Bine ai venit!         

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Biblia NTR (Noua Traducere) - editie revizuita - ed. a III-a

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Anunta-ma cand produsul reintra in stoc.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 65 puncte.

Pret normal: 70,00 Lei

65,10 Lei

Disponibilitate: Indisponibil

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 65 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Biblia - Noua traducere, cea mai recenta editie revizuita (editia a treia)

Biblia. Vechiul si Noul Testament

Noua traducere revizuita in limba romana (NTR), disponibila intr-un singur format (mediu)
Coperta cartonata de culoare bleumarin metalizat, cu striatii, margini argintii si doua semne de carte. Pe coperta fata are inscriptionat cu litere argintii BIBLIA si simbolul crucii incadrat de un chenar de culoare argintie.

Dimensiuni: 140 x 220 mm (marime medie)

Marimea medie este cea mai uzuala marime, avand textul biblic scris cu caractere lizibile si poate fi usor de purtat.
Contine Tabel de greutati si masuri

Acest proiect de traducere a Bibliei s-a nascut din dorinta de a pune la dispozitia Bisericii si societatii romanesti Cuvantul lui Dumnezeu tradus cu acuratete din limbile ebraica, aramaica si greaca, textul final fiind rodul a aproape un deceniu de lucru intens pe manuscrisele originale ale Vechiului si Noului Testament. Biblia de fata, intitulata Noua traducere a Bibliei in limba romana (NTR), se doreste a fi un instrument de informare si studiu adaptat cerintelor omului secolului XXI, un text potrivit pentru uzul liturgic si personal deopotriva, o noua alternativa oferita atat celui implicat in slujirea din mediul eclesial, cat si cititorului de rand, care nu detine neaparat cunostinte avansate in materie de teologie. In eforturile de a realiza o traducere relevanta pentru vorbitorul de limba romana de astazi, traducatorii au tinut cont de inovatiile limbii romane actuale din domeniul lexicului, al terminologiilor, al tiparelor sintactice, al strategiilor de comunicare, folosind totodata si termeni care, desi exista in uzanta limbii romane de cateva decenii, si-au pastrat expresivitatea si continua sa ramana potriviti pentru un text sacru.
Traducerea cartilor Vechiului si Noului Testament a trecut prin doua etape importante. In prima etapa, textul original a fost tradus de o echipa formata din licentiati in Teologie Pastorala in cadrul Universitatii Emanuel Oradea, asistati atat teologic cat si lingvistic. In cea de-a doua etapa textul a fost supus unei analize detaliate, fiind verificat si revizuit sub atenta supraveghere a lui James L. Courter, specializat in Antropologie (New Mexico State University) si in Traducerea Bibliei (University of Texas, la Aarlington, in asociere cu centrul lingvistic SIL/Wycliffe din Dallas). In vederea realizarii unei traduceri unitare, aceasta din urma etapa a implicat o examinare amanuntita a textului biblic pentru a se asigura o armonizare suplimentara a acestuia din punct de vedere teologic, fonologic, lexical, gramatical si stilistic. S-a optat pentru mai mult decat o traducere termen-cu-termen (metafraza), urmarindu-se nu numai fidelitatea fata de original ci si denotatia si conotatia termenilor pentru a se asigura un inteles corespunzator fiecarui context in parte. Dat fiind ca in manuscrisele originale exista expresii cu mai multe valente semantice si implicit cu mai multe posibilitati de interpretare, colectivul editorial, ferm sustinator al inspiratiei si inerantei Bibliei, a considerat necesar sa elaboreze un aparat stiintific bogat in note de specialitate, comentarii detaliate care includ ultimele cercetari ale specialistilor in domeniul biblic. Cele aproape 6000 de astfel de note informative sau explicative ii ofera cititorului lamuriri legate de multitudinea de interpretari ale textului original, precum si aspecte referitoare la istoria si geografia biblica, necesare atat pentru intelegerea textului in sine cat si pentru o cunoastere amanuntita a lumii Vechiului si Noului Testament.

