Bine ai venit!

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Bonhoeffer - pastor, martir, profet, spion. Un neprihanit dintre neamuri impotriva celui de-Al Treilea Reich

Eric Metaxas

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 80 puncte.
80,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 80 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Cea mai buna carte a anului - premiu de excelenta oferit in anul 2011 de ECPA. Peste un milion de exemplare vandute in 19 limbi.

Cine s-ar fi putut impotrivi mai ferm celui mai mare rau al secolului XX decat un adevarat barbat al credintei?

In vremea in care Adolf Hitler si nazistii reuseau sa amageasca o natiune, sa brutalizeze un continent in incercarea de a-i extermina pe evreii din Europa, o mana de dizidenti si diversionisti au cooperat pentru a distruge din interior regimul celui de-al Treilea Reich. Unul dintre ei a fost Dietrich Bonhoeffer - pastor si autor.
Eric Metaxas surprinde cele doua fatete ale vietii lui Bonhoeffer: de teolog si spion - un barbat prins intr-o dilema sfasietoare: sa se impotriveasca nazistilor si lui Hitler sau sa taca in continuare - oferindu-ne o imagine clara a uneia dintre cele mai intunecate perioade din istorie si o analiza fascinanta a influentelor familiale, culturale si religioase ce au contribuit la formarea unuia dintre cei mai mari teologi contemporani.
Pe baza unor documente indisponibile anterior, inclusiv scrisori perso­nale, notite detaliate de jurnal si insemnari personale de prima mana, Metaxas dezvaluie povestea de viata incredibila a lui Dietrich Bonhoeffer, un om care nu doar a scris despre costul uceniciei, ci l-a si platit.

"Tacerea in fata raului este un rau in sine." --Dietrich Bonhoeffer

Eric Metaxas este decan si conferentiar la King’s College in New York City. Este, de asemenea, fondatorul si gazda unei emisiuni cu discutii antrenante si docu­mentate despre "viata, Dumnezeu si alte subiecte marunte", unde are invitati de calibru.
Participa la dezbateri in cadrul Union Oxford, cea mai veche societate de dezbateri din lume, si tine prelegeri peste tot in lume pe o multime de subiecte. Este adesea invitat in calitate de comentator cultural la CNN si Fox News Channel.
Eric Metaxas locuieste in Manhattan, New York, impreuna cu sotia si fiica sa.

O prezentare deosebita a cartii:CUPRINS

Despre autor
Multumiri
Cuvant inainte
Prolog

Capitolul 1. Familia si copilaria
Capitolul 2. Tubingen
Capitolul 3. Vacanta la Roma
Capitolul 4. Student la Berlin
Capitolul 5. Barcelona
Capitolul 6. Berlin
Capitolul 7. Bonhoeffer in America
Capitolul 8. Berlin
Capitolul 9. Principiul Fuhrerului
Capitolul 10. Biserica si problema evreiasca
Capitolul 11. Teologia nazista
Capitolul 12. Inceputul luptei pentru biserica
Capitolul 13. Marturisirea de la Bethel
Capitolul 14. Bonhoeffer la Londra
Capitolul 15. Lupta bisericii se inaspreste
Capitolul 16. Conferinta de la Fano
Capitolul 17. Drumul spre Zingst si Finkenwalde
Capitolul 18. Zingst si Finkenwalde
Capitolul 19. Scila si Carybda
Capitolul 20. Ascensiunea lui Marte
Capitolul 21. Marea decizie
Capitolul 22. Sfarsitul Germaniei
Capitolul 23. De la marturisire la conspiratie
Capitolul 24. Complotul impotriva lui Hitler
Capitolul 25. Bonhoeffer obtine o victorie
Capitolul 26. Bonhoeffer indragostit
Capitolul 27. Despre uciderea lui Adolf Hitler
Capitolul 28. Celula 92 din inchisoarea Tegel
Capitolul 29. Vakyria si complotul lui Stauffenberg
Capitolul 30. Buchenwald
Capitolul 31. Pe drumul catre libertate
Epilog si erata.
Ghid pentru grupul de lectura
Index

O prezentare exceptionala in doar 2 minute:APRECIERI PENTRU BONHOEFFER - PASTOR, MARTIR, PROFET, SPION

"Cartea aceasta este importanta si sper sa fie citita de cat mai multi oameni."

