Bine ai venit!         

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Actul conjugal. Frumusetea dragostei sexuale

Tim & Beverly LaHaye

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 45 puncte.
45,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 45 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Cu peste 2,5 milioane de exemplare tiparite, "Actul Conjugal" a ajutat mii de cupluri crestine sa-si maximizeze bucuria produsa de unirea sexuala si a salvat nenumarate casnicii. Pastori, medici si psihologi deopotriva sustin abordarea deschisa si practica pe care o propun autorii.

Aceasta editie actualizata si dezvoltata adauga o dimensiune moderna, informativa unei carti deja consacrate.

In sectiunile noi autorii discuta despre "sexul dupa saizeci de ani" si prezinta cinci motive pentru care Dumnezeu a creat sexul. Toate afirmatiile pe care le fac se sprijina pe cele mai recente descoperiri din domeniile medicinei si sociologiei.

Cartea este dedicata tuturor acelora care cred ca viata conjugala poate fi frumoasa, palpitanta si plina de satisfactii, precum si acelora care isi doresc sa creada acest lucru.

Cuplurile logodite si cei proaspat casatoriti care vor sa faca din dragostea sexuala o bucurie inca de la inceput... cuplurile casatorite de multi ani si care vor sa mentina flacara aprinsa sau sa reaprinda taciunii... orice sot sau sotie care vrea sa faca dragoste mai bine -- toti vor gasi aici informatii benefice despre trupul femeii si al barbatului, despre constitutia lor psihosexuala si despre nevoia de tandrete si afectiune, acestea toate putandu-i ajuta sa-si atinga scopul.

Tim LaHaye este fondatorul si presedintele organizatiei Family Life Seminars, cu sediul in Washington, D.C. A scris numeroase alte carti, printre care "How to Win Over Depression", "Spirit-Controlled Temperament" si "Anger Is a Choice".

Beverly LaHaye este fondatoarea organizatiei Concerned Women for America, o retea nationala de rugaciune si actiune avand ca scop protejarea drepturilor familiei. A scris mai multe carti, printre care "The Restless Woman", "How to Develop Your Child’s Temperament" si "I Am a Woman by God’s Design".

Cuprins

Multumiri
Introducere

1. Sacralitatea actului sexual
2. Ce inseamna pentru un barbat sa faca dragoste
3. Ce inseamna pentru o femeie sa faca dragoste
4. De ce a conceput Dumnezeu sexul
5. Educatie sexuala
6. Arta de a face dragoste
7. Strict pentru barbati
8. Strict pentru femei
9. Femeia nesatisfacuta
10. Secretul receptivitatii femeii
11. Barbatul impotent
12. Planificarea familiala sanatoasa
13. Concluziile sondajelor avand drept subiect actul sexual
14. Dimensiunea care lipseste
15. Raspunsuri practice la intrebarile cele mai frecvente

