Bine ai venit!         

 
 
 

50 de zile despre CER. Meditatii care aduc eternitatea la lumina

Randy Alcorn

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 29 puncte.
29,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 29 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Prefata

Despre aceasta carte

"50 de zile despre cer" este extrasa din portiuni selectate ale cartii mele de proportii mai mari "Heaven". Am revizuit si reformulat portiuni din aceasta carte in 50 de meditatii scurte, independente, potrivite pentru 50 de zile de reflectie consecutive sau pentru lectura in orice ritm ori in orice ordine doresti.
Am primit multe raspunsuri incurajatoare la cartea mea "Heaven", care au indicat un interes crescut fata de acest subiect si dorinta de a fi prezentat in alte formate. Sper ca aceasta carte devotionala se va dovedi utila si informativa.
Cartea are in vedere doua tipuri de cititori: cei care nu au citit "Heaven" si doresc un material mai scurt decat tratarea detaliata intr-un format devotional, si cei care au citit "Heaven", dar ar dori sa revina la acest subiect si sa reflecteze asupra unor portiuni scurte care sunt mai usor de asimilat. Cred ca cei care au citit Heaven vor fi de acord ca aceste meditatii mai scurte determina sentimente diferite si au un impact diferit.
In procesul de pregatire al acestor meditatii am integrat material nou. Lectura fiecarei zile include propria introducere si concluzie, un pasaj selectat din Scriptura si un citat celebru despre cer care corespunde subiectului zilei. Am incheiat fiecare meditatie cu o intrebare finala de reflectie - care cere adesea un raspuns concret - si o rugaciune personala care izvoraste din meditatie.
Am ales sa scriu cu litere mari Cerul si Iadul pentru a sublinia faptul ca ele sunt locuri reale. Cu alte cuvinte, folosesc numele acestor destinatii eterne asa cum facem cu orice alt loc, cum ar fi Chicago, Nigeria, Europa sau Saturn. De asemenea, am scris Noul Pamant cu majuscule din acelasi motiv pentru care scriem cu litere mari si New England. Singura exceptie este atunci cand citez scriitori care nu scriu aceste cuvinte cu litere mari sau cand citez din Scriptura, deoarece niciuna din traducerile moderne ale Bibliei nu scriu cerul sau iadul cu litere mari.
Nu a fost usor sa aleg doar 50 de instantanee ale Cerului pentru aceste meditatii. Mai sunt atat de multe lucruri de spus! Cu toate acestea, am increderea ca aceste lecturi zilnice te vor ajuta sa-ti aprinzi pasiunea pentru Cer, te vor inspira sa te apropii de Dumnezeu si iti vor creste apetitul pentru a afla mai multe despre planul lui Dumnezeu pentru Noul Pamant. Daca atunci cand vei termina cartea, vei dori un studiu mai detaliat al acestui subiect fascinant si al mai multor pasaje biblice care vorbesc despre planul etern al lui Dumnezeu, poti consulta cartea mea mai cuprinzatoare, Heaven.

Introducere

Invata sa vezi in Tara Orbilor

[Ana] a inceput sa laude pe Dumnezeu, si sa vorbeasca despre Isus tuturor celor ce asteptau mantuirea Ierusalimului.
- Luca 2:38

Imparatia lui Dumnezeu... nu inseamna doar mantuirea unor anumiti indivizi, nici macar salvarea unui grup ales de oameni. Inseamna nimic mai putin decat innoirea completa a intregului cosmos, culminand cu cerul nou si pamantul nou.
- Anthony Hoekema

Cele mai multe culturi cred in viata dupa moarte. Intrebarea nu este daca oamenii vor trai pentru totdeauna, ci unde vor trai si in ce conditii. De asemenea, cele mai mult culturi au conceptul de Cer si Iad. Ele considera ca unii oameni se vor bucura de viata vesnica, care este mult mai mult decat simpla existenta, iar altii vor ramane pentru totdeauna intr-o stare de moarte vesnica, mai degraba decat de viata. Aceasta conceptie este cu siguranta in concordanta cu ceea ce a invatat Isus: "Si acestia [cei nelegiuiti] vor merge in pedeapsa vesnica, iar cei neprihaniti vor merge in viata vesnica."
Din pacate, multi dintre cei care cred in Cer il considera un loc plictisitor si de nedorit. Aceasta perspectiva poate fi rezumata cel mai bine de dramaturgul George Bernard Shaw, care a scris: "Cerul, asa cum este vazut in mod conventional, este un loc atat de stupid, atat de plictisitor, atat de nefolositor, atat de mizerabil incat nimeni nu a indraznit vreodata sa descrie o zi intreaga petrecuta in cer, desi multi oameni au descris o zi intreaga petrecuta pe malul marii." Totusi, conceptia lui Shaw este in contrast izbitor cu gandirea primilor crestini, a caror anticipare a Cerului a fost pastrata in catacombele romane, unde au fost ingropate trupurile multor crestini martirizati din primul secol. Aceste caverne subterane sunt pline de inscriptii de genul celor care urmeaza, gasite in trei morminte separate:

