Bine ai venit!         

 
 
 

Răstignirea lui Isus. Un medic examinează moartea și învierea lui Cristos

Joseph W. Bergeron

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 40 puncte.
40,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 40 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Aceasta lucrare inedita ofera un argument apologetic unic pentru validitatea relatarilor Evangheliilor despre moartea si invierea lui Isus. Expertiza medicala a dr. Bergeron ii permite sa examineze aspectele medicale ale mortii lui Isus, cat si ale „ipotezei halucinatiei” care incearca sa conteste invierea lui Isus.

Cartea exploreaza uratoarele domenii:

– Afirmatia lui Isus ca este Fiul lui Dumnezeu si Mesia descris in literatura profetica evreiasca
– Dovezi despre credibilitatea Evangheliilor ca marturii vrednice de crezare ale unor martori oculari
– Contextul social si politic in care a avut loc executia lui Isus
– Practicile asociate cu crucificarea romana in cadrul executiilor publice
– Mecanismele fiziologice are au dus in ultima instanta la moartea lui Isus
– O analiza medicala a ipotezei halucinatiei, ca explicatie pentru „crezul” ucenicilor in invierea lui Isus, si inabilitatea ipotezei halucinatiei de a contrazice relatarile biblice despre invierea lui Isus

Cuprins

Mulțumiri
Prefață
Prolog

1.Cine a pretins Isus că este?
2. Cum Îl cunoaștem pe Isus
3. Politica
4. Conspirația omorârii
5. Crucificarea romană
6. Execuția lui Isus
7. Cauza morții
8. Învierea

Epilog
Bibliografie
Index imagini

De-alungul anilor am fost implicat in procese penale, am intervievat si am folosit marturiile unor experti pentru a interpreta dovezile aduse in fata juriului. Acesti experti au examinat cu meticulozitate dovezile cunoscute in cazurile prezentate si i-au ajutat pe membrii juriului sa traga concluziile corecte din marturiile oferite. Joseph Bergeron, bazandu-se pe cunostintele sale medicale ca doctor, este un expert important care ne poate ajuta sa interpretam dovezile referitoare la (1) moartea lui Isus pe cruce si (2) afirmatia ca ucenicii Sai au avut doar halucinatii cu privire la invierea lui Isus. Cartea scrisa de dr. Bergeron, Rastignirea lui Isus: Un medic examineaza moartea si invierea lui Cristos, ofera cititorilor marturia unui expert de care au nevoie pentru a lua a decizie cu privire la inviere si pentru a-si pune increderea in Isus Cristos.

-- J. Warner Wallace – detectiv specializat in solutionarea cazurilor nerezolvate, Cercetator principal la Centrul Colson pentru Conceptia crestina despre lume si viata, Profesor adjunct de apologetica la Universitatea Biola si autor la cartilor Cold-Case Christianity, God’s Crime Scene si Forensic Faith.

Dr. Bergeron exploreaza in principal circumstantele asociate cu sfarsitul vietii lui Isus, apeland la expertiza sa medicala pentru a descifra numeroase detalii individuale… In ansamblu, dr. Bergeron a luat in considerare un vast numar de teze sau opinii erudite, facand o prezentare foarte interesanta.

-- Dr. Gary Habermas (din Cuvant inainte)

O descriere fascinanta a unui eveniment fenomenal, sprijinita de marturii istorice si dovezi medicale. Dr. Bergeron il calauzeste pe cititor printr-o perioada istorica straveche pentru a-l ajuta sa inteleaga ca rastignirea lui Cristos a fost o realitate care poate fi explicata de informatiile colectate in vremurile moderne.

-- Dr. T. Vivian Ishimaru-Tseng, medic primar psihiatru

Despre autor:
Dr. Joseph W. Bergeron este medic specializat in fizioterapie si recuperare, avand o experienta de mai multe decenii in evaluarea afectiunilor musculare si scheletale, inclusiv analiza medico-legala. Experienta practica a dr. Bergeron ii confera o perspectiva aparte asupra cauzei mortii lui Isus si asupra ipotezei halucinatiei, ca incercare de a contesta invierea lui Isus. La conferinte, biserici si universitati, Dr. Bergeron tine prelegeri despre perspectiva medicala asupra rastignirii si invierii lui Cristos.

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 27069
Autor Joseph W. Bergeron
Editura Cartea crestina
Nr. pagini 240
Dimensiuni 14,5 x 20,5 cm
Anul publicarii 2021
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia I
Coperta flexibila
Legare brosare
Limba Romana
ISBN Nu

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.