Introducere

Cartea aceasta nu seamana cu nici una dintre celelalte pe care le-am scris. Ea se adreseaza exclusiv cuplurilor casatorite, celor aflati in pragul casatoriei, precum si celor care consiliaza cupluri casatorite.
Am urmarit sa folosesc o exprimare cat mai franca. De multa vreme simteam nevoia unei prezentari clare si amanuntite a relatiei intime care exista intre un sot si sotia sa. Majoritatea cartilor crestine pe aceasta tema evita sa abordeze subiecte concrete si lasa prea multe lucruri nespuse, la bunul plac al imaginatiei; acest stil evaziv nu e indeajuns de instructiv. Cartile seculare, pe de alta parte, intrec de multe ori masura in a spune lucrurile pe sleau intr-un limbaj grosolan, de-a dreptul respingator pentru cei care au nevoie de ajutor. In afara de asta, cartile respective promoveaza de obicei practici care, potrivit standardelor biblice, sunt considerate nepotrivite.
Pentru a nu lasa ca lucrurile acestea, ce trebuie cunoscute de orice cuplu, sa sune prea agresiv, am decis sa apelez la ajutorul sotiei mele, Beverly, cu care sunt casatorit de cincizeci de ani. Pe langa tonul minunat de echilibrat pe care l-a insuflat acestei carti, m-am bizuit, de asemenea, pe vasta sa experienta la capitolul consiliere, ca sotie de pastor, ca participanta la felurite conferinte si ca notar in cadrul Colegiului Christian Heritage.
Amandoi am consiliat suficient de multe cupluri casatorite incat sa ne convingem ca foarte multi dintre cei in cauza nu se bucura de toate binecuvantarile cu care au fost inzestrati sau pentru care i-a creat Dumnezeu. Am constatat ca multi privesc intimitatea vietii conjugale ca pe ceva dezgustator si neplacut. De-a lungul anilor am ajuns sa elaboram o seama de principii instructive care, intr-un timp relativ scurt, s-au dovedit a fi de folos acestor oameni. Insistentele consilierilor, ale pastorilor precum si ale altor persoane ne-au convins de faptul ca aceste principii ar putea ajuta mii de oameni daca ar fi adunate toate intr-o carte.
Inainte de a ne apuca de acest proiect, Dr. Robert K. DeVries, pe atunci vicepresedinte executiv la editura Zondervan, ne-a invitat sa luam pranzul impreuna si cu acest prilej ne-a prezentat primul exemplar, proaspat iesit de sub tipar, al cartii mele precedente, intitulata "How to Win Over Depression" [Cum sa invingi depresia]. "In ziua de azi e mare nevoie de o carte care sa fie scrisa de un cuplu crestin si care sa vizeze imbunatatirea vietii sexuale in planul conjugal", ne-a spus el. "Ne-am gandit sa va rugam pe voi doi sa scrieti o astfel de carte." I-am multumit si i-am promis ca ne vom ruga ca Dumnezeu sa ne indrume in aceasta privinta.
La inceput Bev a ezitat sa se implice pe de-a intregul in proiectul acesta, asta pana in momentul cand Dumnezeu i-a dat un semn clar. Pe parcursul urmatoarelor doua luni i-a fost dat sa consilieze cel putin zece sotii ce nutreau sentimente de aversiune fata de actul sexual. Satisfactia pe care au reusit sa o dobandeasca in scurta vreme femeile respective pe plan sexual a convins-o pe sotia mea ca Dumnezeu ii solicita o implicare activa in proiectul cu pricina.
