Bine ai venit!         

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 
Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 40 puncte.
40,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 40 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

CARE SUNT SCOPURILE LUI DUMNEZEU PENTRU CASNICIA TA?

"In mijlocul confuziei si al vocilor care discuta despre casnicie, aceasta carte reprezinta un punct de referinta."

-- DR. James I. Packer
autorul cartii "Cunoasterea lui Dumnezeu"

"'Aliati intimi' ne prezinta casnicia asa cum a intentionat-o Dumnezeu sa fie -- o anticipare a realitatilor ceresti. Aceasta carte se adreseaza sotilor si sotiilor care doresc sa devina adevarati tovarasi de suflet."

-- DR. Les si dr. Leslie Parrott
autorii cartii "Saving Your Marriage Before It Starts"

"Biblica, relevanta, realista, sensibila, practica, incurajatoare... o analiza proaspata a casniciei asa cum a intentionat-o Dumnezeu sa fie si asa cum poate fi, chiar in aceste vremuri de schimbare si nesiguranta."

-- DR. Gary R. Collins
autorul cartii "Family Shock"

DR. DAN B. ALLENDER a absolvit Westminster Theological Seminary si are un doctorat in psihologia consilierii de la Michigan State University. Allender tine seminarii despre recuperarea dupa abuz sexual si instruieste consilieri. Este autorul cartii "The Hounded Heart" si coautor, alaturi de Tremper Longman III, al cartilor "Bold Love" si "Cry of the Soul". Dr. Allender si sotia lui, Rebecca, traiesc in Littleton, Colorado, impreuna cu cei trei copii ai lor.

DR. Tremper Longman III a absolvit Westminster Theological Seminary si are un doctorat de la Yale University. Profesor de Vechiul Testament la Westminster, Longman este autorul cartilor "How to Read the Psalms", "Literary Approaches to Biblical Interpretation", "Introduction to the Old Testament", si coautor, alaturi de Dan Allender, al cartilor "Bold Love" si "Cry of the Soul". Dr. Tremper si sotia lui, Alice, traiesc aproape de Philadelphia, Pennsylvania, impreuna cu cei trei fii ai lor.

Aprecieri pentru Aliati intimi

"'Aliati intimi' patrunde in inima tiparului dragostei si casniciei infatisat de Dumnezeu in toata Scriptura. Curtarea pasionata pe care o face Dumnezeu bisericii Lui iubite, perfecte si credincioase este o metafora extraordinar de puternica. Acest model de casnicie cereasca creste si inspira unirea sotului si a sotiei, iar relatia omeneasca ofera, la randul ei, un gen de realitate pamanteasca modului in care intelegem alergarea patimasa a lui Dumnezeu dupa noi, mireasa Lui.
Adevarata casnicie crestina este modalitatea lui Dumnezeu de a inversa starea cazuta a unui Eden intinat, de a repara lumea noastra stricata, dezbinata si de a ne vindeca ranile cele mai profunde. Sfaturile si recomandarile din Aliati intimi aduc un leac puternic, vindecator casniciilor tulburate din zilele noastre."

-- Luci Shaw
scriitoare, Regent College
autoarea cartilor "God in the Dark" si "Writing the River"

"Allender si Longman combina eruditia si spunerea povestirilor pentru a ne trezi din nou curiozitatea, de aceasta data cu o perspectiva noua si invioratoare asupra casniciei si rolurilor maritale. Desi extrem de practica, Aliati intimi este unica in a conduce partenerii dincolo de supravietuirea materiala sau chiar de fericirea reciproca spre posibilitatea de a reflecta mai exact cine este Dumnezeu si cum este El. In felul acesta placerile obisnuite si luptele vietii conjugale capata semnificatie eterna si gustul bucuriei profunde -- o viziune mult ravnita si plina de speranta pentru noi toti."

-- Nancy Groom
autoarea cartii "Heart to Heart about Men: Encouraging Words for Women of Integrity"

"Inca o data Allender si Longman si-au unit mintile si priceperea pentru a ne oferi o carte semnificativa plina de intelepciune biblica. 'Aliati intimi' ne prezinta casnicia asa cum a intentionat-o Dumnezeu sa fie -- o anticipare a realitatilor ceresti. Aceasta carte se adreseaza sotilor si sotiilor care doresc sa devina adevarati tovarasi de suflet."

