Cautam traducatori din engleza, pentru carte crestina. Experienta constituie un avantaj. Trimite CV la ct@kerigma.ro   

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Manualul Nelson de harti si schite biblice

Thomas Nelson Publishing House

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 79 puncte.
79,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 79 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Orice tip de ajutor vizual ai avea nevoie pentru un studiu biblic amanuntit... iti sta acum la dispozitie in format color.

Fie ca esti responsabil de un grup de studiu biblic, fie ca predai la scoala duminicala, fie ca esti pur si simplu curios in legatura cu vremurile precizate in Biblie, Manualul Nelson de harti si schite biblice contine materiale auxiliare in format color si de foarte buna calitate care te vor ajuta sa intelegi Biblia mult mai bine.
Cu ajutorul hartilor si al schitelor, care pot fi multiplicate, iti va fi usor sa prezinti evenimentele, locurile si oamenii din vremea Vechiului si a Noului Testament. In plus, ai la dispozitie tabele sinoptice si diagrame care iti ofera o perspectiva de ansamblu asupra intregului material biblic.

Acest studiu nepretuit ilumineaza textul Bibliei prin cateva trasaturi speciale precum:
- o analiza vizuala a intregii Biblii, care te ajuta sa faci o cronologie a marilor personaje si evenimente;
- analize si schite care ofera o perspectiva de ansamblu asupra fiecarei carti din Biblie;
- harti biblice, in format complet color, care te ajuta sa identifici locatia evenimentelor cheie;
- tabele, schite si diagrame cu informatii din Biblie care te ajuta sa te concentrezi pe aspectele cheie;
- introducere pentru fiecare carte biblica, in care sunt organizate informatiile cele mai importante.

Manualul Nelson de harti si schite biblice iti pune la dispozitie o modalitate complet noua de a studia Biblia, care va face ca mesajul si semnificatia ei sa prinda viata pentru tine.

INTRODUCERE

Sunteti invitati sa va bucurati de Manualul Nelson de harti si schite biblice, editia a Ill-a. Speram ca, prin compilarea intr-o singura carte a hartilor si schitelor folosite in multe dintre versiunile de Biblii si carti de studiu publicate de editura Nelson, punem la dispozitia fiecarui crestin un instrument care-i va facilita studierea Cuvantului lui Dumnezeu. Gandit in asa fel incat sa fie usor de folosit si de studiat, Manualul Nelson de harfi si schite biblice ofera o privire de ansamblu asupra geografiei, diviziunilor politice si tematicii Scripturii.
Hartile si schitele sunt aranjate in ordinea cartilor Bibliei si sunt corelate cu pasaje scurte de text care confera explicatii pertinente in context istoric si tematic. Schitele sunt deseori rezumatul unor evenimente sau teme din Biblie, menite sa-l ajute pe cititor sa inteleaga dintr-o privire un anumit subiect, inainte sau dupa citirea unui anumit pasaj biblic, in timp ce hartile pot contribui la intelegerea politicilor si geografiei Bibliei. Schitele "Dintr-o privire", de exemplu, prezinta rezumatul fiecarei carti, indicand scopul si temele discutate, locatia si timpul evenimentelor, impreuna cu referintele biblice pentru fiecare segment de text. Hartile care detaliaza calatoriile misionare ale lui Pavel evidentiaza incredibilele distante parcurse de acest remarcabil crestin pentru a raspandi Evanghelia si a sluji credinciosilor.
Schitele pot in acelasi timp sa-l ajute pe cititor sa inteleaga temele care se rasfrang de-a lungul mai multor carti, sa faca anumite corelari intre elemente aparent independente din text sau sa identifice atitudinile extrabiblice fata de text. De exemplu, schita "Ispita: contrastul dintre cei doi Adam" evidentiaza diferitele moduri de reactie ale lui Adam si ale lui Cristos fata de ispita, in timp ce "Femeile Noului Testament" schiteaza actiunile unora dintre cele mai proeminente femei din Noul Testament. "Teoriile legate de sursa celor trei evanghelii sinoptice" ilustreaza vizual trei teorii care explica similitudinile literare dintre Matei, Marcu si Luca.
Hartile si schitele biblice ii pot fi utile nu numai cititorului, ci si invatatorului. Oricine a incercat vreodata sa transmita altora semnificatia sau istoria care sta in spatele unui pasaj biblic stie cat de util este un asemenea instrument vizual. Din acest motiv, multe dintre schitele si hartile acestui manual sunt puse pe pagini individuale pentru a putea fi multiplicate. Va permitem, asadar, sa copiati aceste pagini pentru uz personal sau in grupuri de studiu. Toate hartile si schitele sunt disponibile si pentru descarcare electronica de pe site-ul www.thomasnelson.com/MapsAndCharts. Intentionate pentru a fi folosite in salile de clasa sau la seminarii, asemenea copii sunt material didactic excelent si pot fi proiectate pe monitor.
Manualul Nelson de harti si schite biblice nu este menit a fi o carte de referinta care sa zaca pe rafturi sau in biblioteca, ci este menit a fi folosit ca material suplimentar pe langa alte materiale obligatorii in grupuri de studiu, seminarii sau predici. Speram ca acest manual va va fi atat de util, incat va deveni resursa de baza pentru studiul biblic personal sau de grup.
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 23342
Autor Thomas Nelson Publishing House
Editura Nu
Nr. pagini 470
Dimensiuni 16 x 22 cm
Anul publicarii Nu
Seria Nu
Volum N/A
Colectie Nu
Editia Nu
Coperta Nu
Legare Nu
Limba Nu
ISBN Nu

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.