Incepand sa citim materialele existente pe aceasta tema, convinsi de faptul ca Dumnezeu a intentionat ca ambii parteneri sa se bucure de actul sexual, ne-am rugat ca El sa ne calauzeasca astfel incat lucrarea noastra sa fie intru totul biblica si cat se poate de practica. El ne-a oferit numeroase ilustratii si sugestii pertinente prin intermediul pastorilor, medicilor si prietenilor, printre care s-a numarat si Dr. Ed Wheat, un medic de familie care a pregatit o serie extraordinara de prelegeri pe aceasta tema. Cand l-am intalnit, in cadrul Seminarului Family Life [Viata de familie], in Tulsa, Oklahoma, ne-a prezentat setul complet al inregistrarilor sale, pe care, cu generozitate, ni l-a pus la dispozitie, permitandu-ne sa il folosim cum credem de cuviinta. Recomandam aceste casete tuturor cuplurilor casatorite, precum si celor care intentioneaza sa se casatoreasca in viitorul apropiat; sunt, in mod incontestabil, cel mai bun material in domeniu. Ca sa fiu mai exact, Dr. Ed Wheat include in inregistrarile sale informatii pe care nu le-am gasit in nici una din cele mai bine de cincizeci de carti pe care le-am rasfoit legat de acest subiect.
Intrucat majoritatea celor pe care ii consiliem noi sunt crestini, am conchis, in urma lecturilor facute, ca, in general, crestinii traiesc o mai mare satisfactie pe plan sexual decat necrestinii. Cu toate acestea, nu aveam cum sa dovedim aceasta afirmatie. Asa ca am intocmit un chestionar "intim" destinat cuplurilor casatorite, pe care l-am oferit celor care participasera la seminariile noastre avand ca tema viata de familie. Comparand raspunsurile lor cu cele obtinute in sondajele seculare avand aceeasi tema, concluziile noastre au fost confirmate, dar in acelasi timp am descoperit lucruri interesante si extrem de pretioase. Rezultatele sondajului nostru sunt prezentate in ansamblu in capitolul 13, dar unele dintre ele sunt strecurate, pe alocuri, in tot cuprinsul cartii.
Pe cand lucram la ultimul capitol al acestei carti, revista Redbook a publicat un sondaj avand ca tema placerea sexuala, expunand preferintele exprimate de un numar de 100000 de femei. Sondajul a fost efectuat de revista respectiva si a fost elaborat de Robert J. Levin (coautor al cartii "The Pleasure Bond" [Legatura placerii], impreuna cu Masters si Johnson). Cea mai interesanta descoperire facuta in urma sondajului revistei Redbook, prima pe lista, a fost ca "satisfactia sexuala depinde in mare masura de credinta religioasa. Aproape fara exceptie, cu cat convingerile religioase ale unei femei sunt mai puternice, cu atat sunt mai mari sansele ca ea sa experimenteze un grad mai ridicat de placere sexuala in casnicie". In mod firesc, am fost incantati sa constatam ca sondajul revistei Redbook a condus la concluzii identice cu cele ale propriului nostru sondaj. In virtutea cercetarilor sale, Dr. Levin a confirmat ca "femeile cu o credinta puternica (cu varsta de peste 25 de ani) par a fi mult mai deschise... [si] sunt mai multe sanse ca astfel de femei sa ajunga la orgasm aproape de fiecare data cand intretin relatii sexuale, in comparatie cu femeile fara credinta". Asta ne convinge inca o data ca presupunerea noastra e corecta.
Nici o carte scrisa de vreun om nu va putea sa se mandreasca vreodata ca ar avea ultimul cuvant asupra unui subiect, oricare ar fi el; tocmai de aceea nici noi nu sustinem ca afirmatiile din aceasta carte referitoare la dragostea conjugala ar fi infailibile si definitive. Dar credem ca ea contine multe informatii pretioase, folositoare oricarui cuplu casatorit, iar unele dintre ideile expuse nu se regasesc in mod curent in celelalte carti de gen. In consecinta, v-o punem la dispozitie rugandu-ne, totodata, ca Dumnezeu sa o foloseasca pentru a imbogati atat dragostea, cat si viata voastra intima.