-- Dr. Les si dr. Leslie Parrott
codirectori, Center for Relationship Development, Seattle Pacific University
autorii cartii "Saving Your Marriage Before It Starts"

"Cand am citit 'Aliati intimi', am fost captivat de cele cinci povestiri; chiar am varsat cateva lacrimi cand am citit una din povestiri. Puteam vedea cuplurile, uneori la fel de clar cum ii vad pe oamenii care intra in biroul meu. Luptele cu care se confrunta cuplurile sunt reale iar Allender si Longman nu se eschiveaza de la a aborda direct chestiunile. 'Aliati intimi' mi-a atins strafundurile mele. De cand am citit 'The Mystery of Marriage', cartea lui Mike Mason premiata cu Medalia de Aur, n-am fost influentat asa de mult de o carte despre casnicie. S-ar putea sa nu fii de acord cu tot ce spun Allender si Longman in aceasta carte, dar ea te va provoca sa gandesti si sa ai sentimente profunde cu privire la chestiuni reale si la luptele din casnicie. Cartea aceasta iti va atinge sufletul."

-- Dr. Everett L. Worthington jr.
editor fondator, Marriage and Family: A Christian Journal
autorul cartii "Hope for Troubled Marriages"

"Biblica, relevanta, realista, sensibila, practica, incurajatoare -- toate aceste cuvinte descriu perspectiva proaspata a autorilor asupra casniciei asa cum a intentionat-o Dumnezeu sa fie si asa cum poate fi, chiar in aceste vremuri de schimbare si nesiguranta."

-- Dr. Gary R. Collins
presedinte al American Association of Christian Counselors
autorul cartii "Family Shock: Keeping Families Strong in the Midst of Earthshaking Change"

"'Aliati intimi' iti va provoca paradigmele si iti va schimba viata. Daca cauti o carte incurajatoare care sa-ti largeasca perspectiva despre partenerul tau de viata si sa-ti adanceasca intelegerea, atunci ai gasit-o."

-- Dennis Rainey
director executiv, FamilyLife
gazda emisiunii Family Life Today

"'Autorii schiteaza' cu mult realism greselile din casniciile persoanelor din clasa de mijloc si ofera sfaturi biblice pentru repararea daunelor. Aceasta este o carte pe care trebuie s-o pui la inima si sa o aplici. Cuplurile care au parte de conflicte dar vor urma acest sfat vor beneficia enorm de pe urma ei. In mijlocul confuziei si a vocilor care discuta despre casnicie, aceasta carte reprezinta un punct de referinta."

-- James I. Packer
profesor de teologie Sangwoo Yotuong Chee, Regent College
autorul cartii "Cunoasterea lui Dumnezeu"

Cuprins

Multumiri
Introducere

PARTEA INTAI. Cine suntem noi ca soti si sotii?
1. Jacob si Lynn: Cuplul care nu-si cunostea identitatea
2. Reintrarea in Eden: Cum sa-L vedem pe Dumnezeu in partenerul nostru
3. Cum sa crestem gloria partenerului nostru de viata
4. Jacob si Lynn devin aliati intimi in a-si descoperi identitatea

PARTEA A DOUA. Care sunt rolurile noastre ca soti si sotii?
5. Jack si Martha: Cuplul care nu stia ce sa faca
6. Reintrarea in Eden: Cum sa invatam sa cream, sa oferim si sa modelam viata
7. Cum sa transformam haosul in frumusete si ordine
8. Jack si Martha descopera o alianta intima impotriva haosului

PARTEA A TREIA. Cum vom conlucra ca soti si sotii?
9. Jeremy si Sue: Cuplul care nu avea nevoie unul de altul
10. Reintrarea in Eden: Cum sa parasim, sa ne legam, sa ne alipim si sa devenim un singur trup
11. Cum sa ne supunem unii altora in dragoste
12. Jeremy si Sue devin aliati intimi in a se ajuta reciproc sa creasca

PARTEA A PATRA. Cum experimentam intimitatea cea mai profunda a trupului si a sufletului?
13. Clay si Karen: Cuplul a carui viata sexuala era pe moarte
14. Reintrarea in Eden: Cum sa descoperim intimitatea unui singur trup
15. Cum sa ne bucuram de sexualitate si senzualitate
16. Clay si Karen devin aliati intimi in unitatea lor sexuala

