Cautam traducatori din engleza, pentru carte crestina. Experienta constituie un avantaj. Trimite CV la ct@kerigma.ro   

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Anatomia unei dureri

C. S. Lewis

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 25 puncte.
25,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 25 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

"Citind Anatomia unei dureri devenim partasi cu C. S. Lewis nu doar la durerea sa, ci si la intelegerea pe care el o are asupra dragostei, si asta ne imbogateste."

-- Madeleine L’Engle, din Cuvant inainte

Scrisa dupa moartea tragica a sotiei sale ca o modalitate de a supravietui "momentelor de durere innebunitoare de la miezul noptii," Anatomia unei dureri este meditatia onesta a lui C. S. Lewis asupra unor probleme fundamentale precum viata, moartea si credinta in mijlocul pierderii. Cartea aceasta contine gandurile lui concise, nedisimulate din acea perioada: "Nimic nu-l scoate pe un om -- sau in orice caz pe unul ca mine -- din gandirea sa intru totul verbala si din credinta sa intru totul teoretica. Omul trebuie sa fie lovit naucitor pentru a se trezi la realitate. Numai tortura scoate la iveala adevarul. Si numai sub tortura descopera omul acest adevar pentru el." Ne aflam in fata unei marturii facute fara nici cea mai mica ezitare, dar si de o mare frumusete, despre felul cum chiar si un credincios de talia lui C. S. Lewis poate ajunge sa nu mai gaseasca niciun sens in univers, dar si cum, apoi, treptat, isi poate regasi directia.

Elogii aduse cartii Anatomia unei dureri si lui C. S. Lewis:

"Cu multi ani in urma il citeam pe Lewis pentru mangaiere si delectare. Azi, rasfoindu-i cartile, vechea mea admiratie renaste."

-- John Updike

"O carte foarte personala, limpede, scrisa sub semnul durerii, despre semnificatia mortii, a casatoriei si a religiei."

-- Publishers Weekly

CLIVE STAPLES LEWIS (1898–1963) a fost unul dintre gigantii intelectuali ai secolului al douazecilea si fara indoiala cel mai important scriitor crestin al zilelor sale. Intre 1925 si 1954 este profesor de literatura engleza la Oxford University. In 1954 devine profesor de literatura medievala si renascentista la Cambridge University, post pe care il va ocupa pana la pensionare. Importantele sale lucrari in domeniile criticii literare, al literaturii pentru copiii si al celei fantastice, precum si cele cu tematica crestina i-au adus un renume international. A scris peste treizeci de carti, adresandu-se unui public larg, lucrarile sale continuand sa atraga mii de noi cititori in fiecare an. Printre cele mai remarcabile si raspandite lucrari ale sale se numara Cronicile din Narnia, Departe de planeta tacuta, Cele patru iubiri, Scrisorile lui Zgandarila si Crestinismul redus la esente.

some_text
C. S. Lewis impreuna cu Joy Davidman
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 23448
Autor C. S. Lewis
Editura Kerigma
Nr. pagini 106
Dimensiuni 13 x 20 cm
Anul publicarii Nu
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia Nu
Coperta Nu
Legare Nu
Limba Nu
ISBN Nu

Comentarii

Comentarii (2)

RecomanfComentariu de Naomi
Evaluare
Cea mai frumoasa marturisire. (Postat pe 12.02.2020)
cutremurătoareComentariu de Samuel
Evaluare
În primul rând felicit editura Kerigma pentru că a tradus și pus la dispoziție o astfel de capodoperă. Am cumpărat cartea pentru mine și pentru alții. E o carte răscolitoare. C.S. Lewis îți destăinuie inima în privința căsătoriei sale cu Joy (de doar câțiva ani, la o vârstă târzie)... iar reflecțiile sale asupra suferinței dau cărții o amprentă mai adâncă: chiar dacă e anatomia „unei dureri”, această anatomie se regăsește în diferite feluri de suferință. O recomand tuturor celor care trec prin suferință. Pentru alinare și gânduri de speranță. (Postat pe 08.09.2019)

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.