenţii şi femeile din întreaga lume caută înţelepciunea divină pe care ea o împărtăşeşte în calitate de consilier la Multnomah Bible College. Am auzit mai multe persoane care i-au spus: „Muriel, merg la un psiholog, dar tu m-ai ajutat mai mult într-o oră decât el în ani de zile!"
Dacă te-ai întâlni cu mama, ai vedea o femeie frumoasă, matură. Se îmbracă clasic, are un spirit luminos, este îndrăgostită nebuneşte de tatăl meu şi este foarte apropiată de cele două fiice ale ei. Stilul ei blând şi prietenos, combinat cu credinţa ei neclintită în Mântuitorul nostru iubit şi puterea vindecătoare de a-L cunoaşte cu adevărat pe El îi determină pe alţii să dorească şi ei să-L cunoască pe El.
Multe femei din viaţa ei doresc să fie ca ea. Acesta a fost şi scopul meu. Unul dintre cele mai mari complimente pe care mi le poate face o persoană este să-mi spună: „Eşti la fel ca mama ta." Desigur, lucrul acesta este doar parţial adevărat; eu sunt unică. Cu toate acestea, în timp ce i-am scris materialul la calculator, am fost surprinsă de faptul că majoritatea principiilor pe care le consideram a fi ale mele sunt de fapt ceea ce m-a învăţat mama. Ea este atât de înzestrată în împărtăşirea adevărului încât te face să simţi ca şi cum ar fi fost ideea ta!
Un comunicator priceput şi un vorbitor popular, mama şi-a dedicat viaţa formării, încurajării şi ucenicizării femeilor. Deoarece timpul şi energia ei sunt limitate, cea mai bună modalitate de a vă face cunoştinţă cu ea este prin intermediul acestei cărţi. Am scris-o pentru femeile care îl iubesc pe Dumnezeu şi s-au trezit ascultând problemele altor femei la masa din bucătărie, la telefon, stând în picioare la rând la magazin şi în alte locuri. Dacă te-ai întrebat: Cum pot ajuta o femeie în problemele ei? această carte este pentru tine.
Consiliere la masa din bucătărie este împărţită în două părţi. Partea I te va ajuta să înţelegi calităţile unei consiliere la masa din bucătărie (CMB) şi-ţi va oferi o imagine de ansamblu asupra responsabilităţilor şi rolului tău de consilieră la masa din bucătărie. Materialul prezentat aici îţi va arăta cum poţi trece de la consilierea într-o situaţie de criză la o relaţie care pune mai mult accentul pe ucenicie şi-ţi va oferi sfaturi pentru a-ţi păstra în echilibru slujirea în calitate de CMB.
In partea a II-a îţi vom arăta cum să iei principiile pe care le-ai învăţat în partea I şi să le aplici la consilierea ta. Prin povestiri şi exemple din sesiuni reale de consiliere, vei căpăta ajutor în a şti ce să întrebi, ce pasaj din Scriptură să foloseşti şi cum poţi ajuta persoana consiliată să crească şi să se dezvolte. (Dialogurile citate în această carte sunt similare cu interacţiunile reale dintre mama mea şi femeile consiliate; deşi nu cuvânt cu cuvânt, ele au fost concepute pentru a-ţi oferi o idee despre ceea ce spune mama mea şi despre ceea ce ai putea face sau ai putea spune tu în sesiunile tale de consiliere.)
La finalul cărţii am inclus şi câteva informaţii pentru lideri despre cum pot folosi cartea Consiliere la masa din bucătărie pentru a le învăţa pe alte femei să devină CMB. De asemenea, vei găsi o listă de pasaje biblice care-ţi oferă informaţii despre cum să abordezi multe dintre problemele cu care se confruntă femeile.
Este o mare onoare pentru mine ca fiică, ucenică şi consilieră activă implicată în această slujire în cea mai mare parte a vieţii mele, să păstrez în formă tipărită înţelepciunea şi cunoştinţele pe care Dumnezeu le-a dat mamei. Nu intenţionăm ca acest material să fie exhaustiv. Pur şi simplu îţi împărtăşim principiile lui Dumnezeu care ne-au fost utile în viaţa noastră şi care au fost utile şi altora.
In timp ce citeşti cartea aceasta, ne rugăm să cauţi faţa Lui cu privire la oamenii care-ţi vor ieşi în cale şi să-ţi întăreşti convingerea că Dumnezeu este tot ceea ce ai nevoie.

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 26236
Autor Muriel L. Cook, Shelly Cook Volkhardt
Editura Imago Dei
Nr. pagini 148
Dimensiuni 14,5 x 20,5 cm
Anul publicarii 2019
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia Nu
Coperta flexibila
Legare brosare
Limba Romana
ISBN 9786068314556

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.