Cautam traducatori din engleza, pentru carte crestina. Experienta constituie un avantaj. Trimite CV la ct@kerigma.ro   

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Biblia pe care a citit-o Isus

Philip Yancey

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Anunta-ma cand produsul reintra in stoc.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 25 puncte.
25,00 Lei

Disponibilitate: Indisponibil

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 25 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Daca crezi ca este doar o carte misterioasa si depasita, MAI GANDESTE-TE...
Este Biblia pe care a citit-o, a folosit-o si a iubit-o Isus.

Vechiul Testament este biografia lui Dumnezeu, relatarea intalnirilor marcate de pasiune cu oamenii. Mai este si introducerea la povestea vietii lui Isus, care a venit sa raspunda intrebarilor care i-au tulburat pe scriitorii antici si ne tulbura si pe noi acum. Exprimand cele mai adanci nazuinte, experiente si emotii ale vietii noastre, Vechiul Testament este o carte fara egal.
Insotiti-l pe Philip Yancey in examinarea acestor scrieri divine, uneori socante, alteori misterioase. ll veti cunoaste mai bine pe Dumnezeu si II veti astepta pe Isus cu mai multa ardoare. Veti gasi un prieten minunat si intelept pentru aceasta calatorie a credintei.

PHILIP YANCEY are un stil unic de a confrunta cele mai indragite, dar si mai eronate conceptii despre credinta. In Biblia pe care a citit-o Isus, el pune la indoiala conceptia ca numai Noul Testament conteaza iar Vechiul Testament nu merita timpul sa fie citit si inteles.
Yancey recunoaste adevarul ca, la fel ca multi crestini, a evitat Vechiul Testament. Pana la urma, de ce sa te deranjezi cu scrieri care pot fi atat de derutante, de plictisitoare si chiar ofensatoare pentru mintea moderna?
Dar atunci cand a inceput sa examineze relevanta Vechiului Testament pentru zilele noastre, pe Yancey l-a asteptat o descoperire surprinzatoare. Aceasta Scriptura evreiasca aparent irelevanta a primit imediat un caracter surprinzator de actual, aratand o relatie plina de pasiune dintre Dumnezeu si oameni, relatie conturata pe fondul experientelor umane. Ca nici o alta lucrare, Vechiul Testament descrie strigatele, plangerile, intrebarile adanci si insistente ale inimii, elementele vietii cu care ne confruntam cu totii.
Cu stilul sau candid, Yancey interactioneaza cu Vechiul Testament din perspectiva propriei lui calatorii prin Vechiul Testament. De la Moise, uimitorul print al Egiptului, la emotiile tulburatoare ale psalmistilor si la mesajele ciudate ale profetilor, Yancey picteaza un tablou al Dumnezeului lui Israel, si al nostru, care umple golurile viziunii despre Cel Atotputernic bazata numai pe Noul Testament.
Analizand cateva carti alese cu grija: lov, Deuteronomul, Psalmii, Eclesiastul si Profetii, Yancey arata cum Vechiul Testament se ocupa cu o profunzime uimitoare si cu multe detalii de aspectele care ne deranjeaza si pe noi cel mai tare. De fapt, Vechiul Testament se ocupa pe indelete de probleme doar mentionate de Noul Testament. Dar acest fapt nu ar trebui sa ne surprinda. In fond, aceasta este Biblia pe care a citit-o Isus.
Biblia pe care a citit-o Isus va va oferi din plin o intelegere profunda a inimii lui Dumnezeu Tatal. Citind cu o perspectiva proaspata rugaciunile, poeziile, cantecele si povestirile pe care le-a respectat Isus, veti primi o intelegere noua a lui Cristos. Cu cat intelegem mai bine Vechiul Testament, scrie Yancey, cu atat II intelegem mai bine pe Isus.

PHILIP YANCEY este editor la revista Christianity Today. A scris douasprezece carti premiate cu Gold Medallion Award, printre care Where Is God When It Hurts?, Disappointment with God si The Gift of Pain. Cartile lui, The Jesus I Never Knew si What s so Amazing About Grace?, au fost si ele premiate cu titlul de Cartea Crestina a anului. A mai scris si Reaching for the Invisible God.

CUPRINS

Prefata
1. Merita Vechiul Testament efortul studierii lui?
2. lov: Ce vedem in intuneric
3. Deuteronomul: Un gust dulce-amarui
4. Psalmii: spiritualitate in fiecare nota
5. Eclesiastul: Scopul intelepciunii
6. Profetii: Dumnezeu raspunde
7. Ecouri ale raspunsului final
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 21258
Autor Philip Yancey
Editura Nu
Nr. pagini 241
Dimensiuni 14 x 21 cm
Anul publicarii Nu
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia Nu
Coperta Nu
Legare Nu
Limba Nu
ISBN Nu

Comentarii

Comentarii (6)

Conexiunea VT cu NTComentariu de Naomi
Evaluare
Interpretarea vechiului testament sub lupa noului testament. O frumoasa legatura intre cele doua testamente care ofera o privire de ansamblu asupra mesajului Bibliei. (Postat pe 19.02.2018)
Comentariu de Florica
Evaluare
mai am foarte putin si o voi termina de citit regret ca sunt atat de putine aprecieri dar eu va asigur ca este o carte foarte buna multe din cele ce sunt scrise nu se predica in bisericile noastre;consider ca este un autor bun;apreciez pe primul loc cartile sale din ceea ce am citit pana acum din l.cr. (Postat pe 17.07.2011)
Comentariu de Ciopsy
Evaluare
Lili.. blah blah blah (Postat pe 18.12.2010)
Comentariu de Lili
Evaluare
Raspuns pentru CristiNimic nu "trebuia" totul se intampala cand trebuie sa sa intample. Faptul ca acest scriitor l-a determinat pe un om sa citeasca Biblia in intregime ma face sa cred ca el isi atinge scopul pentru care a fost creat iar cititorul a citit cand era pregatit sa citeasca si mai ales sa inteleaga. A citi toata Biblia nu inseamna absolut nimic daca nu incerci sa intelegi si sa aplici in viata ta invataturile Ei.Si asta se intampla in masura in care esti pegatit. Toate vin la timpul potrivit. (Postat pe 02.08.2009)
Comentariu de cristi
Evaluare
trebuia sa fi citit mai demult VT. e tot Scriptura despre care si Petru scria ca fiind inspirate, "celelalte Scripturi" (Postat pe 21.05.2007)
Comentariu de Pavel Greucean
Evaluare
Salut prieteni. Multumesc Domnului pentru harul de a fi citit cartea "Biblia pe care a citit-o Isus". Aceasta m-a silit sa citesc jumatate din Vechiul Testament. Pe bune! Citind aceasta carte am descoperit o perspectiva noua si interesanta asupra unor carti din Vechiul Testament... Si ca sa ma conving ca este asa, la incheierea fiecarui capitol am lasat cartea din mana si am citit in intregime cartea din Biblie la care se facea referire. Va marturisesc ca a fost o experienta placuta si foarte spirituala, pe care as vrea sa o gustati si voi. Daca nu ma credeti, cititi si voi cartea asta, si mai vorbim. fr. Pavel (Postat pe 01.02.2007)

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.