In Cristos, Alexandru nu este mort, ci traieste.
Cel care traieste cu Dumnezeu.
El a fost luat in casa lui vesnica.

Un istoric scrie: "Imaginile de pe zidurile catacombelor zugravesc Cerul folosind peisaje frumoase, copii care se joaca si oameni care se ospateaza la ospete."
In anul 125, un grec cu numele Aristide i-a scris unui prieten despre crestinism, explicandu-i de ce aceasta "religie noua" avea atat de mare succes: "Daca vreun om neprihanit dintre crestini trece din aceasta lume, ei se bucura, Ii multumesc lui Dumnezeu si ii insotesc trupul cu cantece si multumiri de parca s-ar muta dintr-un loc in altul aflat in apropiere."
Aceasta perspectiva crestina timpurie ni se pare aproape straina astazi, nu-i asa? Dar convingerile lor erau bazate pe pasaje din Scriptura, cum ar fi Filipeni 1:21-23, unde apostolul Pavel scrie: "Caci pentru mine a trai este Cristos si a muri este un castig... nu stiu ce trebuie sa aleg... as dori sa ma mut si sa fiu impreuna cu Cristos, caci ar fi cu mult mai bine." De asemenea, Pavel scrie: "...daca suntem acasa in trup, pribegim departe de Domnul... ne place mult mai mult sa parasim trupul acesta, ca sa fim acasa la Domnul" (2 Cor. 5:6-8).
De-a lungul vremurilor, Cerul a jucat un rol dominant in gandurile si vietile oamenilor lui Dumnezeu. Cerul este Steaua Nordului cu ajutorul careia au navigat nenumarati crestini in aceasta lume. Dar ai observat ceva? Cerul a disparut astazi de pe ecranele radarelor noastre. Daca suntem onesti, trebuie sa recunoastem ca nu asteptam Cerul cu nerabdare si in mod constient in fiecare zi, si cu atat mai putin Noul Pamant. Am redus Cerul la o stare a lumii viitoare si am ignorat promisiunile biblice explicite despre un univers rascumparat in care vom sluji ca stapani delegati ai lui Dumnezeu. Am ajuns orbi fata de adevar si ne-am pierdut vocabularul referitor la minunea si anticiparea maretului si gloriosului plan pe care Dumnezeu l-a pregatit pentru noi. Isus a spus despre Diavol: "Ori de cate ori spune o minciuna, vorbeste din ale lui, caci este mincinos si tatal minciunii" (Ioan 8:44). Unele din minciunile preferate ale lui Satan sunt despre Cer.
In scurta lui povestire "The Country of the Blind", H. G. Wels scrie despre un trib ce locuieste intr-o indepartata vale adanca dintr-un lant de munti inalti, izolat de restul lumii de o avalansa masiva care a distrus trecatorile din munti. Ca urmare a unei epidemii groaznice, copiii din generatiile urmatoare ale acestui trib se nasc cu totii orbi. In cele din urma, ca cultura, isi pierd insusi conceptul de vedere si nu sunt constienti de lumea pe care nu pot s-o vada. Din cauza handicapului lor, nu-si cunosc adevarata conditie. Cand cineva din afara, care poate vedea, da din intamplare peste satul lor, ei cred ca el este o creatura nou formata, cu simturi imperfecte, si ca tot ceea ce spune despre vedere este o nebunie. Nu pot intelege aceasta dimensiune numita vedere. Desi s-au adaptat imprejurarilor, nu-si pot imagina ce taram ar putea exista dincolo de valea lor.
Din punct de vedere spiritual, noi traim in Tara Orbilor. Boala pacatului ne-a orbit fata de adevarul despre Dumnezeu si Cer, care sunt realitati, desi nevazute. Din fericire, Isus a venit din Cer in valea noastra pentru a ne spune despre Tatal Sau si despre lumea de dincolo. Daca Il ascultam - ceea ce necesita un efort concertat de a depasi presupunerile noastre, ignoranta noastra si minciunile Diavolului - vom dobandi o noua intelegere a circumstantelor din prezent si ale lumii viitoare. Nu ne vom mai conforma tiparului acestei lumi, ci vom fi transformati prin innoirea mintilor noastre. (Rom. 12:2). In consecinta, vietile noastre se vor schimba pentru totdeauna.
