Bine ai venit!

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Calatorie prin Vechiul Testament

Samuel J. Schultz

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 70 puncte.
70,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 70 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

"Calatorie prin Vechiul Testament" da o imagine exacta a dimensiunilor arheologice, geografice, istorice si lingvistice ale Cuvantului lui Dumnezeu comunicat omului. Cartea de fata integreaza istoria biblica cu dezvoltarea culturilor nonebraice, se concentreaza asupra vietii istorice si religioase a evreilor si foloseste cele mai bune cercetari moderne in domeniu pentru a plasa Scripturile in contextul lor adecvat, Orientul Apropiat.

Samuel J. Schultz subliniaza importanta de a lasa Scripturile sa isi desfasoare propria lor istorie; el foloseste intr-un mod selectiv cele mai importante studii asupra Vechiului Testament, astfel ca lucrarea lui devine un material relevant si util atat in sala de clasa, cat si in studiul individual al celor interesati de fascinante calatorii in trecutul Tarii Sfinte. Autorul recurge la scurte comentarii ce contureaza cadrul istoric si rezuma continutul fiecarei carti istorice, la tabele si harti care ajuta la vizualizarea naratiunii biblice. Pentru cercetatorul serios, "Calatorie prin Vechiul Testament" este un extraordinar punct de pornire pentru studiul formei si structurii Vechiului Testament, sub calauzirea competenta a unui profesor cu multa experienta in domeniu.

Samuel J. Schultz este profesor emerit de Studii biblice si Teologie la Colegiul din Wheaton. Autorul a publicat numeroase articole pe teme biblice si alte volume, precum "The Prophets Speak: The Law of Love - The Essence of Israel's Religion" si "Deuteronomy: The Gospel of Love".

CUPRINS

Pretata
introducere - Vechiul Testament

I. Perioada inceputurilor
II. Epoca patriarhala
III. Eliberarea lui Israel
IV. Religia Israelului
V. Pregatirea pentru constituirea ca natiune
VI. Ocuparea Canaanului
VII. Vremuri de tranzitie
VIII. Unirea Israelului in vremea lui David si Solomon
IX. Regatul divizat
X. Secesiunea nordica
XI. Regii loiali din Sud
XII. Revolta, refacere si ruina
XIII. Iuda supravietuieste imperialismului asirian
XIV. Sperantele apuse ale regilor davidici
XV. Evreii printre natiuni
XVI. Mana cea buna a lui Dumnezeu
XVII. Interpretarea vietii
XVIII. Isaia si mesajul sau
XIX. Ieremnia - un om al darzeniei
XX. Ezechiel - strajerul lui Israel
XXI. Daniel - om de stat si profet
XXII. In vremuri de prosperitate
XXIII. Avertismente pentru Iuda
XXIV. Profetii despre natiunile straine
XXV. Dupa exil

SCHITE

I. CIVILIZATII IN TIMPURILE PATRIARHALE
II. CALENDARULANUAL
III. STABILIREA LUI ISRAEL IN CANAAN
IV. REGI SI PROFETI - REGATUL DIVIZAT
V. VREMEA EXILULUI
VI. VREMEA LUI ISAIA
VII. VREMEA LUI IEREMIA
VIII. CRONOLOGIA LUI EZECHIEL

HARTI

EPOCA PATRIARHALA
ORIENTUL MIJLOCIU IN ANTICHITATE
DRUMUL PRIN PUSTIE
CUCERIREA CANAANULUI
DIVIZAREA TRIBURILOR
VREMURI DE TRANZITIE
REGATUL LUI DAVID
TOPOGRAFIA PALESTINEI
REGATUL DIVIZAT
IMPERIUL ASIRIAN
REGATUL LUI IOSIA
IMPERIUL BABILONIAN
IMPERIUL PERSAN
PALESTINA DUPA EXIL
IERUSALIM

