Bine ai venit!         

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 
Nou

Dăm vina pe creier? Distingerea dezechilibrelor chimice, a tulburărilor cerebrale şi a neascultării

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 49 puncte.
49,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 49 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Putem da vina pe creier atunci când păcătuim?

Sunt anumite acțiuni sau sentimente de care nu putem fi făcuți responsabili?

Creierul fiecărei persoane este unic și afectează viața de zi cu zi în moduri nebănuite. Atunci când privește creierul uman prin prisma Scripturii, Edward T. Welch descoperă că ceea ce numim „tulburare cognitivă” este profund influențată și, la rândul ei, afectează spiritualitatea unui om. Pe măsură ce analizează câteva probleme comune – Alzheimer, depresie, leziuni cerebrale și dependență – Dr. Welch prezintă o serie de pași practici care ne ajută să înțelegem o gamă largă de afecțiuni și obiceiuri umane.

„Am citit această ediție a cărții Dăm vina pe creier? cu mai bine de douăzeci și cinci de ani în urmă, când mi-am început drumul în studiul și predarea consilierii biblice. Ce sprijin de nădejde mi-a fost!”

-- Charles Hodges, consilier

„În Dăm vina pe creier? Ed Welch ne oferă, cu măiestrie și compasiune, un cadru biblic pentru înțelegerea suferinței umane generate de creier. El aplică acest cadru la domenii specifice în care oamenii care suferă caută adesea ajutor. Cartea îi echipează pe consilieri, îngrijitori, pastori, prezbiteri, diaconi și prieteni creștini cu instrumentele necesare pentru a înțelege problemele legate de creier dintr-o perspectivă biblică.”

Anne Dryburgh, autor; consilier; profesor

„Este crucial să pricepem care este rolul pe care trupul nostru îl joacă în cadrul luptelor spirituale cu care ne confruntăm. Autorul cărții Dăm vina pe creier? ne propune un proces format din patru pași, pași care îmbină înțelepciunea biblică cu atenția cerută de problemele complexe tratate.”

Andrew Collins, director al programului de certificare,
Biblical Counselling UK; fost psihiatru

Vă propun să recunoaștem că dependențele sunt o distorsiune a închinării. Făcând acest lucru, nu ignorăm experiența scăpată de sub control a dependențelor și nu ne lăsăm orbiți de complexitatea lumii interioare a unui dependent, ci dobândim informații importante despre inimile noastre și despre relația noastră cu  Dumnezeu. O astfel de viziune asupra schimbării ne amintește imediat că ne aflăm într-o luptă între închinarea la Dumnezeu și închinarea la noi înșine și la dorințele noastre. Ea explică de ce ne simțim atât de vinovați după o noapte de excese și abuz. Și, din moment ce nu trebuie să așteptăm un leac fizic care să ne ofere o schimbare de durată, ea ne oferă o mare speranță prin mărturisirea păcatelor, credința în iertarea păcatelor de către Isus, urmată de ascultare.

Edward T. Welch, Mdiv, PhD, este licenţiat în psihologie şi membru al Christian Counseling & Educational Foundation (CCEF). A făcut doctoratul în consiliere (neuropsihologie) la University of Utah şi studiile masterale, Master of Divinity la Biblical Theological Seminary. Edward are o experienţă de peste treizeci de ani în consiliere şi subiectele de bază abordate în scrierile sale sunt depresia, teama şi dependenţa.

CUPRINS
 
Mulțumiri
Introducere

PARTEA ÎNTÂI: Fundamentele biblice
Cine deține controlul?
Minte-trup: întrebări și răspunsuri
Minte-trup: aplicații practice

PARTEA A DOUA: Probleme ale creierului văzute prin prisma Scripturii
Creierul a făcut-o: Disfuncția creierului
Boala Alzheimer și demența
Traumatismul cranian
Poate că creierul a făcut-o: Probleme psihiatrice
O introducere în problemele psihiatrice
Depresia
Tulburarea de deficit de atenție
Nu creierul a făcut-o: Noi tendințe în științele cerebrale
Homosexualitatea
Alcoolismul
Gânduri finale

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 30844

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.