Cautam traducatori din engleza, pentru carte crestina. Experienta constituie un avantaj. Trimite CV la ct@kerigma.ro   

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 
Nou

Darul durerii. Un dar pe care nimeni nu și-l dorește

Philip Yancey & Dr. Paul Brand

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 49 puncte.
Browse
49,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 49 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Subiect:
Istoria autobiografica a vietii dr. Brand, combinind cercetarile si descoperirile sale de chirurg ortoped in metodele de tratare si combatere a leprei cu meditatii profunde despre rolul si locul durerii in viata omului.

Rezumat:
"Celor mai multi dintre noi ne e sortit candva, de-a lungul vietii, sa avem de indurat o durere mare. Sunt incredintat ca atitudinea pe care ne-o cultivam in prealabil poate determina foarte bine felul in care suferinta ne va afecta atunci cand ne loveste. Din convingerea aceasta s-a nascut cartea de fata. Ideile mele despre durere s-au format de-a lungul a multi ani, pe masura ce am lucrat cu oameni care au suferit de durere, precum si cu oameni care au suferit din cauza absentei ei. Am ales sa dau cartii acesteia forma de memorii, cu toate curbele si ocolurile sale, caci tot asa am invatat si eu despre durere: nu sistematic, ci prin experienta. Durerea nu se dezvaluie in mod abstract -- nici o alta senzatie nu e mai personala sau mai inoportuna. Scenele pe care vi le voi relata din viata mea timpurie, dezordonate si aparent fara legatura unele cu altele, ca orice amintiri din copilarie, m-au ajutat, in cele din urma, sa-mi formez o conceptie cu totul noua despre durere. "

Trilogia YANCEY -- BRAND este o provocare pentru cel care va incerca sa o incadreze in vreuna din categoriile obisnuite de carti dintr-o librarie. Formata din trei volume -- O faptura atat de minunata, Creati dupa chipul Sau si Darul durerii --, ea isi captiveaza cititorul cu uimitorul cosmos al corpului uman, starnind cu fiecare pagina un sentiment puternic de uluire si de reverenta fata de miracolul sau, mai bine spus, miriadele de miracole, pe care le ascundem in noi. Din aceasta lume fascinanta a reflectiei despre om, cititorul se va trezi transmutat in tainica lume a Trupului Hristos, fiind invitat sa mediteze la congruenta tiparelor pe care Unul si Acelasi Autor le-a inscris si intr-un trup, si in celalalt. Scrise din perspectiva doctorului Brand, imbinate cu talentul indiscutabil al autorului Philip Yancey, cele trei carti ne invita la o incursiune fascinanta, care imbina uimirea medicului in fata miracolului corpului uman, experienta misionarului in zone insolite ale lumii, intamplarile inedite din copilaria sau viata de misionar in India si situatiile limita din salile de operatie din Marea Britanie, India sau Statele Unite -- toate acestea intretesute cu surprinzatoarele reflectii ale crestinului devotat sau pertinentele observasii ale omului modern.

Grupuri tinta:
> Crestini practicanti dornici sa inteleaga locul si rolul durerii in viata si corespondentul dintre functia durerii in corpul uman si in dezvoltarea spirituala a individului sau comunitatii;
> Publicul larg, pasionat de tainele corpului uman;
> Medici si studenti la medicina interesati de fascinanta experienta a unui medic devenit celebru.

Caracteristici speciale:

> O autobiografie inedita, captivanta si fascinanta, in care experienta unui medic educat in Anglia se amesteca cu experienta aceleiasi persoane ca misionar in India sau cercetator in Statele unite;
> Istoria descoperirilor recente despre modul in care evolueaza lepra si ce anume o face o boala atat de temut;
> Meditatii profunde legate de locul si rolul durerii in viata omului.

Alte detalii:
> Coperta: tare, cu supracoperta, lacuire selectiva.
> Legare: cusuta, cartonata

Dr. Paul Brand (1914-2003), "chirurgul care a indreptat mainile strambe si a descifrat misterul leprei", a fost un chirurg ortoped de renume mondial. Tehnicile sale chirurgicale au devenit standard si sunt acum incluse in manuale de medicina si chirurgie. Dar dr. Brand si-a dedicat viata si activitatea luptei impotriva leprei, devenind misionar in India, unde s-a si nascut, din parinti misionari. Dupa 18 ani de misiune si activitate medicala in India, a mers in Statele Unite, unde si-a continuat activitatea medicala si de cercetare, precum si de misiune in randul celor suferinzi de lepra din lumea intreaga.

Philip Yancey, editor colaborator al revistei Christianity Today si autorul multor carti de succes aparute si in limba romana, dintre care amintim "Cu sufletul ramas in viata", "Tulburatoarele descoperiri ale Harului", "Unde este Dumnezeu cand sufar?", este considerat unul dintre cei mai buni scriitori crestini an viata.

Cuvant inainte

CALEA CATRE MEDICINA
1. Cosmarurile insensibilitatii
2. Muntii mortii
3. Desteptari
4. Salasul durerii
5. Mentori in explorarea durerii
6. Medicina in stil indian

O CARIERA INCHINATA DURERII
7. Ocol prin Chingleput
8. Desclestarea ghearei
9. Investigatii de detectiv
10. Fete in schimbare
11. Popularizare
12. Pe-un brat de Mississippi
13. lubit dusman

IMPRIETENIREA CU DUREREA
14. In minte
15. Confectionarea parasutei
16. Managementul durerii
17. Intensification ai durerii
18. Placere si durere

Postfata: Lepra si SIDA
Note
Bibliografie
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 22106
Autor Philip Yancey & Dr. Paul Brand
Editura Scriptum
Nr. pagini 420
Dimensiuni 14,5 x 20,5 cm
Anul publicarii 2020
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia a II-a
Coperta flexibila
Legare brosare
Limba Romana
ISBN 9786060310617

Comentarii

Comentarii (1)

Comentariu de Cornelia
Evaluare
Am citit acum mai mult timp aceasta carte in limba franceza, imprumutata de la biblioteca. Cumva anume, a disparut. Am cautat-o ani de zile. A meritat regasirea. Cartea este revelatoare! (Postat pe 25.11.2009)

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.