Cand Isus le-a spus ucenicilor Lui: "In casa Tatalui Meu sunt multe locasuri. Daca n-ar fi asa, v-as fi spus. Eu Ma duc sa va pregatesc un loc" (Ioan 14:2), El a ales termeni obisnuiti, fizici (case, locasuri, locuri) pentru a descrie unde mergea si ce pregatea. El dorea sa ofere ucenicilor Lui (si noua) ceva tangibil pe care ei sa-l astepte cu nerabdare - un loc real, o locuinta in care ei (si noi) vom merge sa fim impreuna cu El.
Cerul pe care l-a descris Isus nu este un taram eteric al spiritelor fara trup. Un astfel de loc nu ar putea fi locuinta noastra, deoarece fiintele umane nu sunt potrivite pentru o existenta nonmateriala. Un loc este prin natura sa ceva fizic, la fel cum fiintele umane sunt prin natura lor atat parte fizica, cat si spirituala. Noi suntem potriviti pentru un loc - am fost conceputi special pentru un loc - ca acela pe care Dumnezeu l-a facut pentru noi: Pamantul. Am fost creati din pamant si pentru pamant. Pamantul este locuinta noastra.
Cand Ana L-a vazut pe copilasul Isus "a inceput sa laude pe Dumnezeu, si sa vorbeasca despre Isus tuturor celor ce asteptau mantuirea Ierusalimului" (Luca 2:36-38).
Oamenii carora Ana le-a vorbit despre Regele Mesia, cei care "asteptau mantuirea Ierusalimului", faceau exact ceea ce spune Petru ca ar trebui sa facem noi: sa asteptam "ceruri noi si un pamant nou, in care va locui neprihanirea" (2 Pet. 3:13). Aceasta este Evanghelia Imparatiei. Orice mai putin decat atat este un concept ingust si deformat al planului de rascumparare al lui Dumnezeu.
Dumnezeu nu a facut o greseala cand a creat prima fiinta umana din tarana pamantului. El nu a vorbit doar metaforic cand a spus ca doreste ca oamenii sa traiasca pe pamant si sa-l stapaneasca. Si Dumnezeu nu Si-a abandonat proiectul si planul Lui initial. Intr-o zi El va restaura ceea ce a fost corupt prin pacat si va aduce Cerul intr-un loc numit Noul Pamant. In acest loc ne invita pe fiecare dintre noi sa traim cu El pentru totdeauna.
Daca pricepem acest adevar extraordinar, vom intelege in sfarsit ca problema noastra fundamentala nu este ca ne dorim prea mult. Din contra, e faptul ca ne multumim cu prea putin. C. S. Lewis a exprimat acest gand in felul urmator: "Daca ne gandim la promisiunile indraznete ale rasplatirilor din Evanghelii, s-ar parea ca Domnul nostru nu considera ca dorintele noastre sunt prea puternice, ci prea slabe. Suntem creaturi cu inima impartita, care ne jucam cu bautura, sexul si ambitia cand ne este oferita bucuria infinita, ca un copil ignorant care doreste sa faca in continuare forme din noroi intr-o mahala pentru ca nu-si poate imagina ce inseamna oferta unei vacante la mare. Ne multumim cu mult prea putin."
Cand e vorba de a intelege Cerul, te-ai multumit cu prea putin?
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 21988
Autor Randy Alcorn
Editura Nu
Nr. pagini 239
Dimensiuni 14,5 x 20,5 cm
Anul publicarii Nu
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia Nu
Coperta Nu
Legare Nu
Limba Nu
ISBN Nu

Comentarii

Comentarii (1)

Recomand!Comentariu de Ariana
Evaluare
L-am descoperit de curand pe Randy Alcorn si apreciez mult perspectiva orientata spre cer cu care scrie. Aceasta carte te ajuta sa realizezi ca cerul exista, este real si te indeamna sa reflectezi mai mult la el. Desi noi ca si crestini stim aceste lucruri, de multe ori problemele vietii materiale ne fura perspectiva. Recomand! (Postat pe 21.11.2018)

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.