Bine ai venit!         

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 
Nou

Femeile și slujirea lor în Biserica primară

Nijay K. Gupta

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 45 puncte.
Browse
45,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 45 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

O analiză amplă asupra implicării femeilor în Biserica primară

Femeile au fost prezente în viața bisericii. Vreme de secole, discuțiile cu privire la biserica primelor secole s-au centrat asupra liderilor bărbați. Însă chiar Noul Testament ne oferă ample dovezi că și femeile au fost implicate în lucrarea creștină și au slujit în linia întâi a răspândirii Evangheliei, precum și că au fost lideri respectați.

Nijay Gupta ne invită să le aducem la lumină pe aceste femei, arătându-le multele contribuții la plantarea, creșterea și bunul mers al primelor biserici creștine. El ne prezintă contextul explorând cum arăta viața femeilor din primul secol și discutând cele mai comune concepții greșite, apoi își îndreaptă atenția spre femeile-lider din primele biserici creștine, care sunt menționate în scrierile lui Pavel. Aflăm astfel despre rolurile cele mai importante ale unor personaje precum:

  • Fivi, conlucrătoarea de încredere a lui Pavel
  • Priscila, liderul strateg și expertă în Scripturi
  • Iunia, cea plină de curaj în apostolia ei
  • Nimfa, reprezentantă a nenumăratelor personaje mai puțin cunoscute

Când înțelegem lumea în care au trăit Isus și ucenicii Săi și ceea ce atestă de fapt Noul Testament cu privire la rolul femeilor în biserici, devine cât se poate de clar că femeile au fost de la bun început participante active și lideri de încredere. Ele au fost bine primite de Pavel și de ceilalți apostoli, au fost înzestrate și pregătite pentru lucrarea de conducere în slujire, au dat învățătură altora, au călătorit pe distanțe mari, au ajuns în închisoare din pricina Cuvântului – iar unele dintre ele au devenit adevărate eroine și personaje celebre.

Autorii Noului Testament dau mărturie despre lucrarea lor, este vremea ca și biserica de azi să vorbească din nou despre ele.

Despre autor

Nijay K. Gupta (doctor în Noul Testament, Universitatea din Durham) este profesor de Noul Testament la Northern Seminary. Înainte a fost profesor de Noul Testament la Portland Seminary, a condus programul de masterat și a fost și conducător de doctorat. El este autorul cărților Worship That Makes Sense to Paul și Prepare, Succeed, Advance: A Guidebook for Getting a PhD in Biblical Studies and Beyond, precum și autorul mai multor comentarii biblice și zeci de articole academice publicate în jurnale teologice.


Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 30493
Autor Nijay K. Gupta
Editura Casa Cartii
Nr. pagini 260
Dimensiuni 13,5 x 20,5 cm
Anul publicarii 2024
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia I
Coperta flexibila
Legare brosare
Limba Romana
ISBN 978-606-732-270-5

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.