Actualizarea 1998

In urma cu douazeci si doi de ani, cand am trimis spre editare primul manuscris al acestei carti, nici nu visam ca va deveni un bestseller de factura crestina, si asta nu numai in tara noastra, ci si in alte cateva tari din America de Sud, Europa si Asia. In prezent, numai in limba engleza, exista mai mult de doua milioane si jumatate de exemplare tiparite.
Nu am visat nici ca, mai mult ca orice alta carte pe aceasta tema, ea va fi oferita sau recomandata de pastori tinerilor pe care ii cununa. Mai multi pastori mi-au spus ca le pretind cuplurilor sa citeasca aceasta carte inainte de a incepe sedintele de consiliere premaritala. De fapt, multi pastori tineri mi-au marturisit ca pastorii lor le-au daruit-o inainte de a se casatori ei insisi, si tocmai fiindca lucrul acesta a fost o adevarata binecuvantare pentru ei, o recomanda acum, la randul lor, tuturor cuplurilor pe care le cununa. Unii mi-au spus ca pastreaza cateva exemplare de rezerva, pentru a le darui celor proaspat casatoriti sau celor pe care ii consiliaza si care intampina dificultati la acest capitol. Un pastor mi-a zis o data: "Editorul tau ar trebui sa-mi faca o reducere de pret. Am daruit cel putin trei sute de exemplare tinerilor in prag de casatorie si cuplurilor aflate in dificultate."
Un pastor de vreo treizeci si cinci de ani mi-a aratat o fotografie cu el si cu sotia lui pe cand erau in luna de miere. Erau in pat, inveliti pana la gat, iar in jurul lor zaceau imprastiate douasprezece exemplare ale "Actului conjugal" -- cadou de nunta din partea cuplurilor din biserica pe care el le convinsese sa citeasca aceasta carte inainte de casatorie.
Nici nu va pot spune cati parinti m-au instiintat cu mandrie ca au daruit aceasta carte fiului sau fiicei lor inainte sa se casatoreasca. Unii mi-au spus chiar: "Casnicia noastra ajunsese intr-un impas in aceasta privinta, iar cartea voastra ne-a ajutat atat de mult incat stiam ca le va fi de folos si lor." De asemenea, numeroase tinere proaspat casatorite ne-au multumit ca am scris aceasta carte (uneori rosind usor); voiau sa ne aduca la cunostinta ca ar fi fost total nepregatite daca nu ar fi citit-o inainte de a se casatori.
Cel mai interesant este faptul ca, initial, a fost cat pe ce sa nu ni se publice cartea. Ne-a luat cam doi ani si jumatate sa finalizam versiunea prima, asta incluzand cercetarile, verificarile si discutiile purtate cu tot felul de medici, psihologi si cupluri casatorite. Pe parcursul acestui proces s-a aflat despre proiectul nostru, iar vestea a ajuns si la urechea unora dintre colegii mei pastori. Noua dintre acestia au venit la mine plini de ingrijorare. Ei isi faceau griji ca imi voi distruge reputatia daca voi publica o astfel de carte, intrucat "nu se face ca pastorii sa scrie carti despre sex".
Asemenea comentarii venite din partea unor confrati respectabili ne-au facut sa ne asezam pe genunchi si sa-L intrebam pe Domnul cum sa procedam. In nici un caz nu aveam de gand sa punem in pericol lucrarea din biserica noastra. Intr-un mod cat se poate de clar, Dumnezeu ne-a cerut sa ne examinam motivatia: ce ne preocupa mai tare, sa ii ajutam pe oameni sau sa ne protejam congregatia? De data aceasta nu a mai fost greu sa luam o decizie, astfel ca am dat unda verde publicarii cartii, care, an dupa an, continua sa ofere indrumare la mii si mii de cupluri. Mai mult decat am visat vreodata.
Prin urmare, ati putea intreba, in mod intemeiat, de ce e nevoie de o noua editie, cu un continut actualizat si extins? La urma urmelor, actul sexual nu se schimba. Principiile biblice asupra acestui subiect nu s-au schimbat. E adevarat, dar s-a schimbat societatea in care traim. Nu numai ca in ziua de azi e acceptabil aproape universal sa vorbesti despre relatii sexuale in casnicie, dar, mai mult decat atat, chiar liderii crestini recunosc ca e necesar sa fie asa. Adolescentii zilelor noastre cunosc despre sex mai mult decat oricare alta generatie precedenta, gratie dascalilor de orientare umanista si producatorilor imorali de filme si emisiuni TV. Unele dintre subiectele pe care odinioara le-am atins doar usor, in treacat, azi pot fi dezvoltate. In plus, unele dintre cele mai recente descoperiri pe plan medical si social confirma intocmai principiile sustinute de noi. Si, mai important, cei douazeci si doi de ani care au trecut ne-au oferit dovezi si exemple mai concrete ale faptului ca adevarata frumusete a dragostei sexuale se regaseste in casnicia crestina. De fapt, vom dovedi pe parcursul acestei carti ca, stapaniti de Duhul Sfant, crestinii se bucura de frumusetea dragostei sexuale mai mult ca oricine altcineva. Ei nu sunt obsedati de sex, nici nu sunt nevoiti sa citeasca materiale pornografice pentru a fi stimulati, ci se bucura pur si simplu de lucrul acesta an dupa an -- tocmai asa cum a intentionat Tatal nostru ceresc. De asemenea, includem in aceasta carte si raspunsurile noastre la cateva din intrebarile formulate de cititori.
Suntem convinsi ca, prin publicarea actualei versiuni, Actul conjugal a devenit o carte si mai buna. Speram ca veti ajunge la aceeasi concluzie dupa lecturarea ei.

