Bine ai venit!

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Domnul este aproape. Meditații zilnice pentru zidirea și încurajarea celor credincioși. 2021

GBV

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 10 puncte.
10,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 10 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Disponibil după 10 septembrie

Meditații zilnice pentru zidirea și încurajarea celor credincioși

* * *

miercuri, 9 septembrie, 2021

Eu Ți-am construit, într-adevăr, o casă de locuit, un loc rânduit pentru Tine, ca să locuiești pentru totdeauna.

1 Împărați 8.13

Cea mai mare parte a capitolelor dedicate lui Solomon, atât în cartea Împărați, cât și în cartea Cronici, se ocupă cu relatarea despre templu, ale cărui detalii urmau să dea glas slavei Unuia „mai mare decât Solomon“, care urma să vină. Rugăciunea lui Solomon făcută cu această ocazie are un caracter profetic cu privire la istoria tristă ulterioară pe care aceste cărți o relatează. El pare că vede dinainte toate lucrurile prin care poporul său mai avea de trecut.

Însă lumina și darul nu sunt de ajuns în ele însele pentru a ține pe cineva pe calea lui Dumnezeu. Pentru un timp, totul merge bine cu Solomon. Puterea sa nu cunoaște precedent. Faima lui se răspândește în toate țările străbătute de caravane sau vizitate de corăbii. Împărăteasa din Seba vine de la marginile pământului pentru a-l încerca cu întrebări grele privitoare la numele Domnului și pleacă înapoi cu toate răspunsurile și cu inima plină de lucrurile glorioase pe care le văzuse și le auzise. Cunoștința împăratului în orice domeniu părea nelimitată. Cât de trist că o astfel de relatare glorioasă a trebuit să fie pătată de istoria falimentului!

„Împăratul Solomon a iubit multe femei străine … Și a fost așa: când a îmbătrânit Solomon, soțiile lui i-au abătut inima după alți dumnezei“ (1 Împărați 11.1,4). Astfel a fost căderea teribilă a celui mai privilegiat dintre toți cârmuitorii pe care istoria, sacră sau profană, i-a cunoscut vreodată. A eșuat în a-și păzi inima. Domnul Și-a pierdut locul pe care-l avusese odinioară acolo, iar rezultatul a fost că Solomon a păcătuit grav după ce cunoscuse și se bucurase de atâtea lucruri ale lui Dumnezeu. Dumnezeu a fost dezonorat chiar de omul care, dintre toți ceilalți, primise cel mai mult de la El. Ce atenționare pentru fiecare beneficiar al harului Său! Fie ca cititorul și scriitorul acestor rânduri să o pună la inimă!

C. Knapp

* * *

joi, 10 septembrie, 2021

O, adânc al bogățiilor și al înțelepciunii și al cunoștinței lui Dumnezeu! Cât de nepătrunse sunt judecățile Lui și de neînțelese căile Lui!

Romani 11.33

Nimeni nu poate pătrunde adâncimea de nemăsurat a înțelepciunii și a cunoștinței lui Dumnezeu! Prin El lumea a luat ființă, așa cum spune Ieremia: „El a făcut pământul cu puterea Sa, a întemeiat lumea cu înțelepciunea Sa și a întins cerurile cu priceperea Sa“ (Ieremia 51.15). Nu este de mirare că „stelele dimineții cântau împreună și toți fiii lui Dumnezeu strigau de bucurie“ atunci când universul a fost creat (Iov 38.7).

Pavel, într-un fel asemănător, nu poate decât să izbucnească într-o minunată doxologie, lăudându-L pe Dumnezeu atunci când survolează vasta întindere a înțelepciunii și a cunoștinței Celui care a format noua creație, în care Domnul Isus este „Cel întâi-născut dintre mai mulți frați“ (Romani 8.29). În această epistolă, Pavel, inspirat de Duhul Sfânt, arată cum Dumnezeu l-a luat pe omul păcătos, a rezolvat problema păcatelor lui, a satisfăcut cerințele legii, i-a dăruit dreptatea Sa, îndreptățindu-l pe cel nelegiuit și totuși rămânând sfânt și drept.

Romani 1–3.20 arată ruina omului vinovat, corupt și aflat sub mânia divină. Romani 3.21-31 arată remediul lui Dumnezeu, care a oferit îndreptățire pe baza lucrării răscumpărătoare a lui Hristos. Păcătosul care crede este îndreptățit fără plată, prin harul Său. Romani 4 ne oferă două exemple cu privire la îndreptățirea prin credință, fără fapte: exemplul lui Avraam și cel al lui David. Romani 5 ne prezintă rezultatele magnifice ale îndreptățirii. Romani 6 ne cheamă la o viață de ascultare și de sfințenie. Romani 7 prezintă conflictul dintre cele două naturi, iar capitolul 8 ne spune că „nu este nicio condamnare pentru cei care sunt în Hristos Isus“. Romani 9–11 ne descoperă că promisiunile Sale către Israel vor fi împlinite. Într-adevăr, „cât de nepătrunse sunt judecățile Lui și de neînțelese căile Lui“!

R. A. Barnett

* * *

vineri, 11 septembrie, 2021

Tu îmi întinzi o masă înaintea vrăjmașilor mei; mi-ai uns capul cu untdelemn, paharul meu este plin de dă pe deasupra.

Psalmul 23.5

Nu numai că drumul nostru străbate valea umbrei morții, însă suntem înconjurați și de vrăjmași. Dar Cel ce este cu noi este îndeajuns și pentru acest lucru. Vrăjmașii pot scrâșni din dinți și pot să caute pieirea noastră, însă, spune David: „Tu îmi întinzi o masă înaintea vrăjmașilor mei“.

El îi va susține pe cei ai Lui și va face ca dușmanii lor să vadă că ei sunt ținuți, sprijiniți și păziți de Domnul, după cum scrie apostolul: „El a spus: «Nicidecum nu te voi lăsa și cu niciun chip nu te voi părăsi», încât să spunem cu îndrăzneală: «Domnul este ajutorul meu și nu mă voi teme: ce-mi va face omul?»“ (Evrei 13.5,6).

Dar avem mai mult decât atât. „Mi-ai uns capul cu untdelemn“ – ungerea lui Dumnezeu – acel Duh al puterii; în consecință, el adaugă: „Paharul meu este plin de dă pe deasupra“. Nimic nu ne lipsește; ba încă suntem umpluți din belșug cu bunătate și îndurare în mijlocul unei lumi ca aceasta în care ne aflăm. Toate acestea sunt rezultatul faptului căL avem pe Domnul ca Păstor al nostru; căci totul curge din El – din ce este El pentru noi în această relație. Și să nu uităm niciodată că aceasta este partea noastră prezentă. Acestea nu sunt binecuvântări pe care le vom avea, ci pe care le avem acum. Ce imagine nepotrivită despre Dumnezeu ne oferă necredința noastră! Avem atât de multe lucruri de învățat cu privire la El, ca să înțelegem pe deplin imensitatea harului Său și bogățiile resurselor Lui pentru noi, în timpul cât străbatem această pustie. Cu siguranță putem spune: „Domnul este Păstorul meu; nu voi duce lipsă de nimic“.

E. Dennett


Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 26841
Autor GBV
Editura GBV Romania
Nr. pagini 392
Dimensiuni 13 x 20 cm
Anul publicarii 2020
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia Nu
Coperta flexibila
Legare brosare
Limba Romana
ISBN 978-606-8441-67-2

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.