Bine ai venit!

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Istoria baptistilor calvinisti din Anglia. 1771-1892. De la John Gill pana la C. H. Spurgeon

Robert W. Oliver

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 70 puncte.
70,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 70 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Scopul acestei lucrări este să ne ofere o prezentare istorică a baptiştilor calvinişti din Anglia începând cu anul morţii lui John Gill, 1771, şi până în vremea lui Charles Haddon Spurgeon, 1892. Prezentul volum se ocupă nu doar de personalităţile bine-cunoscute ale acestei comunităţi istorice - teologi giganţi precum John Gill, Andrew Fuller, William Gadsby şi Charles Spurgeon - ci şi de oameni duhovniceşti mai puţin cunoscuţi - cum ar fi compozitorul de imnuri creştine Benjamin Beddome, excentricul John Collett Ryland, Abraham Booth şi John Stevens. O cercetare profundă şi extinsă a scrierilor acestor oameni i-a oferit dr. Robert Oliver o înţelegere bine fundamentată a perspectivelor teologice ale acestor oameni.

Nicio comunitate creştină nu este lipsită de controverse, iar baptiştii calvinişti din perioada studiată în această lucrare nu fac excepţie. În mod echilibrat şi cu privirea mereu îndreptată spre originile baptiste calviniste din secolul al XVII-lea - bine rezumate în The Second London Confession of Faith (1689) (Cea de a doua mărturisire de credinţă de la Londra) - autorul detaliază aceste controverse care la vremea lor au fărâmiţat comunitatea în discuţie. Cine poate lua Cina Domnului? Care este rolul legii în viaţa creştină? Există vreo justificare biblică pentru a predica tuturor, şi la întâmplare, Evanghelia? Niciunul dintre aceste subiecte nu poate fi tratat cu superficialitate şi nici n-ar trebui ignorat de către credincioşi.

Despre autor

ROBERT W. OLIVER a fost pastor al bisericii Old Baptist Church din Bradford on Avon, Wiltshire, timp de 35 de ani şi profesor de istoria bisericii la London Theological Seminary. S-a născut în Kent, iar familia sa a fost asociată cu bisericile baptiste calviniste încă de la începutul secolului al XIX-lea. A absolvit studiile de istorie la University College London şi şi-a finalizat studiile de doctorat în istoria baptiştilor la London Bible College. Este căsătorit cu Rachel şi împreună au fost binecuvântaţi cu 2 copii: Naomi predă cursuri în şcoli creştine, iar Paul îi este coleg în lucrarea pastorală din Bradford on Avon. Robert şi Rachel au cinci nepoţi care le aduc multă bucurie.

Recomandată: Pastorilor, studenţilor, misionarilor, evangheliştilor şi celor interesaţi de istoria acestor creştini.

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 25592
Autor Robert W. Oliver
Editura Faclia
Nr. pagini 456
Dimensiuni 16 x 23,5 cm
Anul publicarii 2018
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia I
Coperta flexibila
Legare brosare
Limba Romana
ISBN 978-973-8448-77-3

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.