-- Tim si Beverly LaHaye
Washington, D.C.
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 21914
Autor Tim & Beverly LaHaye
Editura Kerigma
Nr. pagini 326
Dimensiuni 14 x 20,5 cm
Anul publicarii Nu
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia Nu
Coperta Nu
Legare Nu
Limba Nu
ISBN Nu

Comentarii

Comentarii (15)

Recomand din inima! Comentariu de Adriana
Evaluare
Cartea este un,, must read " de toți tinerii care vor sa intre în legământul căsătoriei. Este o carte cu informații clare, prețioase, atât din punct de vedere spiritual cât și tehnic, pe care nu le-am găsit așa bine explicate în alte cărți creștine. În ea se găsesc răspunsuri la toate întrebările pe care tinerii și le-ar pune înainte de căsătorie legat de subiectul sexualitate, mai ales ca noua , românilor încă ne este rușine sa abordam acest subiect. Și da... Actul conjugal nu este doar pentru a procrea. Recomand citirea ei de ambii parteneri, atât înainte de căsătorie, cât și după ce mai trec câțiva ani. (Postat pe 09.03.2022)
Recomand!Comentariu de Peter
Evaluare
Carte foarte utilă pentru cei care urmează sa facă acest pas.Mie personal mi-a raspuns la multe intrebari care le aveam si pe care nu le poti adresa nimanui.Din pacate traim intr-o conceptie foarte ingusta in care in familii nu se vorbeste si nu te indruma nimeni. Asa ca informatiile trebuie sa le culegi din manuale crestine care te pot ajuta sa intelegi mai bine atat ca si viitor sot cat si ca si viitoare sotie ce insemna viata de cuplu si viata de casatorie. (Postat pe 02.08.2019)
EvaluareComentariu de Adriana
Evaluare
Da, copiii sunt o binecuvântare de la Dumnezeu, însă intimitatea sexuală nu are ca scop doar procreerea. Dacă veți citi Biblia, veți vedea că intimitatea este mai mult decât o modalitate de a fecunda. Dumnezeu nu l-a pedepsit pe Onan fiindcă nu a procreat, ci pentru că nu a vrut să ducă mai departe numele fratelui său. La urma urmei, și el și-ar fi dorit cu siguranță copii care să-i ducă numele mai departe.
Dumnezeu nu îți impune câți copii să ai, nu scrie nicăieri că trebuie să ai 1, 2, 5 sau 10. A, că este acel verset.. Ferice de cine își umple tolba cu fiii făcuți la tinerețe, vă zic eu că nu se referea nicidecum la copiii unui bărbat monogam.
Fiecare după posibilitățile pe care le are și după puterea primită. Ideea că Dumnezeu vrea să îți organizeze El familia este total nebiblică. Unde găsiți așa ceva? Lui David și Solomon tot Dumnezeu le-a organizat familia? Dumnezeu a dat omului înțelepciune și judecată, alegerile stă în mâinile lui.
În ceea ce privește cartea, este foarte bună și explică pe bază biblică ce este intimitatea sexuală. (Postat pe 30.05.2019)
NerabdatoareComentariu de Catalina
Evaluare
Deabia astept sa primesc cartea. Titlurile par foarte interesante.. (Postat pe 27.07.2018)
Comentariu de ella
Evaluare
draga anonimule,voi barbatii aveti senzatia ca femeia este masina de facut copii, fals, daca faci copii la nesfarsit cat timp vei avea tu sau sotia sa te ocupi de educatia lor?! foarte putin, tu ca barbat vei alerga sa le procuri hrana iar sotia se va ocupa de treburile gospodaresti,daca ai 10 copii si dupa o zi de truda, vei avea oare timp in fiecare seara sa mergi sa.i intrebi ce au facut in ziua respectiva, sau vei avea tu oare timp sa mergi sa te rogi cu fiecare?!NU !asta inseamna tot neglijenta chiar dak spui k nu ai timp, deci mai gandeste.te dak asta este incredintarea ta,este a ta,nu judeca pe altii cum isi planifica familia (Postat pe 24.11.2014)
