Bine ai venit!

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Blând și smerit. Inima lui Hristos pentru cei ce păcătuiesc și suferă

Dane Ortlund

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 35 puncte.
35,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 35 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Orice credincios știe ce a făcut Isus Cristos, dar cum rămâne cu Cine este El? Care este cea mai adâncă dorință din inima Lui pentru creștinii obosiți și împovărați pe calea credinței?

Isus a spus despre Sine că este „blând și smerit cu inima”, iar aceste cuvinte sunt centrale cărții pe care o ții în mână. Vei descoperi un adevăr important, dar neglijat, despre inima lui Isus pentru cei ce păcătuiesc și suferă.

Pentru a veni la Isus nu trebuie să scapi de povară și să te aduni mai întâi. Tocmai povara te califică să vii. Nu trebuie să plătești nimic; El spune „vă voi da odihnă”. Odihna Sa este un dar, nu o tranzacție. Fie că te forțezi din greu să-ți îndrepți viața („trudit”), fie că te regăsești apăsat de ceva care îți scapă de sub control („împovărat”), dorința lui Isus ca tu să găsești odihna, să ieși din furtună, o întrece pe a ta.

Este imposibil să onorăm prea mult, să supraestimăm sau să exagerăm inima plină de afecțiune a lui Hristos. Ea nu poate fi pricepută pe deplin. Dar poate fi ușor neglijată sau uitată.


Blând și smerit a ieșit din condeiul unui autor care a beneficiat de pe urma studierii scrierilor puritane și, chiar mai mult, a citirii Bibliei sub îndrumarea acestora. O carte scurtă nu este niciodată suficientă pentru a cuprinde întreaga strălucire a caracterului lui Hristos, însă cea pe care o ai în mâini acum ne dezvăluie cu iscusință ceva ce trecem cu vederea deseori: Hristos este blând și smerit cu inima și dă odihnă celor trudiți și împovărați. Scrisă cu delicatețe pastorală și cu o estetică simplă, cartea arată contribuția a douăzeci de texte biblice la portretizarea inimii lui Hristos; toate acestea pentru a da credincioșilor mângâiere, forțe proaspete și întărire.
--- D. A. Carson, Profesor emerit de Noul Testament, Trinity Evangelical Divinity School; unul dintre fondatorii The Gospel Coalition

În această scriere de actualitate, Dane Ortlund ne îndreaptă atenția spre cine este Isus. Înrădăcinat în Scriptură și inspirat de cea mai bună tradiție puritană, Ortlund ne ajută să vedem inima lui Dumnezeu așa cum ne este descoperită în Hristos. Ne reamintește nu doar de promisiunile lui Isus cu privire la odihnă și mângâiere, ci și de perspectiva biblică asupra Lui: un Împărat bun și plin de har.
--- Russell Moore, Președinte al The Ethics & Religious Liberty Commission din cadrul Southern Baptist Convention

Viața mi-a fost schimbată prin adevărurile minunate din această carte. Dane Ortlund ne ajută să privim la inima plină de compasiune a lui Hristos pentru cei ce păcătuiesc și suferă, arătându-ne că Isus nu este un Mântuitor dezinteresat, ci Unul care își găsește plăcerea în îndurarea față de noi. Dacă te simți zdrobit, apăsat, răvășit, această carte este un balsam potrivit.
--- Michael Reeves, Președinte și profesor de teologie, Union School of Theology, Oxford, Marea Britanie

Pe cărarea dificilă, stâncoasă și deseori întunecată între „deja" și „nu încă", inima ta împovărată are mare nevoie să cunoască frumusețea inimii lui Isus. Acea frumusețe are  puterea de a copleși toată urâțenia întâlnită pe drum. Nu am citit o altă carte care să-mi descopere inima lui Isus cu o mai mare grijă, profunzime și blândețe decât cea scrisă de către Dane Ortlund. Parcă ascultam o simfonie, mișcat fiind, în moduri diferite, de pasaje diferite, dar simțindu-mă binecuvântat de fiecare în parte, știind că era descrisă inima Mântuitorului, Domnului, Prietenului și Răscumpărătorului meu. Nu cred că este cineva în familia lui  Dumnezeu care să nu fie ajutat de timpul petrecut în descoperirea inimii lui Isus, prin ochii unui îndrumător atât de potrivit precum Ortlund.
--- Paul David Tripp, Președinte al Paul Tripp Ministries


Cuprins

Introducere

Inima Lui
Inima Lui în acțiune
Bucuria lui Hristos
Poate simpatiza
El poate fi îngăduitor
„Nu-l voi izgoni afară”
Ce stârnesc păcatele noastre
În chip desăvârșit
Un Apărător
Frumusețea inimii lui Hristos
Viața emoțională a lui Hristos
Un prieten tandru
De ce Duhul?
Părintele îndurărilor
Lucrarea Lui „obișnuită” și lucrarea Lui „ciudată”
Domnul Dumnezeu
Căile Sale nu sunt căile noastre
Cu inima arzând
Bogat în îndurare
Inima noastră legalistă, inima Lui generoasă
Ne-a iubit atunci; ne iubește acum
Până la capăt
Adăpostiți în inima Lui pe vecie

Epilog

Aprecieri
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 27359
Autor Dane Ortlund
Editura Gramma
Nr. pagini 246
Dimensiuni 20 x 14,2 cm
Anul publicarii 2021
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia I
Coperta flexibila, cu manseta
Legare brosare
Limba Romana
ISBN 978-606-8987-52-1

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.