--Presedintele George W. Bush

"Eric Metaxas a scris o biografie de o putere neobisnuita - inteligenta, impresionanta, bine documentata, scrisa intr-un stil viu si bogata in implicatii pentru vietile noastre. Sau, altfel spus: Cumpara cartea si citeste-o. Apoi cumpara inca una si daruieste-o cuiva drag; atat este de buna…. Eric Metaxas a scris o carte cum rar se intalneste, care nu doar ca-l readuce la viata cu multa pregnanta pe Dietrich Bonhoeffer, vremea lui si marturia sa, dar ne si inspira dorinta sa ne dezvoltam si noi un asemenea caracter moral. Niciun biograf nu poate aspira sa realizeze mai mult."

--Arhiepiscopul Charles Chaput, First Things

"O biografie minunat construita …. Pe tot cuprinsul cartii, dar mai ales spre final, Metaxas il transforma pe acest teolog erudit si uneori greu de inteles intr-o fiinta umana vie si tragica."

--Alan Wolfe, The New Republic

"Eric Metaxas clarifica multe neintelegeri, dand prioritate cuvintelor si faptelor lui Bonhoeffer, intr-o biografie masiva si absolut necesara, intitulata Bonhoeffer: Pastor, martir, profet, spion. Intr-o perioada dramatica, in care multe biserici au adoptat ideologia nazista si altele au cedat presiunii guvernului, Bonhoeffer a ramas puternic, chiar daca uneori a fost singur. Metaxas il prezinta pe Bonhoeffer ca pe un crestin cu mintea limpede si cu convingeri profunde, care nu s-a supus fata de nimeni si nimic, cu exceptia lui Dumnezeu si a Cuvantului sau."

--Christianity Today

"In Bonhoeffer: Pastor, martir, profet, spion, Eric Metaxas relateaza povestea lui Bonhoeffer cu pasiune si rafinament teologic, impotrivindu-se adesea perspectivelor revizioniste care-l transforma intr-un «umanist» sau un moralist, pentru care doctrina religioasa era ceva usor de trecut cu vederea…. Ascultarea lui de Dumnezeu a fost radicala, conceptie pe care astazi multi o privesc cu teama si dezgust. In Bonhoeffer, dl. Metaxas ne aduce aminte ca exista forme religioase - respectabile, domesticite, timide - care sfarsesc prin a face lucrarea diavolului."

--Wall Street Journal

"In prezentarea cea mai elevata facuta acestui om, dupa aparitia cartii lui Eberhard Bethge, Dietrich Bonhoeffer: Man of Vision, Man of Courage (1970), Metaxas construieste un portret complet si accesibil al acestei importante personalitati, a carei poveste inspira, instruieste si este internationala prin anvergura ei. Metaxas… ii readuce la viata cu mult dinamism pe Bonhoeffer si pe altii. Este o biografie a lui Bonhoeffer definitorie pentru secolul XXI."

--Kirkus Reviews

"Pana acum, cititorii americani nu au avut o relatare a vietii lui Bonhoeffer care sa fie in acelasi timp completa si antrenanta, o carte care sa surprinda intreaga paleta a istoriei sale remarcabile si care sa evidentieze semnificatia ei pentru noi cei de azi. In Bonhoeffer: Pastor, martir, profet, spion, Eric Metaxas ne-a daruit o astfel de carte…. Aceasta noua biografie este o contributie importanta si binevenita. Metaxas tine foarte bine sub control consensul academic, reusind in acelasi timp sa capteze atentia cititorului de la primul si pana la ultimul pasaj, si cartea lui va fi pentru multi oameni o sursa de intelegere mai buna a lui Bonhoeffer."

