Bine ai venit!

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Problemele iubirii. Vol. 1. Relațiile de dinaintea căsătoriei

Dr. Dmitri Semenik

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 33 puncte.
33,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 33 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

În acest prim volum din seria „Problemele iubirii”, care cuprinde trei titluri, psihologul Dmitri Semenik vorbește despre importanța relațiilor de dinaintea căsătoriei și problemele care pot apărea atunci când aceste relații sunt disfuncționale.

Această carte este un manual didactic intuitiv, deoarece conţine, pe lângă discuţiile interesante și accesibile cu specialiștii, numeroase exemple. Exemplele sunt cea mai expresivă, interesantă și accesibilă parte a teoriei. Aflând despre dificultăţile în relaţiile de iubire pe care le au alţi oameni, lămurind cauzele acestor dificultăţi, analizând căile de ieșire, vei putea evita multe greșeli. Ajungând într­o situaţie dificilă, vei găsi mult mai repede soluţia, amintindu­-ți de situaţiile similare prin care au trecut alţii.

Altfel, spus, cartea este un ghid practic foarte util pentru celor care doresc să aibă o relație armonioasă înainte de a face pasul important al căsătoriei.

Din cuvântul înainte

Mihail Prișvin scria odată în jurnalul său: „Relaţiilecu oamenii nu sunt doar plăcere, ci și efort”. Pe atuncinu mai era un tânăr, ci un om matur și înţelept.
Este foarte important să înţelegem că orice relaţieeste un efort. Dar mai ales relaţiile cu persoana iubită, pentru că acestea sunt cele mai importante pentru noiși nu vrem să le distrugem, nu vrem să­i provocăm persoanei iubite durere, ci, dimpotrivă, vrem să păstrăm iubirea.
Așadar, relaţiile necesită muncă. Și după cum bine știm, orice muncă trebuie învăţată. Chiar și legarea șireturilor la cizme sau a nodului la cravată omul le învaţă într­o anumită etapă a maturizării sale. Omul învaţă să citească, să danseze sau să cânte la pian.
Relaţiile sunt o știinţă mult mai importantă. Poţi să fii fericit și fără cravată sau fără să știi să cânţi la pian. Dar atunci când suferi în relaţiile de iubire sau de prietenie, nu poţi fi fericit.
Relaţiile sunt o știinţă grea. În primul rând, trebuiesă învăţăm să­l înţelegem pe celălalt, să simţim ceea cesimte el. Nici pe departe nu este atât de ușor. În al doilea rând, trebuie să învăţăm să ne controlăm, deoarece doar controlându­ne pe noi înșine, stăpânindu­ne emoţiile, putem să înfrângem egoismul, care ucide orice relaţie, dar mai ales pe cea de iubire. Trebuie să învăţăm să ne acceptăm, căci fără asta nu vom reuși să­i acceptăm pe ceilalţi.
Știţi foarte bine în ce constă o știinţă: teorii, exemple, exerciţii practice. Din păcate, în știinţa iubirii mulţioameni se rezumă doar la exerciţii practice. Dar în lipsa totală a cunoștinţelor teoretice experimentele pot, oare,aduce succes? Răspunsul este evident, căci este suficient să privim în jur.
Cei care studiază cu interes teoria au mai multe șanse să aibă relaţii de iubire durabile și fericite. Adică dacă citesc cărţi bune despre dragoste și căsnicie, despre lucrurile care se întâmplă cu regularitate în sufletul uman, sau comunică cu oamenii care au o experienţă pozitivă.
Această carte este un manual didactic intuitiv, deoarece conţine, pe lângă discuţiile interesante și accesibile cu specialiștii, numeroase exemple. Exemplele sunt cea mai expresivă, interesantă și accesibilă parte a teoriei. Aflând despre dificultăţile în relaţiile de iubire pe care le au alţi oameni, lămurind cauzele acestor dificultăţi, analizând căile de ieșire, veţi înţelege multe. Veţi putea evita multe greșeli. Ajungând într­o situaţie dificilă, veţi găsi mult mai repede soluţia, amintindu­vă de situaţiile analoage prin care au trecut alţii.
..........

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 26079
Autor Dr. Dmitri Semenik
Editura Doxologia
Nr. pagini 364
Dimensiuni 13 x 20 cm
Anul publicarii 2019
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia Nu
Coperta flexibila
Legare brosare
Limba Romana
ISBN 978-606-666-798-2

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.