Bine ai venit!         

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Comunicarea Cuvântului lui Dumnezeu de către Biserică în societatea contemporană, folosind resursele internetului

Nicu Grigore

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Anunta-ma cand produsul reintra in stoc.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 43 puncte.
43,00 Lei

Disponibilitate: Indisponibil

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 43 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

"Comunicarea Cuvântului lui Dumnezeu de către Biserică în societatea contemporană folosind resursele internetului"

Trăim astăzi într-o societate complexă în care schimbările sociale, politice, economice și culturale se produc cu o rapiditate nemaiîntâlnită în trecut. Transformarea societății este una reală, chiar dacă ea nu este conștientizată la dimensiunile sale reale, fapt care are implicații nu numai la nivelul individului ca persoană, ci și la cel al grupurilor și instituțiilor. Prin urmare, Biserica, ca instituție, dar și ca grup uman, este afectată de transformările care au loc în societate, inclusiv de secularizare. În sensul cercetării noastre înțelegem secularizarea ca o decădere a credințelor și practicilor religioase la oamenii care se îndepărtează de Dumnezeu și nu mai merg la Biserică, ca și trăsătură a societății moderne, face referire și la "alungarea" credinței în Dumnezeu și în Revelația Sa supranaturală din toate domeniile de activitate, ca fiind anacronică.
Dincolo de aspectele generale, una dintre schimbări este și cea care are în vedere societatea informațională împreună cu noile metode și mijloace de comunicarea a mesajului, referindu-se aici la internet și mediul online. Putem afirma că internetul este din ce în ce mai mult parte din viața noastră privată și publică, inclusiv din viața Bisericii din România. Prin urmare această cercetare prezintă modul în care este comunicat Cuvântul lui Dumnezeu către Biserică în societatea contemporană folosind resursele internetului.
Rolul Bisericii în societatea postmodernă este unul determinant, iar între Biserică și societate trebuie să existe o cooperare. Societatea trebuie să recunoască și să accepte rolul Bisericii, iar Biserica trebuie să înțeleagă cultura postmodernă și să aibă o relație cu ea.

Nicu Grigore este născut în localitatea Scorțoasa, județul Buzău, este căsătorit cu Lucreția Grigore și împreună au patru copii, Robert, Roxana, Samuel și Rebeca.
A absolvit Institutul Teologic Creștin după Evanghelie Timotheus din București, apoi a obținut titlul de doctor în teologie în cadrul Facultății de Teologie Romano-Catolică, Universitatea din București.
În prezent este cadru didactic la Institutul Teologic Creștin după Evanghelie Timotheus din București și presbiter în Biserica Creștină după Evanghelie Lumina din București.

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 27453
Autor Nicu Grigore
Editura Risoprint
Nr. pagini 258
Dimensiuni 17,5 x 25 cm
Anul publicarii 2020
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia I
Coperta flexibila
Legare brosare
Limba Romana
ISBN 978-973-53-2539-8

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.