--Books & Culture

"In aceasta analiza voluminoasa si bine construita a vietii lui Dietrich Bonhoeffer, Metaxas… ne ofera o imagine comprehensiva a uneia dintre cele mai intunecate perioade din istorie, dar si o analiza fascinanta a influentelor familiale, culturale si religioase care au contribuit la formarea unuia dintre cei mai mari teologi contemporani. O voce narativa pasionata se combina aici cu cercetarea meticuloasa, pentru a pune in lumina confluenta circumstantelor si personalitatilor care au condus Germania de la infrangerea suferita in Primul Razboi Mondial la atrocitatile din cel de Al Doilea Razboi Mondial…. Intelept si lamuritor, volumul acesta este o contributie biografica, istorica si teologica semnificativa."

--Publisher’s Weekly

"Pentru toti a caror credinta a fost intarita de viata si marturia lui Dietrich Bonhoeffer, aceasta este biografia pe care v-ati dorit-o dintotdeauna. Eric Metaxas a produs o relatare bogata, detaliata si frumoasa despre marele pastor si teolog care ne-a dat The Cost of Discipleship (Costul uceniciei) si care si-a sacrificat viata impotrivindu-se lui Hitler. Cartea lui Metaxas despre Bonhoeffer este o realizare monumentala si o lucrare extrem de importanta."

--Greg Thornbury, Ph.D., decan la School of Christian Studies at Union University

"Marele dar pe care ni l-a lasat Dietrich Bonhoeffer este ca felul in care a inteles el credinta in vreme de conflict este valabil pentru fiecare generatie. Dar cartea lui Metaxas este o biografie care se adreseaza generatiei actuale - o capodopera care se deapana ca un mare roman si reuneste intr-unul si acelasi opus o interpretare a teologiei lui Bonhoeffer, istoria tragica si complexa a Germaniei secolului XX si lupta unui adevarat erou crestin. Eric Metaxas aspira la titlul de cel mai important biograf al celor mai eroice figuri ale crestinismului."

--Martin Doblemeier, regizor, Bonhoeffer

"Cu multa pricepere, energie si caldura, Eric Metaxas ne aduce aminte de motivul pentru care viata lui Dietrich Bonhoeffer este o mustrare adresata atat credinciosilor, cat si scepticilor. Rareori povestea unui martir crestin a fost relatata cu atata realism si cu atata profunzime. Este o capodopera de carte."

--Joseph Loconte, lector in stiinte politice, The King’s College, New York City; editor, The End of Illusions: Religious Leaders Confront Hitler’s Gathering Storm

"Impresionanta, comprehensiva si antrenanta… Metaxas a conceput o istorie convingatoare… O recomand."

--Library Journal

"Aceasta este prima biografie majora a lui Bonhoeffer din ultimii patruzeci de ani, care adauga documentelor aparute recent o perspectiva proaspata asupra multiplelor fatete ale vietii lui. In aceeasi masura teolog si spion, viata lui Bonhoeffer este documentata stralucit, si aspectele credintei lui sunt cercetate in lumina extraordinarei sale lupte. Intr-o carte dinamica si plina de informatii, Eric Metaxas reproduce biografia incredibila a unui personaj cu o influenta covarsitoare; este o carte care ii va impresiona si ii va ilumina indiscutabil pe cititorii ei."

--The Church of England Newspaper

"Metaxas examineaza viata unui om prins intr-o dilema sfasietoare: sa se impotriveasca nazistilor si lui Hitler, ceea ce implica minciuna si complicitate la asasinat, sau sa taca in continuare, acceptand astfel uciderea a mii de persoane…. Crestinii interesati de teologia lui Bonhoeffer o vor gasi relevanta in contextul de ansamblu al vietii sale. Credinciosii care cauta inspiratie pentru trairea curajoasa a vietii de credinta o vor primi cu bratele deschise. Cititorii preocupati de aceasta perioada istorica vor descoperi unele aspecte interesante din culisele miscarii impotriva lui Hitler…. Istoricii vor vedea in ea o lucrare academica solida."