O alta preocupare importanta a traducatorilor a fost aceea de a armoniza in detaliu pasajele paralele din Vechiul Testament (VT), pasaje care, fie se regasesc sub aceeasi forma, fie exprima, cu mici diferente, aceleasi idei. De asemenea au fost armonizate cu rigurozitate si textele paralele dintre Evangheliile Sinoptice, precum si versetele din Vechiul Testament care sunt citate in cartile Noului Testament (NT).

Acolo unde textul in limba romana pretinde, pentru claritate, prezenra unui termen sau a unor termeni, care nu apar in limba originala, dar care sunt subintelesi, acesti termeni au fost inclusi ca informatie sugeraa si evidentiati prin caractere italice (cursive).
In ce priveste numele proprii s-a tinut cont de tehnica imprumutului numelor straine in limba romana, incercandu-se pastrarea unui echilibru intre transcrierea lor ebraica corecta si transcrierea pe filiera greceasca, incetatenita in onomastica romaneasca. Nu au fost modificate nume adanc incetatenite in uz, ca de exemplu Moise, Solomon, Samuel, Mardoheu etc.
Unii termeni care ascund, prin polisemie mai multe sensuri au fost tradusi in mod diferit, in functie de context. [...]
S-au pastrat in text unitatile de masura sau cele monetare originale, acestea fiind echivalate cu aproximatie la note in termeni moderni. [...]
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 90762
Editura Nu
Nr. pagini 1134
Dimensiuni 14 x 22 cm
Coperta rigida
Legare coasere
Limba Romana
ISBN 978-606-8279-45-9

Comentarii

Comentarii (6)

Mulțumesc!Comentariu de Alina
Evaluare
Minunată traducere, chiar mă ajută să înțeleg mai bine Cuvântul Lui Dumnezeu! (Postat pe 20.02.2021)
RecomandComentariu de Ligia
Evaluare
Eu am primit-o cadou si la vremea aceea eram incantata. E drept ca suntem mai obisnuiti cu traducerea Cornilescu cu care am crescut, dar aceasta traducere este mai usor de inteles. Sper sa continue sa fie imbunatatita cu trimiteri, explicatii etc (Postat pe 22.11.2020)
CuvantulComentariu de Cătălin
Evaluare
Este pe mai pe intelesul generatiei y si z. Traducerea este mult mai bine realizata in comparatie cu celelalte traduceri (Postat pe 16.06.2018)
Cea mai buna traducere din limba romanaComentariu de Doru Pirvu
Evaluare
Editia a III-a este semnficativ imbunatatita fata de editia anterioara. Astfel, NTR a devenit cea mai buna traducere a Bibliei in limba romana. In plus, pentru prima data NTR a introdus trimiteri a nivel de paragraf, ceea ce constituie un mare ajutor! Sper ca in urmatoarea editie sa existe hartile de baza iar paginile sa contina mai mult spatiu alb pentru a permite notite personale in jurul versetelor. (Postat pe 12.01.2018)
Cea mai reusita traducere Comentariu de Evaluare
Evaluare
Din punctul meu de vedere e cea mai reusita si explicita traducere a Bibliei. Limbaj contemporan dar nu excesiv. Notele de subsol sunt foarte folositoare; foarte multe dintre ele te ajuta sa intelegi contextul istoric din acea vreme. Merita achizitia :) (Postat pe 27.12.2017)
traducere reusita Comentariu de ntr
Evaluare
Cred ca e cea mai buna traducere a Bibliei de pana acum. Din primele 2 editii se vede clar ca s-a investit si s-a muncit mult pentru realizarea ei. Sunt foarte multe lucruri noi pe care le-am aflat datorita explicatiilor de subsol, iar limbajul, ortografia si concordanta te fac sa intelegi si mai bine ce citesti. Cel mai important e ca acolo unde au existat mai multe surse (manuscrise) sunt specificate si traducerile alternative. E bine ca a fost realizata de un colectiv de oameni sub atenta indrumare ceea ce ii da si mai multa fidelitate fata de original. Un mic dezavantaj ar putea fi lipsa trimiterilor cu care eram obisnuiti de la varianta Cornilescu. (Postat pe 24.08.2017)

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.