Cautam traducatori din engleza, pentru carte crestina. Experienta constituie un avantaj. Trimite CV la ct@kerigma.ro   

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

600 de istorioare religioase. Istorioare, pilde și asemănări religioase

Preot Iosif Trifa

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 29 puncte.
29,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 29 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Cartea aceasta este una la care autorul a ţinut tare mult, pentru că ea, în structură iniţială, destructurată, dacă vreţi, l-a însoţit pe tot parcursul misiunii sale. Faptul că ea apare, într-o nouă ediţie şi într-o formulă grafică de excepţie, la 70 de ani de la prima ei apariţie, îl considerăm drept „una dintre cele dintâi şi mai modeste flori” pe care, atât cei care au lucrat la ea, cât şi cei care se vor folosi de ea, le pot aduce Părintelui losif Trifa.

Între modalităţile tehnice şi de abilitate evanghelică pe care gazetarul losif Trifa le foloseşte ca mijloace pastorale se numără şi istorioara. Foile vremii, ca şi cărţile semnate de părintele, abundă de astfel de mostre scriitoriceşti, multe dintre ele cu adevărat memorabile, dovadă a perenităţii lucrurilor cotidiene, trecute prin vama valorizării duhovniceşti.

Ca un adevărat pedagog al celor simpli şi mulţi, pentru a face mai pregnant mesajul, Pr. losif Trifa recurge deseori la dizertaţia paremiologică, cultivând, prin plasticitatea proverbelor, gustul pentru lectură al ţăranului român. Bine ancorat în tradiţiile retorice (dar nu frizând retorismul), perfect sincronizat cu sociologia publicului şi gustul pentru lectură al cititorilor, condeiul său e condensat în sfaturi, învăţături, aluzii esopice. Cu abilitatea unui fin simţ lexical, găseşte întotdeauna cuvântul potrivit „la locul potrivit", care „să exprime adevărul" vizat în textura argumentării. Autorul nu face apel la neologisme şi nu ajunge la abstracţiuni. El vine să ilustreze, să sensibilizeze, să transforme informaţia exactă în simţire palpabilă. E mereu gata să culeagă nu numai fapta, ci şi înţelesul ei imediat. Şi o face, cel mai adesea, prin decupaje naraţionale, în mostre paideice de scenariu didactic, prin care încearcă nu numai să convingă, ci chiar să-l şi dăscălească pe cititor, într-o viziune numai de el ştiută.

-- Editura

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 26782
Autor Preot Iosif Trifa
Editura Oastea Domnului
Nr. pagini 456
Dimensiuni 12 x 19,5 cm
Anul publicarii 2007
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia a V-a
Coperta flexibila
Legare brosare
Limba Romana
ISBN 9789737100849

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.