Cautam traducatori din engleza, pentru carte crestina. Experienta constituie un avantaj. Trimite CV la ct@kerigma.ro   

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Imaginează-ți Raiul. Experiențe de moarte iminentă, promisiunile lui Dumnezeu și uimitorul viitor care te așteaptă

John Burke

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 45 puncte.
45,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 45 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

O carte recomandată de Lee Strobel, J. P. Moreland și Gary R. Habermas

În această carte minunată, John Burke face o sinteză a vastei literaturi referitoare la experienţele de moarte iminentă, examinându-le în lumina Bibliei şi arătându-ne cum ne pot ajuta acestea să ne trăim viaţa din perspectiva eternităţii care ne aşteaptă la sfârşitul ei.

Unul din 25 de americani a trăit o experienţă de moarte iminentă (clinică). Revelează oare aceste experienţe raiul despre care vorbeşte Biblia?

Cu toţii ne dorim să ştim cum va arăta viaţa de după moarte. Autorul de bestselleruri John Burke nu face excepţie. În cartea sa, Imaginează-ţi raiul, el compară peste o sută de relatări referitoare la experienţele de moarte iminentă (EMI) cu afirmaţiile scripturale, încercând să răspundă la întrebări fundamentale precum: „Voi mai fi eu însumi în rai? Îmi voi revedea prietenii şi pe cei dragi? Cum va arăta raiul? Cum arată Dumnezeu? Ce vom face de-a pururi? Ce se va întâmpla cu copiii şi cu animalele noastre de companie? Ne vom reîntâlni în rai?”

Burke aduce argumente în favoarea ideii că experienţele comune împărtăşite de supravieţuitorii unei experienţe de moarte iminentă – printre care se numără medici, profesori de colegiu, preşedinţi de bancă, oameni de toate vârstele şi din toate culturile, orbi din naştere – sunt practic similare imaginii biblice referitoare la rai.

Această călătorie fantastică în lumea de dincolo te va face să simţi că ai mai fost acolo şi îţi va schimba pentru totdeauna perspectiva asupra vieţii de apoi, inclusiv maniera în care îţi trăieşti viaţa la ora actuală. Vei descoperi astfel că raiul este mult mai uluitor şi mai fascinant decât ţi-ai imaginat până acum.

Cuprins

Cuvânt înainte, de Don Piper 11
Introducere 15

1 Dacă ai şti ce te aşteaptă! 21
2 Medicii sceptici şi lumea de dincolo 39
3 Elementele comune ale experienţelor de moarte iminentă 57
4 Un corp mai bun 71
5 O să fii tu însuţi... în sfârşit! 91
6 Împreună cu prietenii şi cu cei dragi 111
7 Familia pe care nu ţi-ai cunoscut-o niciodată 123
8 Cel mai frumos loc imaginabil 139
9 O viaţă trăită în alte dimensiuni 163
10 O iubire la care nu-ţi vei mai dori vreodată să renunţi 187
11 Dumnezeu este relaţional 211
12 Lumina Lumii 233
13 Esenţa absolută a raiului 249
14 Gata cu jalea, plânsul şi durerea 265
15 Îngerii 281
16 Ce putem spune despre iad? 297
17 Retrospectiva vieţii trăite pe pământ 325
18 Răsplată şi judecată 347
19 Entuziasm, nu plictiseală 367
20 Paradisul regăsit 385
21 Oraşul lui Dumnezeu (sunt acceptate inclusiv animalele de companie) 407

Anexa A: Motive pentru a crede 431
Anexa B: Explicaţii alternative pentru experienţele de moarte iminentă 441
Mulţumiri 445

Cuvânt înainte

Imaginează-ţi raiul… Gândeşte-te cum ar fi să înţelegi cu adevărat ce reprezintă el! Experienţa m-a învăţat că foarte mulţi oameni din întreaga lume ar fi dispuşi să se prezinte pentru a asculta o prelegere pe tema raiului. Foarte mulţi dintre ei sunt dispuşi să citească lucrări despre rai. Indiferent dacă recunosc acest lucru sau nu, practic toţi oamenii îşi doresc să ştie cum va fi viaţa după moarte. La urma urmelor, rata mortalităţii pe pământ este de sută la sută!

După ce am publicat cartea 90 de minute în rai: O poveste adevărată despre viaţă şi moarte, în care mi-am descris experienţa în timpul căreia un camion uriaş cu 18 roţi a trecut peste mine, după care am fost declarat mort timp de 90 de minute, timp în care am făcut o vizită în rai – foarte mulţi oameni m-au întrebat de ce nu am descris mai pe larg raiul. Adevărul este că eu am descris în carte tot ce mi s-a întâmplat cât timp m-am aflat acolo, dar nimic mai mult. Orice alte informaţii mi s-ar fi părut false şi nelalocul lor. Ceea ce am experimentat eu a reflectat perfect ceea ce susţine Biblia despre rai. De altfel, astfel de crâmpeie din lumea de dincolo au fost experimentate de foarte mulţi alţi creştini. Reacţiile oamenilor la poveştile lor personale sunt extrem de variate, mergând de la o neîncredere absolută de tip fariseic şi până la o acceptare oarbă. Unii oameni de ştiinţă au reacţii pline de condescendenţă, de aroganţă sau chiar de răutate în raport cu experienţele de moarte iminentă.

