Bine ai venit!

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Cu capul pe umeri. Cum sa te indragostesti dar sa ramai pe propriile picioare

James Dobson

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 15 puncte.
15,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 15 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

NU TREBUIE SA RAMAI CU CAPUL IN NORI CAND TE INDRAGOSTESTI

Cartea pe care urmeaza sa o cititi abordeaza una dintre emotiile omenesti cele mai puternice dar gresit intelese: dragostea romantica. Multi tineri cresc avand o conceptie extrem de distorsionata asupra dragostei romantice. Acestia confunda dragostea adevarata cu pasiunea si idealizeaza casatoria, atribuindu-i o aura pe care nu o poate avea niciodata.

Dr. James Dobson este autorul a numeroase bestselleruri pe tema protejarii familiei. El a lucrat timp de paisprezece ani in cadrul Facultatii de Medicina a Universitatii Southern California si alti saptesprezece ani in Spitalul de Pediatrie din Los Angeles. A fost implicat activ in diverse proiecte guvernamentale si consilier a trei dintre presedintii Statelor Unite. Si-a obtinut doctoratul la USC (in 1967), avand ca tema de studiu dezvoltarea copilului. A primit titlul de Doctor honoris causa din partea a saptesprezece universitati si a fost inclus in anul 2008 in Galeria personalitatilor din domeniul radiofonic.

Dr. Dobson este casatorit cu Shirley si au impreuna doi copii, Danae si Ryan, precum si un nepot. Familia Dobson locuieste in Colorado Springs, statul Colorado.

CUPRINS

INTRODUCERE
INTELESUL DRAGOSTEI ROMANTICE
PARERI DESPRE DRAGOSTE
ANGAJAMENTUL DE O VIATA
CONCLUZIE
POST-SCRIPTUM PERSONAL
IDEI DE DISCUTAT
DESPRE AUTOR

INTRODUCERE

Cartea pe care urmeaza sa o cititi abordeaza una dintre emotiile omenesti cele mai puternice si mai gresit intelese: dragostea romantica. Subiectul emotiilor umane imi aminteste de o istorisire relatata de mama mea, despre liceul pe care l-a urmat in anii 1930. Acesta se afla intr-un orasel din Oklahoma, care avusese in ultimii ani o serie de echipe de fotbal lamentabile: nu izbutisera sa castige nici macar un meci de ani buni de zile. Dupa cum e lesne demjeles, elevii si parintii erau descurajati in urma ciomagelii de care aveau parte in fiecare seara de vineri. Trebuie sa fi fost o experienta groaznica.
In cele din urma, un om instarit care avea afaceri in domeniul petrolier, a hotarat sa ia situatia in propriile-i maini. A cerut sa i se dea voie sa stea de vorba cu echipa in vestiare, dupa o alta infrangere devastatoare. Ceea ce a urmat a constituit unul dintre cele mai dramatice discursuri tinute vreodata unei echipe de fotbal in istoria acelei scoli. Omul de afaceri a promis cate un Ford nou-nout fiecarui baiat din echipa si fiecarui antrenor, daca reuseau doar sa-si infranga adversarii din meciul urmator. Nici faimosul antrenor al echipei Notre Dame, Knute Rockne, n-arfi putut-o spune mai bine.
Membrii echipei au chiuit, au aclamat si s-au batut unii pe altii pe spatele acoperit de echipamentul de protectie. Toata noaptea s-au visat inscriind puncte, in vreme ce tribunele vuiau de aplauze. Intreaga scoala a fost cuprinsa de frenezie, de parca febra dinaintea sarbatorilor s-ar fi strecurat in tot campusul. Fiecare jucator se putea vedea sezand la volanul bolidului modern, cu doua locuri, inconjurat de vreo opt fete nemaipomenite.
In cele din urma, seara cea mare a sosit, iar membrii echipei s-au strans in vestiar. Entuziasmul ajunsese la cote nemaiintalnite. Antrenorul a sustinut un electrizant si mobilizator discurs, iar baietii s-au grabit sa iasa pe teren, pentru a da piept cu adversarii. S-au aliniat pe margine, si-au pus palmele unele peste altele si au scos intr-un glas un strigat menit sa intimideze echipa adversa. Au navalit apoi pe teren... si au fost facuti una cu pamantul, pierzand cu 38 la 0!
Exuberanta echipei nu a avut ca urmare nici macar afisarea unui singur punct pe tabela de marcaj.
Sapte zile de "Ura!" si "Dubi-dubi-du-ba!" nu au putut compensa lipsa de disciplina, de talent, de pregatire, de antrenament, de exercitiu, de experienta si de caracter. Aceasta este natura emotiilor umane, care se pot dovedi nedemne de incredere, trecatoare si chiar putin nesabuite. Neintelegerea modului in care functioneaza ele poate avea ca urmare savarsirea multor greteli dureroase.
Adevarul acesta este valabil indeosebi in ce priveste dragostea romantica. Ea da nastere unui simtamant minunat pentru cuplul cu ochii pierduti printre stele, dar ce inseamna cu adevarat sa fii indragostit? Sa incercam impreuna sa raspundem la aceasta intrebare.
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 22908
Autor James Dobson
Editura Nu
Nr. pagini 112
Dimensiuni 14,5 x 20,5 cm
Anul publicarii Nu
Seria Nu
Volum N/A
Colectie Nu
Editia Nu
Coperta Nu
Legare Nu
Limba Nu
ISBN Nu

Comentarii

Comentarii (2)

Comentariu de Andreea
Evaluare
Mie imi pare o carte foarte buna si foarte realista numai din ce am citit de aici. (Postat pe 02.08.2014)
Comentariu de Madutza
Evaluare
Nu e atat de buna cartea, sunt doar niste pareri de-a autorului.... (Postat pe 28.07.2013)

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.