Bine ai venit!

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 
Nou

Să vorbim despre noi, femeile. Descoperă-ți talentele, rolurile și chemarea, pentru o viață plină de semnificație

Lidia Șchiopu

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 40 puncte.
Browse
40,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 40 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Feminitate inseamna frumusete.

Femeile se definesc, in general, prin calitatea relatiilor, ceea ce nu constituie slabiciunea femeilor, ci slava lor, care reflecta inima lui Dumnezeu.
—John Eldredge

Viata pentru care ai fost creata este fascinanta si ai toate sansele s-o traiesti asa cum a gandit-o El, dar numai impreuna cu Creatorul tau!
Lumea se clatina! Istoria se clatina! Popoarele, natiunile, hotarele, convingerile, libertatile, valorile, credintele, iubirile, traditiile, stiintele si insasi viata se clatina. Lumea nu va mai fi la fel! Dar, in timp ce lumea se reseteaza, noi stim ca exista ceva ce nu se va clatina: Adevarul! Dumnezeu!
Dumnezeu te-a creat din iubire! El are un scop inalt pentru tine si doreste ca, in aceasta lume vremelnica, sa fii implinita si fericita!
Cartea aceasta te ajuta sa descoperi inima lui Dumnezeu, gandurile si pasiunea Lui pentru tine; sa-ti descoperi propria frumusete si rostul vietii; sa te descoperi pe tine, intr-un mod in care poate nu te-ai mai cunoscut; sa‑ti conturezi o viziune si sa traiesti cu sens, investindu-te in cele ce nu trec.

Femeia...

...reprezinta ultima trasatura de condei a Creatorului, din zilele creatiei. Fara ea, lumea nu era completa, nu era desavarsita. Ceva lipsea! Si Dumnezeu a creat femeia ca apoteoza a creatiei, punand parca cireasa pe tort.
Frumusetea este esenta lui Dumnezeu... si El a vrut ca femeia sa reprezinte frumosul. Fiecare femeie ar trebui sa stie ca poarta in ea frumusetea Creatorului, ca este frumoasa. Fiecare!
Ea poarta chipul lui Dumnezeu, dar intr-un fel pe care numai feminitatea ni-l poate comunica. Feminitatea este ca un buchet superb de flori, care te incanta, te linisteste, te fericeste pana la lacrimi... care iti inmiresmeaza ziua prin culoare, parfum, frumusete.
Da! Feminitate inseamna frumusete, dar mai inseamna influenta, relationare, iubire, maternitate, suferinta, dar si bucurie si zambet!
Aplecarea femeii spre altii, investirea inimii ei in altii ne vorbeste despre inima lui Dumnezeu. Loialitatea ei fata de cei pe care-i iubeste ne aminteste despre iubirea lui Dumnezeu. La fel, tanjirea ei dupa iubire ne vorbeste despre faptul ca Dumnezeu doreste sa fie dorit si iubit. Dumnezeu abia asteapta sa impartasim cu El o viata de iubire, de intimitate si aventura.

Familia...
… a fost ideea lui Dumnezeu!

El, Dumnezeul dragostei, a creat intreg universul. Si din acea revarsarea a iubirii i-a creat pe cei doi si i-a destinat sa traiasca o minune, o taina, sa guste din profunzimile unei iubiri nemaiintalnite si sa umple pamantul cu iubire.
Visul lui Dumnezeu a fost ca cei doi sa traiasca cea mai profunda si frumoasa relatie umana, care conducea spre o alta realitate cu valoare cosmica: dragostea desavarsita dintre Dumnezeu-Fiul si Mireasa Lui-Biserica.
Familia, in intentia Creatorului, este locul armoniei, al frumusetii, al daruirii reciproce, al slujirii pana la jertfa, al dragostei agape; dragostea care se daruieste indiferent de ce primeste in schimb. Familia este locul in care cei doi, mana in mana, se indreapta cu inimile spre Dumnezeu si apoi unul catre celalalt.
Dedicarea lor fata de Dumnezeu le va asigura implinirea visului Creatorului pentru casnicia lor.

Cuprins

Prefata 9
Multumiri 11
Introducere 13
Capitolul 1: Prima femeie si... feminitatea 17
Capitolul 2: Femeia inteleapta isi zideste caminul 47
Capitolul 3: Femeia – cea care transmite viata si valori; femeia – mama 69
Capitolul 4: Femeia in relatia cu Dumnezeu 89
Capitolul 5: Intelege-te pe tine, ca sa-i poti intelege pe altii 117
Capitolul 6: Descopera-ti darurile ca sa poti sluji cu eficienta 143
Capitolul 7: Locul femeii in Biserica 173
Capitolul 8: Fii ceva inainte de a face ceva 197
Capitolul 9: Contureaza-ti o viziune 217
Capitolul 10: Investeste-te in altii cu impact pentru eternitate 237
Capitolul 11: Impactul femeii asupra comunitatii 259
Capitolul 12: File de istorie: o retrospectiva a lucrarii femeilor in Romania 287
Anexa 1: estul DISC al tipului comportamental 339
Anexa 2: Dinamica grupului mic sau cum sa conduci un grup mic de studiu 343

LIDIA SCHIOPU este coordonator al lucrarii cu femeile in cadrul Fundatiei EBE Romania, organizand cursuri semestriale si conferinte anuale nationale.
De asemenea, este redactor al revistei crestine pentru femei, Priscila. Lidia este casatorita cu Dorel de peste cincizeci de ani, au patru copii, casatoriti, si opt nepoti. Locuiesc in Timisoara, Romania.

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 27983
Autor Lidia Șchiopu
Editura Scriptum
Nr. pagini 360
Dimensiuni 14,5 x 20,5 cm
Anul publicarii 2022
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia I
Coperta flexibila, cu flapsuri
Legare brosare
Limba Romana
ISBN 9786060311003

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.