--Diane Gardner, Foreword Reviews

"O realizare uluitoare, care povesteste viata lui Bonhoeffer cu luciditate si cu detalii istorice, abordand concret si contextualizat mostenirea lui teologica, adesea neinteleasa…. Cu o dexteritate de maestru, Metaxas distileaza viata complexa si plina de evenimente a lui Bonhoeffer, transformand-o intr-o naratiune biografica autentica, comprehensiva si dinamica, fara a fi totusi coplesitoare."

--ChristianBook.com

"Dietrich Bonhoeffer si-a gasit, in sfarsit, scriitorul pe care-l merita. Eric Metaxas a scris o carte care adauga o noua dimensiune celui de Al Doilea Razboi Mondial, o noua intelegere a modului in care raul poate acapara sufletul unei natiuni si a felului in care un om al credintei i se poate opune, transformand infrangerea in victorie si minciunile in adevar transcendent. Niciunul dintre cei care se intereseaza de istoria lumii moderne nu-si poate permite sa ignore aceasta lucrare."

--Thomas Fleming, autor, The New Dealers’ War: FDR and the War Within World War II

"O poveste impresionanta, relatata frumos, despre un om care nu doar ca a scris despre costul uceniciei, ci l-a si platit. Profund tulburatoare."

--Merold Westphal, Ph.D., profesor emerit de filosofie, Fordham University

"Este in mod limpede o lucrare definitiva [despre Bonhoeffer]… Una dintre cele mai extraordinare biografii pe care le-am citit vreodata."

--Charles Colson, fondator al Prison Fellowship, fondator si presedinte al The Wilberforce Forum

"Definitiva si incredibil de detaliata… o carte foarte, foarte puternica… O recomand din toata inima!"

--Mike Huckabee, The Huckabee Report

"Una dintre cele mai stralucite si mai impresionante biografii pe care am citit-o vreodata. Eric Metaxas raspunde unei mari vieti cu o carte mare."

--Cal Thomas, Primul jurnalist sindicalizat al Americii

"Captivanta…."

--John Ortberg jr., Pastor senior la Menlo Park Presbyterian Church

"Monumentala, vrednica de incredere, serioasa si inspiratoare…"

--Katherine Jean Lopez, National Review Online

"Plina de intelegere, indignare si un sentiment al urgentei, aceasta carte il asaza pe Bonhoeffer in locul pe care-l merita in randul marilor umanisti crestini, care au luptat impotriva curentelor culturale la moda si au interpretat crestinismul cu fidelitate si curaj pentru epoca in care au trait. Dar este si o carte profund umanizatoare, abundand cu episoade care-l prezinta pe Bonhoeffer ca fiu, ca iubit, ca pastor si ca prieten, toate in contextul lucrarii fatale din pricina careia ni-l amintim cel mai des: opozitia lui fata de amenintarea in crestere a nazismului."

--Caleb J. D. Maskell, director asociat la Jonathan Edwards Center, Yale University (2004-2007); Department of Religion, Princeton University

"La fel ca in biografia sa anterioara, Amazing Grace: William Wilberforce and the Heroic Campaign to End Slavery, Metaxas aduce la viata in Bonhoeffer realizarile extraordinare si pline de abnegatie ale unui adevarat erou. Metaxas are priceperea rara de a lua detaliile mundane, dar cruciale, ale vietii si de a le tese impreuna intr-o istorie care curge ca un roman. Pentru toti cei interesati de ceea ce poate sa realizeze taria credintei si a convingerii, Bonhoeffer este o lectura esentiala."