PREFATA

Biblia traieste si astazi. Dumnezeu care a vorbit si a actionat in vremuri trecute confrunta oamenii generatiei actuale cu cuvantul scris, pastrat in Vechiul Testament. Cunostintele noastre asupra culturilor antice in care au aparut si aceste scrieri au crescut foarte mult in urma unor descoperiri arheologice si prin progresul cercetarilor biblice. Pregatirea acestui studiu, menit sa prezinte studentului si cititorului laic istoria si literatura Vechiului Testament, a fost inspirata de peste un deceniu de activitate la catedra. In acest volum ma straduiesc sa ofer o privire de ansamblu asupra intregului Vechi Testament, in lumina cunostintelor contemporane.
In studiile mele universitare am fost expus la o gama larga de interpretari ale Vechiului Testament prin regretatul Robert H. Pfeiffer de la Harvard University, cat si prin dr. Allan A. MacRae si R. Laird Harris de la Faith Theological Seminary. Acestor oameni le datorez o intelegere critica a problemelor fundamentale cu care se confrunta cercetatorul Vechiului Testament. Conceptia biblica a revelatiei si autoritatii este proiectata ca baza a intelegerii corecte a Vechiului Testament, nu fara a fi constienti de conflictul din gandirea religioasa contemporana privind autoritatea Scripturilor (vezi Introducerea). Deoarece aceasta analiza se bazeaza pe forma literara a Vechiului Testament asa cum ne-a fost el transmis, problema paternitatii este doar ocazional semnalata, iar faptele pertinente de critica literara sunt mentionate in trecere.
Schitele sunt oferite pentru a ajuta cititorul sa integreze cronologic evenimentele Vechiului Testament. Datele perioadelor mai indepartate sunt inca supuse reevaluarii. Toate datele anterioare epocii lui David trebuie considerate aproximative. Pentru Regatul Divizat am urmat schema cronologica a lui Edwin E. Thiele. Deoarece numele regilor din luda si Israel constituie o problema pentru cititorul obisnuit, in capitolul IX am dat variantele folosite in aceasta carte.
Hartile sunt destinate sa ajute cititorul la o mai buna intelegere a factorilor geografici care au afectat istoria contemporana a Vechiului Testament. Granitele se schimbau frecvent. Cetatile erau distruse si reconstruite in functie de soarta schimbatoare a regatelor care se ridicau si apuneau.
Este o placere pentru mine sa amintesc recunostinta pe care o am fata de dr. Dwight Wayne de la Brandeis University pentru citirea integrala a acestui manuscris si pentru observatiile sale utile. De asemenea, doresc sa multumesc dr. Burton Goddard si lui William Lanie de la Gordon Divinity School si dr. John Graybill de la Barington Bible College care au citit unele versiuni anterioare. li multumesc in mod deosebit prietenului meu, George F. Benett, a carui grija si indrumare au fost pentru mine o continua sursa de incurajare.
Doresc sa-mi exprim multumirea fata de administratia Colegiului Wheaton care mi-a asigurat timpul liber necesar pentru terminarea manuscrisului, fata de Wheaton College Alumni Association pentru o subventie de cercetare si fata de Biserica Baptista South Shore din Hingham, Massachusetts, care mi-a creat conditii pentru cercetare si conceperea manuscrisului. Sunt recunoscator colegilor mei din departamentul de Studii Biblice si Filozofie de la Wheaton College, pentru interesul si incurajarea lor, indeosebi dr. Kenneth S. Kantzer care in absentia mea a preluat responsabilitatile presedintiei.
Multumesc lui Elaine Noon pentru grija deosebita cu care a dactilografiat manuscrisul. De asemenea, multumesc in mod deosebit bibliotecarilor de la Andover-Harvard si Sion Research. Pentru hartile din acest volum ii sunt indatorat lui Carl Lingren de la Scripture Press.
Dar mai presus de toate acestea, proiectul meu nu s-ar fi putut realiza fara cooperarea voluntara a familiei mele. Sotia mea, Eyla June, a citit si recitit fiecare cuvant dandu-mi inestimabile aprecieri critice, iar Linda si David au acceptat cu multa intelegere schimbarile pe care acest efort le-a impus vietii noastre de familie.

Wheaton College
Wheaton, Illinois
Ianuarie, 1960

S.J.S.
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 20020
Autor Samuel J. Schultz
Editura Nu
Nr. pagini 541
Dimensiuni 20,5 x 14,5 cm
Anul publicarii Nu
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia Nu
Coperta Nu
Legare Nu
Limba Nu
ISBN Nu

Comentarii

Comentarii (7)

Comentariu de Andrei
Evaluare
cartea nu poti sa o citesti odata ca se rupe :(, pacat, costa si ogramada de bani...si este cam de unica folosinta... (Postat pe 05.01.2012)
Comentariu de Cosy
Evaluare
Acest mesaj este pentru dodow7...imi pare rau ca trebuie sa va spun asta,dar dumneavoastra ati cerut-o...aici se faceau comentarii pt carte nu pt ce scriu ceilalti...si nu inteleg cine v-a cerut dumneavoastra sa ii iertati greselile?sau...nu inteleg ce sunteti dumneavoastra de puteti ierta chiar si greselile...Singurul care poate ierta greselile si are acest drept este Dumnezeu! (Postat pe 17.12.2011)
Comentariu de cipri_l
Evaluare
pentru dodow7... "daca taceai filozof ramaneai"... puteai da sugestiile pe mail daca esti asa mare fan "pruteanu".. comentariile sunt pentru carte nu pentru noi.. (Postat pe 24.04.2009)
Comentariu de dodow7
Evaluare
Mesaj pentru pastorul Daniel CirpeanImi pare rau pt dvs, pastore, ca scrieti asa prost romaneste. Cum ati reusit sa absolviti o facultate, chiar daca a fost de teologie, cu asemenea greseli de ortografie? Va iert greselile numai in cazul in care v-ati nascut in strainatate si nu ati facut nici o ora de gramatica romaneasca. "a-si putea" se scrie "as putea", si nicidecum "as-i putea". Se poate?.... (Postat pe 02.04.2009)
Comentariu de andrei
Evaluare
e prea scumpa... ca si student e greu sa mi-o permit :( (Postat pe 10.01.2009)
Comentariu de a
Evaluare
cartea asta iti trebuie sa so studiezi ca sa dai admitere la teoligie pastorala (Postat pe 08.11.2008)
Comentariu de Daniel Cirpean
Evaluare
Sunt pastor in Australia si doresc daca se poate sa imi spuneti cum a-si putea cumpara aceasta carte. M-a folosesc de aceasta parte ca sa va inteb despre aceasta carte deoarece nu stiu cum as-i putea intra direct in contact cu dumneavoastra, dar stiu ca pe aceasta cale imi puteti da informatia cum as putea cumpara cartea si cum ar trebui sa platesc din Australia. Va multumesc. Cat despre carte este o carte foarte buna pentru ca am studiat-o in Seminar si cred ca fiecare lucrator ar trebui sa aiba aceasta carte. Domnul sa va binecuvinteze pe voi si pe cei ce sau ostenit ca sa avem aceasta carte.Adresa me este:Daniel_pastor2002@hotmail.comastept raspuns, Multumesc frumos (Postat pe 20.10.2008)

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.