Bine ai venit!         

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Sănătatea copilului meu. 0-12 ani. Ghid de simptome şi îngrijiri

David Haslam

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 32 puncte.
32,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 32 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Un ghid practic unic în felul său, pentru că pornește de la simptome, nu de la diagnostic, cum fac de regulă ghidurile pediatrice pentru părinți. Iar părinții se confruntă în primul rând cu simptome: copilul are febră, copilul tușește, copilul nu aude bine, pe copil îl dor dinții, copilului i-a apărut o erupție pe piele, copilul are diaree sau consti-pație etc. etc. Despre ce poate fi vorba? E grav sau nu? Ce este de făcut repede, înainte să putem ajunge la doctor? Ce trebuie să știm despre afecțiunea copilului, după ce doctorul a stabilit diagnosticul? Cartea se referă la copiii de 0–12 ani și este în așa fel concepută încât să poată fi consultată rapid, oferindu-i părintelui, cu discernământ (nu așa cum le găsește pe internet...), informațiile atât de necesare. Pentru sănătatea copilului său.

„Multe cărți de îngrijire a copilului bolnav consideră că știți să diagnosticați ce este în neregulă cu copilul, așadar să căutați problema în indicele alfabetic. Acest sistem este adecvat dacă știți că micuțul are astm sau amigdalită sau altă afecțiune clară, dar nu prea folosește dacă habar nu aveți ce se întâmplă. Aici vă ajută această carte. Capitolele sunt structurate după simptome. Îmi îndrept atenția asupra afecțiunilor care se întâlnesc în viața de zi cu zi și le provoacă părinților cele mai multe griji. Nimeni nu vă poate promite că viața de părinte va fi mai ușoară, dar informațiile clare pe care le veți avea la îndemână vă vor face să vă simțiți mult mai încrezători.“ – DR. DAVID HASLAM

David Haslam este uii distins medic generalist britanic. Realizează emisiuni radio cu subiecte medicale şi publică frecvent articole în revista Practicai Parenting. Este autorul a opt cărţi şi vicepreşedinte al General Practitioners Writers Association. asigură patronajul societăţii Se-rene, este membru al juriului Parent Friendly Awards. membru al Huggies C'hildcare Panel şi preşedinte al comitetului de examinare al Royal Col lege of General Practitioners.
Dr. Haslam e căsătorit, are doi copii şi locuieşte în East Anglia. Este pasionat de muzică şi fotografie.

Introducere

Fiecare părinte se îngrijorează la gândul că, la un moment dat, copilul lui s-ar putea îmbolnăvi. Credeţi-mă, nu este altminteri nici dacă eşti doctor. Copiii tăi sunt atât de preţioşi încât devine foarte dificil să găseşti cel mai bun tratament pentru ei, să înţelegi când e cazul să ceri asistenţă şi ce medicamente să foloseşti.
înainte de a deveni părinţi nu ştim la ce să ne aşteptăm. Nici unul dintre noi nu este vreodată pregătit îndeajuns. Atunci când primul nostru copil vine pe lume e ca şi cum ne-am aştepta să devenim, dintr-odatâ, experţi în diagnostic şi tratament! Bebeluşii par îngrozitor de fragili, iar tinerii părinţi se simt neapărat îngrijoraţi şi implicaţi, ba chiar îngrijoraţi că se implică prea mult. Pare atât de dificil să păstrezi un echilibru! în fond, cum poţi şti dacă nu cumva te sperii exagerat la orice strănut şi tuse, ori dacă ignori simptome periculoase care ar putea fi începutul unei meningite - sau şi mai rău?
Când mergeţi la spital pentru o afecţiune care se dovedeşte banală, nu trebuie să vă simţiţi jenaţi ori să vă gândiţi că l-aţi făcut pe doctor să-şi piardă timpul. Dacă aţi cerut o consultaţie fiindcă eraţi îngrijoraţi şi plecaţi din cabinetul doctorului fără această grijă, atunci nimeni nu şi-a pierdut timpul degeaba, într-adevăr, una dintre cele mai importante sarcini ale medicului de familie este să înveţe părinţii ce este normal şi ce nu este în starea copilului - şi cum să se descurce. Dacă plecaţi de la doctor fără nici o reţetă, dar aţi avut în schimb o discuţie lămuritoare şi pozitivă despre cum să faceţi faţă acestui tip de
probleme în viitor, atunci a meritat să apelaţi la consultaţie. Părinţii sunt - nu există nici urmă de îndoială - cele mai importante persoane în orice sistem medical de asistenţă pentru copii. Oricât de bun ar fi medicul de familie sau asistenta matemală, dumneavoastră sunteţi cei care cunosc copilul cel mai bine şi care trebuie să ştie când să apeleze la medic. îmi aduc aminte că am consultat acum câţiva ani un copil cu meningită aflat aproape în pragul morţii, a cărui viaţă a fost salvată nu de mine şi de antibioticele pe care i le-am dat, nici de pediatrii de la spital - care au fost excelenţi -, nici măcar de echipa de la unitatea de terapie intensivă unde copilul inconştient a petrecut trei zile înspăimântătoare. Viaţa copilului a fost salvată de fapt de mama sa. Ea a fost cea care mi-a telefonat şi mi-a descris ce se întâmplă într-un mod atât de precis, încât a făcut posibil ca întreaga echipă de urgenţă să intre imediat în acţiune. Experţii sunt inutili dacă părinţii nu le cer ajutorul la vreme; în acelaşi timp, ei nu vor putea face faţă dacă fiecare părinte insistă să le prezinte absolut fiecare simptom.
Când am devenit doctor rezident într-un spital pediatric apreciat pe plan naţional, consilierul meu - un om respectat şi un medic briliant, pe nume Ben Wood - m-a luat deoparte. «Am să consider că am făcut o treabă bună cu dumneata, a spus, dacă la sfârşitul celor şase luni petrecute aici vei fi capabil să-ţi dai seama când este bolnav un copil şi când nu.» La început am crezut că mă tachinează şi că se amuză pe seama lipsei mele de experienţă. Dar avea absolută dreptate. Uneori este extrem de dificil să detectezi semnele care indică anumite afecţiuni ori să deosebeşti cu certitudine unele tulburări minore de ceva grav.
Şi desigur că, dacă pentru doctori este dificil să-şi dea seama când este bolnav un copil, atunci pentru părinţi e şi mai greu. Vor fi întotdeauna situaţii în care pur şi simplu nu poţi fi sigur şi, de obicei, atunci trebuie să apelaţi la un doctor. Dumneavoastră, părinţii, sunteţi adevăraţii specialişti în ce priveşte starea propriului copil, în timp ce doctorul trebuie să aibă experienţa contactului cu nenumăraţi alţi copii, astfel ca împreună să deveniţi o echipă eficientă...

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 26445
Autor David Haslam
Editura Humanitas
Nr. pagini 300
Dimensiuni 13 x 20 cm
Anul publicarii 2020
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Parenting
Editia a II-a
Coperta flexibila
Legare brosare
Limba Romana
ISBN 978-973-50-6633-8

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.