Cautam traducatori din engleza, pentru carte crestina. Experienta constituie un avantaj. Trimite CV la ct@kerigma.ro   

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Arta de a muri. Viața în lumina eternității

Rob Moll

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 29 puncte.
29,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 29 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

CUM VOM UMBLA PRIN VALEA UMBREI MORȚII?

Deși cei mai mulți ne trăim viețile de parcă nu ar exista, moartea va veni la fiecare dintre noi. Astăzi oamenii trăiesc până la vârste mai înaintate iar inevitabila moarte este tot mai ascunsă de ochiul public, undeva în spatele ușilor spitalului. Poate, tocmai de aceea nu mai știm ce înseamnă o moarte bună.

Rob Moll redescoperă practica, adânc înrădăcinată în creștinism, a unei astfel de morți. De secole creștinii s-au pregătit pentru „moartea bună” cu ritualuri și discipline spirituale, care au modelat atât acțiunile celor în viață cât și pe ale celor aflați pe moarte.

În cartea de față, bine documentată și scrisă cu o sensibilitate pastorală, Moll ne dă șansa să aruncăm o privire onestă asupra morții și a problemelor legate de ea. Prin reportajele și interviurile cu persoane implicate (angajați din aziluri, medici, asistente, specialiști în bioetică, membrii ai familiilor cu muribunzi și cei ce au oferit sprijin spiritual), autorul ne ajută să privim moartea ancorați în veșnicie și oferă călăuzire atât celor care îngrijesc de muribunzi cât și celor aflați în doliu.

Această carte este un însoțitor blând pentru cei ce sunt mai aproape de confruntarea cu moartea, fie a lor înșiși, fie a celor dragi. Pentru că moartea nu înseamnă sfârșitul, creștinii pot fi încrezători. Până la urmă, pregătirea noastră pentru inevitabila moarte ne va ajuta să trăim cu adevărat.

Cuprins

CUVÂNT ÎNAINTE
1. CÂND VINE MOARTEA
2. MOARTEA LENTĂ ȘI ÎNGRIJIREA LA SFÂRȘITUL VIEȚII
3. PIERDEREA MORȚII CREȘTINEȘTI
4. INDIVIDUL, BISERICA SI ARS MORIENDI
5. SPIRITUALITATEA MORȚII
6. CEA MAI GREA CONVERSAȚIE PE CARE O VEI PURTA VREODATĂ
7. ÎNGRIJIREA MURIBUNZILOR
8. ÎNMORMÂNTAREA CREȘTINEASCĂ
9. DOLIUL ȘI SUFERINȚA
10. O CULTURĂ A ÎNVIERII
11. VIAȚA ÎN UMBRA MORȚII
12. GHID DE STUDIU
13. MULȚUMIRI

Această carte este foarte necesară pentru multe biserici și persoane încă neimplicate în ajutarea celor apropiați să se pregătească pentru moarte. Rob Moll le amintește credincioșilor că nu trebuie să le fie teamă de propria moarte. Veți găsi aici și multe sfaturi practice despre cum putem fi alături de cineva a cărui moarte se apropie. Mă rog ca această carte să ajute multe comunități să dezvolte practici și programe noi atât pentru persoanele în vârstă cât și pentru cei care le îngrijesc.

-- Marva J.Dawn, autorul Being Well When We’re Ill, My Soul Waits și In The Beginning, GOD

Fiecare seminarist și fiecare paroh ar trebui să citească această carte! Rob Moll recuperează învățătura creștină cu privire la pregătirea pentru moarte, pierdută deja de ceva vreme. El oferă apoi o rezonabilă călăuzire teologică pentru familii și slujitori, pentru cei care-i slujesc pe muribunzi. Cartea este indispensabilă!

-- David Neff, editor șef și vicepreședinte la Christianity Today Media Group

Astăzi, pentru mulți, moartea a devenit ceea ce era sexul în secolul al nouăsprezecelea, marele tabu. Această lucrare curajoasă, realistă, bine documentată și ușor de digerat, recuperează „moartea bună” și o privește ca pe un apogeu al credincioșiei și uceniciei, pe cadranul creștinismului. Ceea ce se spune aici este excelent din toate punctele de vedere pentru toți cei aflați pe drumul spre casă, spre Dumnezeu.

-- J.I. Packer, profesor de teologie la Regent College, și autor al Knowing God

Arta de a muri dă la o parte frica de moarte și o înlocuiește cu modele grăitoare de moarte bună. Alcătuită dintr-un spectru larg de resurse istorice, teologice, bioetice, sociale și practice, împletite într-o narațiune captivantă, Arta de a muri surprinde imaginea a ceea ce însemna odinioară moartea și doliul în comunitățile creștine – și cum ar trebui ca acestea să arate din nou. Cartea este relevantă în special pentru creștini, în pregătirea lor pentru moarte, dar benefică și altor muritori.

- Paige Comstock Cunningham, J.D.,director executiv al Centrului de Bioetică și Demnitate Umană

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 26217
Autor Rob Moll
Editura Gramma
Nr. pagini 206
Dimensiuni 14,5 x 20,5 cm
Anul publicarii 2019
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia Nu
Coperta flexibila
Legare brosare
Limba Romana
ISBN 978-606-89871-9-4

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.