Care este aşadar adevărul legat de rai, şi cine ni-l poate spune?

Biblia prezintă numeroase exemple de oameni care au murit şi s-au întors apoi la viaţă. În consecinţă, poate că nu ar trebui să fim surprinşi în condiţiile în care numărul acestor experienţe a crescut dramatic în urma progreselor făcute de ştiinţa medicală modernă. În anii din urmă s-a produs o veritabilă avalanşă de oameni care şi-au recunoscut deschis experienţele trăite în rai. Deloc întâmplător, un om cu adevărat pasionat de Scripturi ar trebui să fie tentat de examinarea acestor experienţe în lumina Bibliei. Ei bine, John Burke a acceptat această provocare! El nu s-a limitat să tragă concluzii bazate pe subiectivismul său personal, ci a verificat în ce măsură pot fi considerate legitime şi corecte aceste relatări la prima mână referitoare la viaţa de după moarte.

Aşa se face că s-a născut în sfârşit o carte care analizează cu claritate datele existente referitoare la rai şi la iad, respectiv la ceea ce i se întâmplă omului după ce corpul său fizic moare. Burke a analizat un grup extrem de divers de cazuri, examinând cu atenţie fiecare experienţă de moarte iminentă. Concluzia lui a fost că nici unul dintre aceşti indivizi nu şi-a revelat prea uşor cunoaşterea detaliată a vieţii de după moarte. Dimpotrivă, ei au făcut acest lucru cu mare greutate. Mulţi dintre ei au fost martori recalcitranţi (deloc dispuşi să recunoască ce au văzut), dar incontestabil martori oculari. Cu toţii s-au simţit uluiţi şi au fost transformaţi de ceea ce au văzut, au auzit şi au simţit în timpul experienţei lor.

Nu pot decât să îl felicit din toată inima pe John Burke pentru capacitatea lui de a analiza atât de detaliat un subiect extrem de controversat, la începutul secolului XXI. El a făcut acest lucru cu compasiune, cu înţelegere şi cu o atitudine de deschidere faţă de toţi cei care îşi doresc să afle adevărul.

A fost un privilegiu pentru mine să fiu intervievat de moderatorul de radio/TV Sean Hannity în urmă cu câţiva ani. Acesta îşi dorea să afle mai multe despre rai. I-am împărtăşit vizita mea fascinantă până la porţile raiului în urma catastrofalului accident pe care l-am suferit. Hannity mi s-a părut extrem de interesat, după care mi-a pus următoarea întrebare:

- Este raiul plictisitor?

Celălalt invitat al emisiunii sale din acea seară a fost pastorul Bisericii Saddleback Rick Warren, autorul unui best-seller. Warren a râs în hohote auzind întrebarea lui Hannity:

- Nu poţi fi serios! Raiul este un loc fabulos. Nu există nimic plictisitor acolo!

După care a continuat povestind extraordinarele activităţi care se petrec în căminul lui Dumnezeu.

Raiul este un loc cât se poate de real. Cu cât aflăm mai multe despre el, cu atât mai intens ar trebui să ne dorim să ajungem în el. Aşa cum am sugerat nu o dată, raiul este un loc special pregătit pentru oamenii pregătiţi pentru el. După ce îşi prezintă cercetările şi comentariile critice, Burke pune întrebarea supremă: tu te simţi pregătit pentru viaţa de după moarte? Gândeşte-te că ultima ta respiraţie pe pământ este echivalentă automat cu prima ta respiraţie într-o altă lume! Burke consideră că această tranziţie reprezintă o sărbătoare – dacă te simţi pregătit să o realizezi. El spune: „Oamenii nu îşi pot imagina raiul; de aceea, ei nu îşi trăiesc viaţa pe pământ ca şi cum şi-ar dori să ajungă în el”. Cât de adevărat! Experimentarea raiului a fost cea mai reală experienţă pe care am trăit-o vreodată. Nu mi-am dorit nici o clipă să mă întorc înapoi. Cine a ajuns vreodată acolo nu îşi mai doreşte să revină pe pământ. După ce m-am întors totuşi, mi-am intensificat exponenţial eforturile de a-i ajuta pe oameni să înţeleagă darul gratuit al raiului oferit prin intermediul lui Iisus Christos.

Mă rog cu ardoare ca un număr cât mai mare de oameni să citească această analiză echilibrată, relevantă şi pătrunzătoare a raiului aşa cum este descris acesta în Biblie, dar şi în relatările puţinilor oameni care au avut norocul de a experimenta raiul în timpul unei separări temporare de pământ, acceptând astfel nevoia urgentă de a se pregăti pentru adevărata lor pătrundere în eternitate.

Aşadar, imaginează-ţi raiul…

--Don Piper,
Iunie 2015

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 26486
Autor John Burke
Editura Adevăr divin
Nr. pagini 448
Dimensiuni 13 x 20 cm
Anul publicarii 2019
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia I
Coperta flexibila
Legare brosare
Limba Romana
ISBN 978-606-756-035-0

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.