PARTEA A CINCEA. Cum putem noi, doi pacatosi, sa invatam sa traim unul cu altul?
17. Mark si Jennifer: Cuplul care nu se putea conecta
18. Reintrarea in Eden: Cum sa luptam impotriva singuratatii si violentei
19. Viata dincolo de Cadere
20. Mark si Jennifer devin aliati intimi impotriva pacatului din viata lor

Epilog
Note

Introducere

Casniciile se afla sub asediu. Unele sufera tragedia relatiilor extraconjugale, abuzului si divortului. Altele indura plictiseala unei relatii care este mai mult un aranjament decat o aventura romantica. Majoritatea dintre noi care suntem soti si sotii simtim o epuizare care provine din ritmul frenetic cerut pentru onorarea obligatiilor concurente ale familiei, slujbei, bisericii, comunitatii, parintilor, prietenilor, vecinilor si ale altora.
Sub greutatea prioritatilor concurente, adesea ne simtim ca niste curieri in trecere care pot doar sa faca semn cu mana si sa-l salute pe celalalt. Nu ne place distanta care devine tot mai mare, dar o suportam ca o necesitate rezonabila pentru a depasi aceasta perioada "ocupata". Speram sa peticim pierderea pasiunii si a scopului petrecand o seara in oras, un weekend intr-o alta locatie sau mergand vara in concediu. Speram ca, intr-un fel sau altul, ziua de maine sa ne ajute sa facem ceea ce nu putem face azi. Dar, pentru multi dintre noi, speranta legata de ziua de maine dispare si temeliile relatiei noastre se erodeaza. Nimeni nu-si planifica sa aiba o relatie extraconjugala. Nimeni nu-si planifica sa divorteze atunci cand isi incepe casnicia. Nimeni nu se gandeste ca va ajunge blocat intr-o afacere avantajoasa, dar deprimanta, lipsita de pasiune care ascunde o relatie falimentara.
Dar se intampla.
Multe cupluri care frecventeaza serviciul de duminica dimineata de la Biserica doar supravietuiesc, nu prospera in casniciile lor. Unii parteneri se simt singuri, plictisiti, goi, furiosi, speriati sau confuzi. S-ar putea sa arate de parca ar sti ce trebuie sa faca si cum sa procedeze, dar aparentele sunt adesea inselatoare, in special in casnicie.
Ceea ce nu se vede in multe cazuri este ceea ce s-a intamplat pe drumul spre biserica -- cuvintele care s-au spus sau nu s-au spus, acuzele care au fost aruncate, furia care i-a facut pe copii sa considere drept ipocrizie spoiala pioasa a parintilor. Multe din aceste cupluri traiesc avand un dispret fundamental unul pentru altul. Zambetele lor ascund o ura secreta fata de celalalt. Altii traiesc cu o distanta despre care nu vorbesc si in mare masura ignorata, care ii priveaza de vreo speranta reala de schimbare. Altii sunt fericiti datorita unui optimism naiv, pasionat, sperand ca, intr-un fel sau altul, cumva-cumva, toate lucrurile vor merge bine daca pur si simplu asculta, invata si fac ceea ce le spune pastorul.
Casniciile noastre se pot dezvolta. Ele pot scapa de ciclul plictiselii, goliciunii, maniei si fricii, dar nu fara o evaluare onesta. Ceva e gresit in fiecare inima: Suntem pacatosi. Prin urmare, cand doi pacatosi se unesc in casnicie, ceva va fi intotdeauna gresit in inimile noastre si in casniciile noastre.
Dar sa nu fim pesimisti. Putem alege. Putem fie sa invatam sa traim cu ce e gresit, ajungand la dispret, indepartare sau naivitate, fie sa invatam sa luptam, sa ne zbatem, sa cautam cu sinceritate, sa cerem si sa batem. S-ar putea ca limbajul luptei sa-i tulbure pe multi din cititorii nostri, dar viata e un razboi.
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 22474
Autor Dan B. Allender & Tremper Longman
Editura Nu
Nr. pagini 373
Dimensiuni 14,5 x 20,5 cm
Anul publicarii Nu
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia Nu
Coperta Nu
Legare Nu
Limba Nu
ISBN Nu

Comentarii

Comentarii (1)

EvaluareComentariu de Adriana
Evaluare
O carte extrem de bună care tratează căsnicia altfel decât cărțile scrise până acum. Căsnicia nu este o simplă uniune între un bărbat și o femeie, ci o reflectare divină a relației dintre Isus și Biserica Lui. (Postat pe 30.05.2019)

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.