Bine ai venit!         

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Argatul

Kristina Roy

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 7 puncte.
7,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 7 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Kristina Roy s-a nascut in anul 1860 in Stara Tura, care apartinea pe vremea aceea Ungariei, ca fiica a unui pastor protestant. La 28 de ani a vizitat impreuna cu sora ei Maria un predicator din Boemia si a cunoscut acolo citiva copii ai lui Dumnezeu. Marturia lor despre Isus Cristos a impresionat-o si a pus stapinire pe inima ei; ea a devenit proprietatea si discipola Lui. De acum inainte si-a vazut misiunea in a-si pune in serviciul lui Cristos talentul de scriitoare si de a vesti oamenilor salvarea Lui prin povestiri. Asa a scris Kristina Roy 72 de carti si brosuri. 43 dintre ele au fost traduse in peste 25 de limbi. Succesul cartilor ei consta in simplitatea lor, in farmecul descrierilor, precum si in mesajul biblic clar.
Dar Kristina Roy nu a scris numai, ci si-a consacrat intreaga putere miscarii de trezire care tocmai aparea. In mod deosebit i-a stat pe inima mizeria alcoolicilor si a familiilor lor. Din initiativa ei s-a infiintat in anul 1897 in Stara Tura "Crucea albastra", organizatie mondiala de lupta contra alcoolismului, care a devenit o binecuvintare pentru multi oameni. Din nefericire, aceasta lucrare s-a distrus dupa al doilea razboi mondial. In anul 1912 a luat fiinta prin contributia ei in Stara Tura un spital si un azil.
In 1936 a plecat acasa la Salvatorul si Rascumparatorul ei, pe care-L servise cu iubire si fidelitate neobosita.
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 24567
Autor Kristina Roy
Editura Nu
Nr. pagini 54
Dimensiuni 14,5 x 20,4 cm
Anul publicarii Nu
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia Nu
Coperta Nu
Legare Nu
Limba Nu
ISBN Nu

Comentarii

Comentarii (3)

evaluareComentariu de Marioara
Evaluare
Iubirea aratata din toata inima celui care ti-a gresit are darul de a inmuia si cea mai tare inima. Viata de crestin adevarat traita zi de zi a provocat schimbarea si in inimile celor din jurul tanarului si credinciosului argat. (Postat pe 13.08.2019)
evaluareComentariu de Cristina
Evaluare
O carte foarte frumoasa. Credinta adevarata traita si aratata celor din jur este tema principala a acestei carti. O recomand cu drag. (Postat pe 20.05.2019)
O lectură savuroasăComentariu de Alina-Nicoleta
Evaluare
Argatul e o carte care se citește pe nerăsuflate. Vorbește foarte frumos despre măturia pe care un creștin trebuie s-o aibă în viața de zi cu zi, despre dragoste și slujire. Limbajul este accesibil și aș putea să o recomand cu plăcere între lecturile gimnaziale. (Postat pe 01.11.2017)

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.