Prezentare
Detalii
Producand anual aproape 2 milioane de decese pe glob si tot atatea cheltuieli pentru ingrijirea bolilor pe care le determina, ca si fumatul, alcoolul are consecinte sociale enorme, ce nu pot fi redate prin cifre. Cu toate acestea, este extrem de greu sa-l convingi pe un consumator "normal" ca alcoolul nu face pe nimeni fericit.
Din cauza relatiei stranse intre puterea de cumparare si consumul de alcool, pe de o parte, si agresivitatea industriei alcoolului, pe de alta, cantitatea de alcool consumat si relele care decurg de aici vor creste in majoritatea tarilor din lume.
Organizatia Mondiala a Sanatatii atrage atentia ca nu exista niciun nivel de consum care sa fie lipsit de riscuri. De la prima picatura, alcoolul este o substanta toxica pentru organismul uman chiar daca efectele nu sunt perceptibile imediat. Autorul prezinta date stiintifice recente, care vor usura decizia pentru abstinenta totala.
Cuprins
Introducere
1. Putina chimie si putina istorie
2. De ce se consuma bauturi alcoolice? Absorbtia alcoolului
Eliminarea alcoolului din organism
Ce se intampla cu alcoolul nedegradat?
3. Alcoolul si sanatatea
Teste sanguine pentru identificarea unui consum excesiv
Efectele alcoolului asupra sistemului nervos
Efectele alcoolului asupra aparatului cardiovascular. Paradoxul francez
Efectele alcoolului asupra tubului digestiv, ficatului si pancreasului
Efectele alcoolului asupra bolilor canceroase
Efectele alcoolului asupra scheletului si tegumentelor
Sindromul alcoolic fetal
Starea de mahmureala
4. Fazele alcoolismului
5. Cauzele alcoolismului
Familia alcoolicului
6. Modalitati de eliberare din dependenta de alcool