Comentariu de eu
Evaluare
anonimule,cum ramane cu femeile care au trei sau patru cezariene?sau cu femeile cu probleme grave de sanatate?sa faca copii la nesfarsit?sa-si puna viata in pericol?Eu cred ca Domnul ne-a lasat un cap pe umeri ca sa-l folosim.tu ce zici? (Postat pe 22.01.2013)
Comentariu de Marian Barabas
Evaluare
Dca vrem sa conducem o masina trebuie sa facem o scoala de soferi si sa dam un examen, de ce oare unii cred ca nu este nevoie de pregatire cand se angajeaza intr-o familie care este mult mai complicat de condus?Cartea este unul dintre "manualele de folosire" a familiei care merita citita de toti cei care au sau vor sa-si intemeieze o familie. (Postat pe 13.01.2013)
Comentariu de fratele Adrian-Florin Cotutiu
Evaluare
O carte exceptionala, plina de informatii atat de necesare unei vieti sexuale normale, filtrate prin prisma Cuvantului lui Dumnezeu. Asa ceva nu s-a mai scris pana acum. Binecuvantarea Domnului peste toti cei ce o vor citi si aplica in vietile lor. Pace si prosperitate de la Domnul ! (Postat pe 21.02.2011)
Comentariu de Anonim
Evaluare
"Multe cai pot parea bune omului, dar la urma se vad ca duc la moarte".(Prov 14:12)Eu nu gasesc un lucru rau in a-L lasa pe Domnul sa iti hotarasca El familia. Inseamna ca noi suntem mai destepti decat Domnul. Adeseori noua ni se pare ca ar fi bine ca ar trebui sa fac pasul cutare in viata, sau altul, dar in timp observam ca daca il puneam pe Dumnezeu inainte sa hotarasca El ce sa facem in legatura cu acesti pasi era mult mai bine. Multi vad copiii ca pe poveri. Treaba lor. Eu stiu ca sunt o binecuvantare (Ps 107:41; Iov 5:24,25). In Biblie sunt perceputi copiii ca binecuvantari. Tu nu ai niciun argument biblic ca trebuie sa ne ferim de ei prin "intelepciunea noastra". La urma urmei, Doru, nu spune Biblia ca Domnul Isus e capul si Pastorul nostru? Cat despre copiii aceia putini educati nu tine de numarul lor, pentru ca sunt si familii numai cu 1 sau 2 copii care sunt niste depravati. Dar sunt si familii numeroase cu copii educati. Un exemplu foarte concludent este marele fiziolog american dr. Arthur Guyton care a avut 10 copii, si toti au devenit medici. Mai sunt si alte exemple de familii numeroase si binecuvantate de Dumnezeu duhovnicesc si material. Familiile care stau langa Dumnezeu vor avea parte de binecuvantari, indiferent daca familia e numeroasa sau nu. In concluzie, zic : "ce samănă omul, aceea va şi secera."(Gal 6:7). (Postat pe 04.12.2010)
Comentariu de Draga Anonim
Evaluare
dRAGA Anonim...cea mai mare prostie care o pot auzi in zielele de azi de la oameni care habar nu au cine si cum lucreaza Dzeu...dece mai ai minte si inteleciune daata de Dzeu sa iti organizezi familia si viata daca oricum e bine si asa...si cei care fac copii la nesfarsit sunt tot barbatii care habar nu au cat de afectata e o fameie cand naste la nesfarsit si cat de putin educati sunt acei copii... cat de greu le e...in fine, ar fi bine sa va reveniti dragilor;) (Postat pe 20.09.2010)

De la 1 la 10 din totalul de 15

pe pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.