Bine ai venit!         

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Responsabilitatea etica in luarea deciziilor. Cele trei aspecte ale fiecarei decizii

Thomas Schirrmacher

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 40 puncte.
40,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 40 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Fiecare dintre noi - indiferent de nivelul social la care ne aflam - suntem confruntati in permanenta cu decizii. Pe langa aceasta provocare comuna, crestinii, datorita convingerilor pe care le au, se confrunta cu o problema aparte, aceea de a construi punti intre valorile crestine fundamentale si provocarile constante ale activitatii profesionale de fiecare zi. Dr. Thomas Schirrmacher, autorul cartii de fata, descrie pe larg, ilustrand cu exemple din diferite domenii (social, familial, ecleziastic, socio-politic), cele trei dimensiuni ale oricarei decizii - dimensiunea normativa, situationala si cea existentiala - pledand pentru faptul ca ele constituie impreuna parte integranta a oricarei decizii.

Principala problema la care ajunge etica crestina rezulta din faptul ca aceste trei dimensiuni sunt vazute nu intr-o relatie de complementaritate, ci una de excludere reciproca. Dar inca de pe paginile Sfintei Scripturi se poate vedea cum porunca lui Dumnezeu, intelepciunea practica si atitudinea inimii sunt in mod indisolubil legate. Autorul ne asaza inainte o multitudine de argumente - teologice, sociale si economice - care sa ne convinga de faptul ca o decizie matura trebuie sa ia in considerare toate cele trei aspecte: principiile, situatiile si constiinta proprie. Aceasta carte se adreseaza tuturor celor aflati in astfel de contexte si in special celor din pozitii de responsabilitate, care doresc sa-si fundamenteze deciziile pe valori crestine.

Dr. Thomas Schirrmacher (n. 1960) este purtator de cuvant al Aliantei Evanghelice Mondiale in domeniul drepturilor omului, director al Institutului International pentru Libertate Religioasa (Bonn, Cape Town, Colombo), membru in bordul Societatii Internationale pentru Drepturile Omului si, de asemenea, rector al Seminarului Teologic si Institutelor de cercetare "Martin Bucer" (avand centre deschise in Germania, Elvetia, Cehia si Turcia), unde preda etica si studiul comparativ al religiilor. Detinator al mai multor titluri doctorale (in domeniile teologie, antropologie culturala si studiul comparativ al religiilor), Dr. Thomas Schirrmacher este prezent si in spatiul academic romanesc prin colaborarea sa cu Facultatea de Sociologie si Psihologie din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara, unde preda cursuri de sociologia religiei.


Cuprins

1. A iubi, a gandi, a munci
2. Decizii normative
3. Decizii situationale
4. Decizii existentiale

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 22635
Autor Thomas Schirrmacher
Editura Nu
Nr. pagini 170
Dimensiuni 14,5 x 20,5 cm
Anul publicarii Nu
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia Nu
Coperta Nu
Legare Nu
Limba Nu
ISBN Nu

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.