--Geraldchroeder, Ph.D., fizician israelian si invatator la Colegiul Aish Ha Torah de Studii Iudaice din Ierusalim; autor, Genesis and the Big Bang and the Science of God

"O lectura captivanta si inspiratoare, de la inceput si pana la sfarsit. Spune lucrurilor pe nume in ce priveste credinciosia lui Bonhoeffer fata de Scriptura si pasiunea lui neabatuta pentru adevar, pasiune care l-au facut sa-si dea viata in lupta pentru salvarea evreilor din Europa. Cumpar-o. Aceasta carte iti poate schimba viata."

--James N. Lane, fondator al New Canaan Society; fost partener general al Goldman, Sachs & Co.

"Eric Metaxas a creat o capodopera de proportii din punct de vedere istoric si literar. Aceasta biografie extraordinara scoate in evidenta influentele formative din viata lui Bonhoeffer, care-l definesc ca pe una din personalitatile inzestrate, complexe si cu multa sensibilitate umana din secolul XX care a raspuns chemarii lui Dumnezeu, dar si evolutia intelegerii lui spirituale privind vremurile in care a trait. Aceasta carte trebuie citita si discutata pe larg in ziua de azi.

--Gordon Riddle Pennington, CEO, Burning Media Group

"Cartea lui Metaxas despre Bonhoeffer va fi considerata una dintre cele mai bune carti ale anului. Sunt cateva carti despre care, la mai multi ani dupa ce le-am citit, mi-am dat seama ca m-au influentat puternic. Aceasta este cu siguranta una dintre ele. Nu poti pierde daca citesti aceasta carte; o recomand din toata inima."

--WhileWeSojourn.com

"Daca poti, pune mana pe cartea aceasta!"

--NewsDissector.org

"Metaxas este un scriitor elegant, care-si stapaneste bine subiectul."

--The Internet Review of Books

"Cartea lui Metaxas, Bonhoeffer: Pastor, martir, profet, spion, este o lucrare clasica a lumii moderne, care ar trebui sa fie in toate topurile din acest deceniu…."

--Relevant

"O relatare electrizanta despre un om care a stat singur impotriva tiraniei."

--Human Events

"Cine este Dietrich Bonhoeffer? Este un om pe care ar trebui sa-l cunosti. Si aceasta este o carte pe care ar trebui sa o citesti."

--Glenn Beck

"Daca a existat vreodata un «Imperiu al raului», acesta a fost Germania lui Hitler. Daca a existat vreodata un erou sovaielnic, acesta a fost Dietrich Bonhoeffer. Eric Metaxas a scris o biografie splendida, o istorie captivanta despre un om care L-a luat in serios pe Dumnezeu."

--Haddon Robinson, Profesor de homiletica la Harold John Ockenga, Gordon-Conwell Thelogical Seminary

"Ca credincios musulman reformist, ma simt inspirat de Dietrich Bonhoeffer, acum mai mult ca oricand. Aceasta este o extraordinara biografie umanizatoare despre un erou al oamenilor de constiinta de toate confesiunile si din toate timpurile."

--Profesor Irshad Manji, director al The Moral Courage Project, New York University

Daca poti sa iti pui de-o parte 8 minute ca sa vezi mai pe larg despre ce este vorba, iti recomand cu toata caldura:

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 24442
Autor Eric Metaxas
Editura Nu
Nr. pagini 752
Dimensiuni 14,5 x 20,5 cm
Anul publicarii Nu
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia Nu
Coperta Nu
Legare Nu
Limba Nu
ISBN Nu

Comentarii

Comentarii (2)

O carte foarte interesantaComentariu de Adriana
Evaluare
O carte care surprinde atat viata lui Bonhoffer, dar si evenimentele care au dus la Holocaust. (Postat pe 11.05.2020)
Merita citită!Comentariu de Oana
Evaluare
Am fost plăcut surprinsă de conținutul cărții. Nu este o simpla bibliografie, ci sunt evenimente din care putem învăța, multe explicații teologice si o stimulare extraordinara de a studia mai mult!
(Postat pe 30.08.2019)

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.